Dodajanje podnapisov...
|
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 15.12.2008 16:53:14 Dodajanje podnapisov... |
|
Zanima me, kako bi lahko dodal podnapise filmu?,do sedaj vse kar sem probal, ni bilo iz tega nič.
Sem bral že nekaj tem glede tega na forumu pa nisem nič pametnega zasledil...
Hvala!
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 15.12.2008 16:59:43 |
|
če si na windowsih uporabi nek converter, zravne pa s downlodaj še Direct VodSub
ki ti avtomatsko "dodaja" podanpise k filmu (pazi na to da je ime filma in podanpisov isto)
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 15.12.2008 17:19:08 |
|
jApka je napisal/a: | če si na windowsih uporabi nek converter, zravne pa s downlodaj še Direct VodSub
ki ti avtomatsko "dodaja" podanpise k filmu (pazi na to da je ime filma in podanpisov isto) |
Sem našel program, instaliral, ampak se ne znajdem več. A veš slučajno s katerim delom programa dodam podnapise? (Directvobsub configure?, vobsub cutter?, vobsub joiner?. subresync ali submix?
-Še eno vprašanje, če bi hotel DVD convertat s slovenskimi podnapisami?
Sem probal prvo z dvddecrypterjem spravit film na računalnik, pa sem tam odklukal vse podnapise razen slovenskih, pol pa z converterjem conventiro film pa ni blo spet nič s podnapisami. Če ima kdo kakšno izkušnjo bi ga lepo prosil.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 15.12.2008 17:26:10 |
|
jaz sem včasih na winsih konvertiral z winavi video converter..
kar se tiče pa bi ti moglo samo vse zagnat ko daš konverzijo bi se moralo v spodnjem desnem kotu (zravn ure) pokazat taka zelena puščica to pa pomeni da se podnapisi "dodajajo"
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 15.12.2008 18:13:19 |
|
na partisu se da kksen film dobit ze spedenan za ipod,iphone s podnapisi
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 15.12.2008 19:21:04 |
|
najboljši program za to meni osebno je Total Video Converter, ima možnost pretvorit source v kateri koli mobilni format z vključenimi podnapisi
lp
P.S še link http://www.effectmatrix.com/total-video-converter/
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 15.12.2008 21:48:30 |
|
Tale Total video converter se mi zdi super. Povej mi samo nekaj. Si probal kdaj dvd convertat s tem programom? Kako si izbral dodane podnapise?
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 16.12.2008 12:15:26 |
|
to pa ne vem, vedno sem samo že zripane dvd-je uporabljal, mislim pa da se brez dvoma to dal, vendar na žalost nisem pri svojem računalniku da bi preveril..
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 17.12.2008 00:52:29 |
|
Podnapise moraš najprej integrirati v sam film (meni je uspelo z Media Subtitler-om + VirtualDub-om), nato pa film konvertiraš v mp4 (npr. z Free Video To Iphone Converterjem) in naložiš normalno na iphone z itunesom.
linki:
- DivXLand Media Subtitler: http://www.divxland.org/subtitler.php
- VirtualDub: http://www.virtualdub.org/download.html
- Free Video To Iphone Converter: http://www.dvdvideosoft.com/free-dvd-video-software.htm
(mislim, da so vsi programi brezplačni).
glede DVDja je postopek isti, samo da pred vsem tem DVD zripaš npr. v divx in dodaš podnapise ali pa zripaš DVD skupaj s podnapisi.
|
 |
Jablanator
Kraj: M.Rakitovec |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 17.12.2008 12:02:47 Re: Dodajanje podnapisov... |
|
smohori je napisal/a: | Zanima me, kako bi lahko dodal podnapise filmu?,do sedaj vse kar sem probal, ni bilo iz tega nič.
Hvala! |
živjo!!!
Poglej,prav za iPhone pretvarjat filme iz DVD-jev je program ki se imenuje : Aimersoft DVD Ripper,ki je tako simpl kot burek.Filma ti ni treba prenesti najprej na računalnik,lahko ga konvertiraš direktno iz DVD medija.Ravno tako ti prenese podnapise ki so na DVD-ju,izbereš jih z dvema klikoma.Jaz ga imam in je zares super pa še kvaliteta filma je ,kot bi ga kupil preko APP store-a.Če boste še kaj rabil mi pa pišite!! Lep dan vsem
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 10.09.2009 17:43:46 Re: Dodajanje podnapisov... |
|
smohori je napisal/a: | Zanima me, kako bi lahko dodal podnapise filmu?,do sedaj vse kar sem probal, ni bilo iz tega nič.
Hvala! |
mene pa zanima enaka stvar samo da je za maca
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 10.09.2009 18:09:44 Re: Dodajanje podnapisov... |
|
ursic je napisal/a: | smohori je napisal/a: | Zanima me, kako bi lahko dodal podnapise filmu?,do sedaj vse kar sem probal, ni bilo iz tega nič.
Hvala! |
mene pa zanima enaka stvar samo da je za maca |
V VisualHub-u v meniju advance odklukaš force Quicktime decoding. Moraš pa imet podnapise (.srt) in film z enakim imenom (v visualhub daš samo film, brez podnapisov)
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 10.09.2009 18:18:29 Re: Dodajanje podnapisov... |
|
mate je napisal/a: | ursic je napisal/a: | smohori je napisal/a: | Zanima me, kako bi lahko dodal podnapise filmu?,do sedaj vse kar sem probal, ni bilo iz tega nič.
Hvala! |
mene pa zanima enaka stvar samo da je za maca |
V VisualHub-u v meniju advance odklukaš force Quicktime decoding. Moraš pa imet podnapise (.srt) in film z enakim imenom (v visualhub daš samo film, brez podnapisov) |
hvala za hiter odgovor toda jaz bi rad zastonjsko aplikacijo
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 10.09.2009 18:32:55 |
|
Sem mislil da je free (ga že imam zelo dolgo). Če rabiš pretvort film za itunes potem poskusi s Quicktime 10 odpreš film s podnapisi (perian), nato v meniju share klikneš iTunes. In ti ga exporta v itunes (mp4) skupaj s podnapisi.
Samo jst sem imel težave, pretvoril je samo zvok in podnapise brez slike. Ne vem zakaj.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 10.09.2009 18:41:51 |
|
mate je napisal/a: | Sem mislil da je free (ga že imam zelo dolgo). Če rabiš pretvort film za itunes potem poskusi s Quicktime 10 odpreš film s podnapisi (perian), nato v meniju share klikneš iTunes. In ti ga exporta v itunes (mp4) skupaj s podnapisi.
Samo jst sem imel težave, pretvoril je samo zvok in podnapise brez slike. Ne vem zakaj. |
jst imam tut tezavo s sliko.
a se da mogoče dodajat podnapise v HandBrake, in če se da mi prosim povejte še kako
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 24.11.2009 15:29:27 |
|
našel sem super program za konvertiranje filmou zraven vam pa doda še podnapise" soft subs". soft subs pomeni da jih na ipodu lahko ročno vključite in izključite tko da res super zadevca
http://nodadev.wordpress.com/pc-projects/ipodme/
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 24.11.2009 16:16:45 |
|
jApka je napisal/a: | če si na windowsih uporabi nek converter, zravne pa s downlodaj še Direct VodSub
ki ti avtomatsko "dodaja" podanpise k filmu (pazi na to da je ime filma in podanpisov isto) |
ampak ste pa kekci. Na Apple forumu pa Winse tlačte not, groza... 
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 13.12.2009 12:59:31 |
|
Pehta je napisal/a: | našel sem super program za konvertiranje filmou zraven vam pa doda še podnapise" soft subs". soft subs pomeni da jih na ipodu lahko ročno vključite in izključite tko da res super zadevca
http://nodadev.wordpress.com/pc-projects/ipodme/ |
in kako jih vkljucis xd
|
 |