Mene so v nakup aTVja prepričale se naslednje stvari:
* priključki (vse kar dejansko potrebuješ)
* airTunes klient
* daljinca dobiš zraven (pri mac miniju ga namreč ne - vsak reče drugače 
* je namenska naprava
Sedaj, ko sem ga kupil opažam naslednje:
* ker sem ga priključeval na CRT TV s scart, S-Video in kompozitnim priključkom sem moral shackat, da mi preko G kanala daje polni spekter barv - najbolj tečno opravilo do sedaj.
* patchstick je najmanjši problem naredit
* če imaš nekaj znanja unix sistmov se tudi preko konzole ne bo težko znajt na njemu in kaj porihtat
* na trenutke se mi zdi interface malce počasen
* ker ga imam priključenega direktno na studijske monitorje (kateri nimajo daljinca) zelo pogrešam kontrolo glasnosti pri osnovnih vmesnikih (movies, music, podcasts, ...), s tem da pri nito tv, sapphire in boxee kontrola glasnosti deluje. P.S.: v novi verziji kontrola glasnosti deluje tudi za Music vmesnik
* moram ga še nest na servis, ker mi ventilator ruži (očitno se kakšna žička na lopatice ventilatorja naslanja)
* je točno to kar potrebujem - zanj sem dal precej manj denarja kot bi ga dal za mac mini in mi služi 100% (brez dodatnih nakupov - kabli, ...)
* v primeru izposoje DVDja bi se stvar malce zakomplicirala - še nisem preveril kakšen je postopek
Kaj dejansko uporabljam gor:
* preko airTunes poslušam na zvočnikih v dnevni sobi vso glasbo, ki jo premorem na različnih računalnikih po stanovanju
* s pomočjo Airfoil programa poslušam lahko vključim preko airTunes tudi sistemske zvoke (ostali programi poleg iTunes)
* poslušam in gledam podcaste
* poslušam glasbo
* gledam filme in serije brez uporabe kateregakoli od računalnikov v stanovanju
* Gledam HDTV in DVD ripe in nimam potrebe po večji kvaliteti (vsaj na CRT TV ne)
Nazadnje urejal/a Rainbow Sob 06. Dec 2008 15:34; skupaj popravljeno 1 krat