Tole mene asociira na probleme pri Applu, ki se čudežno rešijo, ko narediš novega userja.
Se mi je že parkrat zgodilo, da problemov v novem userju ni bilo. Potem so pa čudežno izginili tudi v ta starem.
| iMovie ? | |||||
Tole mene asociira na probleme pri Applu, ki se čudežno rešijo, ko narediš novega userja.
Se mi je že parkrat zgodilo, da problemov v novem userju ni bilo. Potem so pa čudežno izginili tudi v ta starem. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Hvala opeter! V glavnem... po tistem zvoku pritisnem Shift...? |
|||||
Ne pomaga tole, sem poskusil... |
|||||
Neverjetno!?
Po tem save mode sem poskusil vsaj 10X in ni šlo. Potem sem ločil audio zapis in je uspelo. Se pa spomnim, da sem to z audiom tudi prej poskušal in NI pomagalo... Najbrž je ta varni zagon pomagal ...ne vem. Sem ga pa trikrat tako zagnal ...upam da nisem zajebal kaj. |
|||||
Groza! Zmešalo se mi bo
Spet ne gre
Enkrat gre, naslednjič pa ne ![]() |
|||||
Žal ti ne znam več svetovat.
Če se ti, da lahko poskusiš brezplačni in odprtokodni Shotcut: https://www.shotcut.org/ Sicer ima svoje fore in mu še marsikaj manjka, a sem v predprazničnih časih uspel z njim montirati kar nekaj stvari. |
|||||
Hvala opeter
V tem času odkar sem na Mac-u se mi še ni zgodilo da bi me kaj spomnilo na windowse in tiste vsakodnevne grozljivke. Tole me pa prav preseneča. V bistvu ne rabim to profesionalno in se tudi ne ukvarjam s tem. Vsako toliko bi pač rabim združit par videov ali kaj bolj amaterskega zmontirat ...čisto tako za hobi. Ne morem verjeti da se kaj tako enostavnega zatakne pri Mac-u. Pa ravno predkratkim je bila neka posodobitev ...sem upal da bo tudi to poštimano. Na koncu sem to naredil z ajfonom |
|||||
Mislim da tukaj nima mac, oziroma MacOS nic s tem. Verjetno je problem kje drugje. Kje, to pa je tako preko foruma tezko recti.
Vprasanje v kaksnem stanju je tvoj OS, kaj vse si namescal, ... Sicer pa probaj https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/ Je free. LP. B |
|||||
Ma nobenih težav nimam, nič takega nalagal. Drugače pogosto snemam audio (12 kanalov) in s tem dost delam. Nikoli ni zaštrikal. Nisem nek šalabjzer ki z tehniko ravna kot svinja z mehom.
Prenosnik je 99% časa zaprt in priklopljen na monitor. OS posodobljen, iMovie tudi, nobenih opozoril nikoli ..vse brez posebnosti. Recimo ...ravno prej en krajši video z petimi koščki eksportiral brez problemov. Ne vem kaj ga piči, da včasih naredi datoteko, včasih pa ne. Hvala tudi tebi za link. Mogoče bo prišlo prav kdaj. |
|||||
Pozdrav!
Ja, včasih z FCP7 teh težav ni bilo. Klip si razrezal, označil in dal export selected. Pri FCP X je ta export narejen tako, da razrežeš, označiš in SKOPRIRAŠ klip v nov projekt (copy/paste) in od tam normalno exportiraš. In potem ponovi vajo za vse ostale razrezane klipe. Uvoziš novega, prejšnjega zbrišeš in to je to. Mislim, da bi iMovie moral podobno delovati. _________________ iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra 16Gb, iMac 27, 3.7, 64Gb Monterey, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4, iPad 9, iPhone 12 Daj kolikor vzameš in vse bo dobro! |
|||||
V Files mapci imam video v mpeg-4 formatu in 4K30fps in ga ne predvaja. Ali ga moram convertirat ( s katerim programom in v kateri format), da ne izgubim kvalitete in bom lahko predvajal na iPadu.
Hvala, lp _________________ I think my heart valves are desmodromically activated... |
|||||
Kakšen container pa uporabljaš? AVI, MKV? iOS sistemski player predvaja samo MP4. V tem primeru bi moral remuxat. Lahko pa uporabiš kak bolj napreden player (npr. VLC, Infuse, ipd).
|
|||||
Iz GOPRO je file (mpeg-4)! Ocitno ima “Files” problem, ker je 4K video. V HD 1080 predvaja bp.
So vsi pretvorniki placljivi? Kvakiteta se ohrani v 4K? _________________ I think my heart valves are desmodromically activated... |
|||||
Handbrake je brezplačen. Če izbereš dovolj visoko kvaliteto, ne boš opazil razlike.
|
|||||
Hvala info (handbrake). To je za Windows ali? Ma, resolucijo bi rad obdrzal....! Sej je tudi 1080i HD ok ampak, sem testiral 4K....
_________________ I think my heart valves are desmodromically activated... |
|||||
Windows, macOS in Linux.
|
|||||
A je mozno, da sploh ni fora v formatu ampak, da iPad Air2 ne more “predelat/predvajat” v tej resoluciji? Ker tudi v iMovies ga ne odpre? V VLCju pa full steka....(negledljivo)
Sem file-e konvertiral z Wondershare (obdrzal resolucijo, le full manjsi file-i) _________________ I think my heart valves are desmodromically activated... |
|||||
Če je kodek HEVC, potem je iPad Air2 prestar. Pretvori v H264 in obdrži resolucijo.
|
|||||
Handbrake? _________________ I think my heart valves are desmodromically activated... |
|||||
Sem nasel Handbrake 32 bit, ker moj PC ne podpira 64 bit. Sedaj pa, ko vse nastimam in zazenem...se po parih sekundah sesuje (3x)!
_________________ I think my heart valves are desmodromically activated... |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |