Tipkovnica proti doplačilu pri iMacu - dokončen odgovor
|
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 11.12.2008 14:52:37 |
|
jakaracman je napisal/a: | DonFarfezi je napisal/a: | Tole kar delajo naši Apple prodajalci je en navaden nateg.
To je pibližno tako kot če bi naročil nov avto kateri bi imel v serijski opremi npr: 4x AirBag, Klimo, centralno zaklepanje pa ABS, ko bi avto dobil bi dobil pa dejansko sam 2x AirBag pa ABS. |
Si moreš mislit, koliko je zunaj avtov z enakim imenom in enako oznako opreme, ki imajo recimo avtomatksko klimo, pri nas je pa samo ročna ... |
Ja samo tam pri dodatni opremi piše kaj vsebuje, pri našem trgovcu tud piše da pač ma drugačno opremo, v našem primeru pa piše črno na belem da to vsebuje (kar je kolkr js vem tut politika appla) in je očitno pol nateg.
Ok drug primer, kupim nov GSM aparat. Na škatli piše da je not npr. aparat, napajalnik, baterija, SDcard. Ko pa doma vesel odprem škatlo sta pa notr sam aparat pa baterija......Js bi znoru 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 11.12.2008 19:11:45 |
|
Saj sem napisal: dokler piše na škatli, pa notri ni, pa te NE opozorijo na to (ali ustno ali da izrecno piše na ceniku, ki ti ga dajo), imaš pravico zahtevat da ti dajo tipkovnico zastonj.
Če pa ti jasno povejo da tipkovnice ni zraven, se pa sam odločiš ali boš kupil ali pa jih upravičeno poslal v k... in šel kupit drugam.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 11.12.2008 19:15:24 |
|
heh, samo še čakam da bodo začeli prodajati macbooke brez baterij ali pa kaj podobnega  me res zanima če se dogaja to še kje drugje kot pa v slo.....
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 11.12.2008 20:47:50 |
|
Dex je napisal/a: | heh, samo še čakam da bodo začeli prodajati macbooke brez baterij ali pa kaj podobnega me res zanima če se dogaja to še kje drugje kot pa v slo..... |
V kaki še bolj banana republiki mogoče, zahodneje pa ne 
|
 |
Jablanator
Kraj: Portoroz |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 11.12.2008 21:16:40 |
|
se dobro da ne prodajajo laptopov brez tipkovnice 
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 11.12.2008 21:30:21 |
|
kayamm je napisal/a: | se dobro da ne prodajajo laptopov brez tipkovnice  |
Sej jo doplačaš  (Z angleško je ceneje)
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 11.12.2008 21:41:07 |
|
mah to je še razumljivo, manjši trg bla bla, sam pa res ne razumem zakaj ne dajo vsaj international zraven pr imacu
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 11.12.2008 21:43:03 |
|
Dex je napisal/a: | mah to je še razumljivo, manjši trg bla bla, sam pa res ne razumem zakaj ne dajo vsaj international zraven pr imacu |
Ker jim dobavitelj odšteje od cene oni pa ga potem lepo prodaja po polni ceni pa še Slovensko tipkovnico zaračunajo.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kamnik - Rock City |
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 11.12.2008 22:29:52 |
|
Mislim da sem že enkrat napisal, ker je podobna tema že odprta. Nočem delat kake reklame (ker dejansko nimam nič od tega) ampak v BigBangu dobite slovensko apple tikovnico poleg originalno zaprtega imaca in tako je tud najbolj fer. Na računu pa je en sam artikel. Dejansko ne moreš uporabljat zadeve brez tipkovnice in je čist prav da je v kompletu. Najbrž boste rekli, ja imate pa ziher tolk višjo ceno. Nevem, sicer pa mislim da ne. Kar se tiče cene težko rečem ali smo najcenejši ali najdražji, vendar pa imamo druge prednosti, poleg tega da je pri nas fairplay. Poleg dobre postrežbe, možnost kreditiranja je tu tudi podaljšanje garancije ki je veliko več kot applecare, je neke vrste kasko zavarovanje.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 11.12.2008 23:31:12 |
|
Prijaznost je relativna, ravno zadnjič sem naletel na osebo (pri vas) zelo aroganto zaradi nje sem se odločil kupiti enak televizor drugje. Je pa zanimivo ko sem ga dobil je imel(ima) vašo garancijo mogoče iz tega izhaja njegova aroganca vsakem primeru sem kupil pri vas pa če sem hotel ali pa ne...  Drugače pa če prodajate skupaj z slovensko tipkovnico je to zelo pohvalno še bolj pa če cena ostane nespremenjena...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 11.12.2008 23:50:07 |
|
DzaroG je napisal/a: | Dex je napisal/a: | mah to je še razumljivo, manjši trg bla bla, sam pa res ne razumem zakaj ne dajo vsaj international zraven pr imacu |
Ker jim dobavitelj odšteje od cene oni pa ga potem lepo prodaja po polni ceni pa še Slovensko tipkovnico zaračunajo. |
ja, sej!
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 12.12.2008 02:27:35 |
|
DzaroG je napisal/a: | Prijaznost je relativna, ravno zadnjič sem naletel na osebo (pri vas) zelo aroganto zaradi nje sem se odločil kupiti enak televizor drugje. Je pa zanimivo ko sem ga dobil je imel(ima) vašo garancijo mogoče iz tega izhaja njegova aroganca vsakem primeru sem kupil pri vas pa če sem hotel ali pa ne... Drugače pa če prodajate skupaj z slovensko tipkovnico je to zelo pohvalno še bolj pa če cena ostane nespremenjena... |
Se strinjam, nismo vsi ljudje enaki, jaz osebno si vzamem čas in se res pogovorim s stranko glede nakupa applovih produktov in se trudim čim bolje svetovati, kajti, osebno, za razliko od drugih trgovin nimam nič od tega kaj in koliko prodam, plani trgovine so tako ali drugače previsoko zastavljeni da bi jih lahko dosegli. Zatorej se raje fokusiram na vaše potrebe, na koncu mesca jaz dobim svojih 500€ in to je to. Za tak denar bi lahko delal kjerkoli, vendar mi je v veselje delati to kar delam in zato sem vesel da vam lahko svetujem pri odločitvi kaj kupiti. Enostavno ne znam opisat občutke ko po kakem letu pridete nazaj in rečete, ja super še vedno dela zadeva zdaj pa bi nekaj novega, hitrejšega... Kaj in kako delajo drugi ne morem rečt, seveda so tudi nekateri prodajalci arogantni ali pa imajo samo slab dan... vsi smo samo ljudje, to bi lahko tudi upoštevali. December za nas ni ravno vesel, če moraš delat 12 ur na dan, sobote in nedelje, se pa trudimo da ohranimo nek nivo, standard na katerega ste navajeni.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 12.12.2008 06:37:58 |
|
DzaroG je napisal/a: | Prijaznost je relativna, ravno zadnjič sem naletel na osebo (pri vas) zelo aroganto zaradi nje sem se odločil kupiti enak televizor drugje. Je pa zanimivo ko sem ga dobil je imel(ima) vašo garancijo mogoče iz tega izhaja njegova aroganca vsakem primeru sem kupil pri vas pa če sem hotel ali pa ne... Drugače pa če prodajate skupaj z slovensko tipkovnico je to zelo pohvalno še bolj pa če cena ostane nespremenjena... |
BigBang je v sloveniji oligopolist. Dejansko je to Merkur. In že iz tega razloga nerad kupujem pri njem, ker vem, da izkorišča svoj tržni položaj. Bilo bi super, da bi dobili par MediaMakrtov po Sloveniji. Videl sem, da je v novem Tuševem centru za Kolosejem sedaj TechnoWorld, ki se grafično malo šlepa na MediaMarkt, vendar ne v celoti. Mislim pa, da sem to firmo videval največ v Beogradu. V glavnem: ta del trga je regulator konkurenčno čisto uničil, ko je dopustil koncentracijo merkurja z bigbangom oz. bofom.
|
 |
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 12.12.2008 08:59:27 |
|
Ok, dejmo it mal bl nazaj na temo
Mislm da bi en takle forum lahko vsaj probu mal prtisnt na take trgovce kot so FMC, iStyle, ipd.....
Mogoče pa kej dosežemo....
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 12.12.2008 10:37:53 |
|
DonFarfezi je napisal/a: | Ok, dejmo it mal bl nazaj na temo
Mislm da bi en takle forum lahko vsaj probu mal prtisnt na take trgovce kot so FMC, iStyle, ipd.....
Mogoče pa kej dosežemo.... |
No pa saj je nekako tud to povezano s temo, ni pomembno samo to da si kupiš maca, pomembno je tud kje ga kupiš in zakaj ravno tam. Mogoče sem tisto izjavo da so v bigbangu arogantneži drugače razumel kot mitajp ki je stvar pogledal na drugi ravni. Jaz gledam na to kot prodajalec in ne kot firma, tako torej stvari vidim jaz osebno. Zato vam dam še en namig glede MediaMarkta in vas vprašam, kdo mislite da zdaj dela tam? In odgovor je, večina bigbangov-cev. Zakaj tako, je jasno iz prejšnjega posta - plača. Jaz imam tudi svojo firmo in če bi bil v bb zarad plače...ajajaj... mislim da bi bil tud jaz zamorjen in neprijazen prodajalec. In da zaključim to nepotrebno pisanje, kupili boste itak tam kjer boste dobili največ za vaš denar. Zato je za vas konkurenca še kako dobrodošla. (pa čeprav vas postrežejo isti ljudje)
EDIT; in pa še to, seveda berejo te zadeve tudi tisti ki delajo v konkurenčnih firmah, na katere želite pritisnit. Če to ni dober način da povem kako stvari naredimo pri nas in kako bi morale bit, potem pa res nevem...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 12.12.2008 14:22:08 |
|
MitjaP je napisal/a: | DzaroG je napisal/a: | Prijaznost je relativna, ravno zadnjič sem naletel na osebo (pri vas) zelo aroganto zaradi nje sem se odločil kupiti enak televizor drugje. Je pa zanimivo ko sem ga dobil je imel(ima) vašo garancijo mogoče iz tega izhaja njegova aroganca vsakem primeru sem kupil pri vas pa če sem hotel ali pa ne... Drugače pa če prodajate skupaj z slovensko tipkovnico je to zelo pohvalno še bolj pa če cena ostane nespremenjena... |
BigBang je v sloveniji oligopolist. Dejansko je to Merkur. In že iz tega razloga nerad kupujem pri njem, ker vem, da izkorišča svoj tržni položaj. Bilo bi super, da bi dobili par MediaMakrtov po Sloveniji. Videl sem, da je v novem Tuševem centru za Kolosejem sedaj TechnoWorld, ki se grafično malo šlepa na MediaMarkt, vendar ne v celoti. Mislim pa, da sem to firmo videval največ v Beogradu. V glavnem: ta del trga je regulator konkurenčno čisto uničil, ko je dopustil koncentracijo merkurja z bigbangom oz. bofom. |
saj imamo mediamarket ( http://www.mediamarket.si/), 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 14.12.2008 14:11:49 |
|
Za vse tiste, ki jih tako zelo boli tale tipkovnica...
Trenutno najcenejši iMac 24" v Sloveniji se nahaja tukaj:
http://www.fmc.si/product.cp2?guid=DD00BE6E-6412-6181-AEE2-18D14E46C9DA
Doplačilo za žično tipkovnico je 29 EUR z DDV.
Tako da je še vedno ceneje kot kjerkoli drugje v Sloveniji.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 14.12.2008 15:13:53 |
|
Enaka cene v Avstriji pa koliko je meni znano je 1.599,00 s slovensko tipkovnico v Avstriji...
Nazadnje urejal/a DzaroG Ned 14. Dec 2008 16:27; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jabukspešl
Kraj: delta quadrant of the galaxy |
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 14.12.2008 15:55:55 |
|
Mah,še vedno je to totalna svinjarija in čisto zgrešen bit kaj sploh Macintosh kompjuterji predstavljajo..
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 15.12.2008 09:51:35 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | Mah,še vedno je to totalna svinjarija in čisto zgrešen bit kaj sploh Macintosh kompjuterji predstavljajo.. |
Točno tako! Vsi jo lahko dajo poleg, le naši prodajalci morajo bit nekaj posebnega... 
|
 |