Ne morem se logirat.. | |||||||||
Nikakor se ne morem logirat kot administrator. Po tem ko vnesem geslo se pojavi svetlo moder ekratn, nato pa zopet loging window. Geslo vnašam pravilno... V kolikor pa se prijavim s hčerkinim računom pa stvar dela. Pri njej ni nastavljenega gesla... Imac (intel). Prosim za pomoč. Denis. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Mogoče se nisem pravilno izrazil...želim se pač prijavit z mojim računom. To je ta osnovni... s katerim delam že ves čas od kar imam računalnik. Mislim da spredaj piše "admin". Skratka to je moj accaunt. Tam imam vse datoteke, omizje, programe..vse kar rabim. Ko prižgem računalnik se mi pojavi okno kjer lahko izberem svoj račnu, ki ima geslo ali pa hčerkinega, ki nima gesla. Moj več ne dela... Upam, da sem bil dovolj razumljiv. Denis. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Zaženi iz cd/dvd-ja ki si ga dobil zraven računalnika in potem v setup-u v menu vrstici pod utilities izbereš change password. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
mi lahko prosim bolj podrobno opišeš postopek? Imam Install Disc 1 in 2. Z Instal Disc 1 lahko (če držim tipko "C") zaženem ponovno instalacijo Mac OS... Si to mislil? Ali kaj drugega? Denis. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Točno to... in ko ti naloži installer in ko prideš do pozdravnega okna se ti zgoraj pojavi menu vrstica. Tam imaš potem različne menije in pod utilities maš change password. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Šel sem tako kot si rekel...v Utilites...tam sem šel v "reset password" (verjetno si to mislil, ker change password nisem našel) Potem se mi je odprlo okno. V njem sem moral izbrat. "select the mac os x disk witch contanins a password to reset" Spodaj je bila edina možna izbira mac os x disc 1 Ko sem ga izbral je postala aktivna vrstica kjer: " select a user of this volume to reset their password" Edina možna izbira pri tem je bila.."system administrator (root) spodaj pa sem vnesel novo geslo in ga potem še enkrat potrdil. Ko sem podrdil s "save"...se mi odprlo okno kjer piše: "The password you enered has not been saved for teh user System administrator (root). You may not have permission to edit this disk or a general failure has occured. Je možno da nisem vstavil pravega diska? Ker imam doma 3 mace..pa ne vem kateri spada h kateremu... Upam, da temu ni tako, ker sem ravnokar ugotovil, da imam doma samo dva kompleta discov. In to od novih macbookov. Tega od imaca pa več ne nejdem. Se bojim, da sem ga vrgel stran ker sem si predstavljal, da so itak vsi enaki. ![]() Denis. Nazadnje urejal/a Denis Ned 14. Dec 2008 15:58; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Možno, čeprav sem sam imel samo en dvd in s tem mi je uspelo. Poizkusi. Je pa še ena varianta. Ko zaženeš računalnik držiš cmd+s (single user mode). Nato vpišeš: "sh /etc/rc" enter "passwd tvojeuporabniškoime" enter in vpišeš password 2x - znaki niso vidni "reboot" |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Pri njem pa mi je celo javilo, ne more inštalirat mac OS X on this computer... Denis. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Še ena varianta za single user mode: cmd+s za boot "fsck -fy" enter "mount -uw /" enter "launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.DirectoryServices.plist" enter "dscl . -passwd /Users/username password" username = tvoj username password = željen password ps. vse komande so seveda brez "navednic" |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Tam sem označil svoj accaunt in kliknil reset password. Kot nov passvord sem pustil prazno (brez) in potrdil. Sprememba se je shranila, kar sem ugotovil tako, da sedaj lahko na hčerkinem accauntu odklepam ključavnico brez gesla. Ko pa se želim prijavit v moj accaunt pa je enako kot prej. Za trenutek se pojavi svetlo moder ekran potem pa ponovno nazaj prijavitveno okno. Edina razlika je da sedaj ne rabim vtipkat gesla. Kar kaže na to da sem uspel resetirat password preko hčerkinega accaunta. To pa je žal tudi vse... ![]() Denis. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Reset PRAM-a tudi ne pomaga?
Repair permissions in |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Denis. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Repair permissions = disk utility in potem klikneš na disk in daš repair permissions PRAM reset je pa link v prejšnjem postu (rebootaš in držiš CMD+ALT(option)+P+R) |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Repari permission pe ne vem kako se izvede. Grem prvo probat reset pram... Denis. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Denis. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() Denis. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Sedaj sem še to varijanto poiskusil...ko sem vpisal komando fsck-fy je napisalo command not found. Neaj vrstic zgoraj pa mi je že preden sem jaz napisal komando napisalo: "singleuser boot -- fsck not done" in "root device is mounted only". Potem pa še spodaj: "if you want to make modifications to files: \sbin\fsck-fy \sbin\mount-uw Denis. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Ugotovil sem napako. Pisal sem brez presledka pred -fy. Zdaj sta prvi dve komadndi uspeli. Pri tretji "launch.... " pa mi je javilo: "socket is not connected" Ti to kaj pove? Meni namreč nič ![]() ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Omenjene komande tako ali tako nimajo več pomena, saj si password že zamenjal. Očitno gre za neko sistemsko napako oz. za napako pri tvojem userju. Verjetno imaš kakšne pomembne datoteke pri svojem računu zato ne pride v poštev izbris računa. Če pa želiš rešiti problem pa bi verjetno Archive and install opcija namestitve rešila tvoj problem. Kateri OS pa imaš (Leoparda)? |
|||||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |