Monitor za MacBook | |||||
ker vse več uporabljam svoj MacBook 12", let. 2015, za poslovne zadeve in pripravo razne dokumentacije, bi ga želela priklopiti na večji monitor... Mi lahko kdo priporoča kakšen model ali vsaj kakšne lastnosti mora monitor imeti, da bosta kompatibilna? Oziroma ali se sploh priporoča kupiti zunanji ekran in MB priklopiti ali raje kar iMac? Sem precej zelena na tem tehničnem področju in mi bo vsaka info prav prišla Hvala! |
|||||
https://support.apple.com/kb/SP712?locale=en_US&viewlocale=en_US
Računalnik - če je tale: podpira dovolj: Dual display and video mirroring: Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to 3840 by 2160 pixels on an external display, both at millions of colors Sam sem pred kratkim kupil tega: https://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3263_ac92132611_monitor_dell_ultrasharp_p2416d_24__qhd#izdelekKomentarji res zelo zadovoljen! Rabila boš pa konverter na enega od monitorjevih možnih priklopov. Pazi, hdmi podpira samo 30 Hz pri polni ločljivosti, zato to RES odsvetujem. Nekaj takega bo mnogo bolj uporabno: https://www.amazon.com/Plugable-DisplayPort-Chromebook-Thunderbolt-3840x2160/dp/B01EXKDRAC Najprej pa se vprašaj, kaj potrebuješ: če se ukvarjaš z excellovimi tabelami, potem so zelo zanimivi širši monitorji, ker vidiš več stolpcev naenkrat. Če vidiš malo slabše, ali pa če bo monitor dlje od oči, potem bo bolj prijazen monitor z manjšo ločljivostjo (oziroma večjo diagonalo). Napiši še kaj več. Pazi pa, da pred nakupom preveriš povezljivost - vsekakor boš rabila nek adapter, pazi le, da bo ustrezen. |
|||||
Meni osebno je ta kombinacija veliko bolj všeč, kot iMac. Predvsem zato, ker ima iMac zgornji rob ekrana precej visoko in moraš vsakič dvignit glavo, ko greš z miško v meni. Če je zgornji rob ekrana višji od 45cm, je meni zoprno delat na takmu ekranu. Glede priklopa; večina ekranov ima hdmi priključek, zelo veliko pa tudi display port tko da priklop ne bo problem. Glede velikosti pa je nekako konsenz, da je 24 ali 25 colski ekran trenutno najbolj optimalna izbira. Glede znamke; zelo razširjen je Dell, za pisarniško uporabo pa tudi ostali ne bodo razočarali. Edino mogoče bi blo fajn vzet ekran z IPS tehnologijo. Tak ekran ne speminja barve glede na kot gledanja na ekran. Torej če gledaš na ekran od strani, vidiš enako, kot če gledaš od spredaj. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
kupi soliden ekran. pomoje nujno z IPS matriko. |
|||||
Z njim nimam nobenih težav, star je 1,5 let in dela ko urca! Vse super, le ekran večji rabim V paketu sem kupila tudi ta adapter: http://www.istyle.eu/si/apple-usb-c-multiport-digital-av-adapter.html Display Port kabel se pa načeloma lahko dobi tudi v paketu z enkranom, kajne? Je razlika z "Mini-display-to-display-port" kablom? Nekje sem zasledila, da bi se naj zaradi priklopa na večji ekran MacBook precej bolj segreval? Ali to drži? In ali bi se zaradi tega lahko zmanjšala njegova življenjska doba? Kako je pa potem z zapiranjem Maca, ko je priključen na enkrat in bi želela delati na njemu? Hvala vam! Ste v veliko pomoč |
|||||
_________________ MacBook Pro (Late 2016) 2.7 GHz, 16 GB, SSD 512 GB, Radeon 455 2 GB |
|||||
Ta tvoj adapter ima HDMI za priklop ekrana. Tko da išči tak ekran, da bo delal s HDMI. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Ja, to mi je znano Ampak je pisal zgoraj accom, da mi hdmi odsvetuje. Bolj pomemben mi je odgovor na vprašanje, ali se bo mac zaradi priklopa na ekran precej segreval? :/ Hvala! |
|||||
Kar je meni znano, naj bi bilo segrevanje povezano s 4K monitorji. Pač mora obdelat tolk več pikslov. Sam verjetno nimaš namena priklapljat 4K monitor. Jaz bi na tvojem mestu sprobal HDMI. Če ne drugega v eni trgovini al pa pri kakem znancu. In se potem laže odločiš. Pomoje ima tud precej uporabnikov na Jabuku priklopljene ekrane na HDMI in ti mogoče kdo drug kaj več pove. EDIT: Bi blo pa za razmislisit o nekem thunderbolt/usb-C ekranu. Se po enem kablu napaja mašina, fura ekrena in še prenašajo podatki na navadne USB porte na ekranu. Sam tukaj se pa pokažejo omejitve tvoje mašine. 4K ekran zna furat sam na 30hz, pa USB porti na ekranu delajo samo kot USB2. Ampak za pisarniško delo pomoje teh omejitev niti ne opaziš. Takih ekranov je še bolj malo. Recimo tole: https://www.youtube.com/watch?v=YTvSY3HT3Aw Al pa tole: https://www.youtube.com/watch?v=_rhYn8M_rvw _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Samo zaradi tele omejitve (preberi specifikacije): http://www.apple.com/shop/product/MJ1K2AM/A/usb-c-digital-av-multiport-adapter Sicer pa je najbolj pomembno, da je delo udobno. Sam z lahkoto delam na 24 colskem ekranu z ločljivostjo 2560x144, drugi preferirajo enako ločljivost na 27, tretji (običajno tisti, ki slabše vidijo) pa so najbolj srečni na 27 colah pri hd ločljivosti (1920x1080). To zadnje (1920x1080) je tudi ločljivost, ki jo lahko prek HDMI dosežeš s frekvenco osveževanja 60Hz. Sam bi izbiral monitor po naslednjih kriterijih: - zahteva za udobnim delom (kvaliteta, ločljivost) - zahteva po dovolj delovne površine (ločljivost, ki jo računalnik podpira - v tvojem primeru to ni težava, zgolj tvoje želje postavljajo pravila) - primerna povezljivost (DisplayPort, thunderbolt, eventuelno HDMI) - in nenazadnje cena. IPS matrika pa je nujnost, razen če ti je res popolnoma vseeno, v kaj gledaš. |
|||||
Segreval? Seveda se bo (malenkostno bolj), razen takrat, ko boš igrala zahtevne igre. Takrat boš lahko kavo grela na njem. Ne, ne, saj se hecam... Dual display ne bi smel bit problem. Zaprt notebook in drugi monitor? Verjemi, dva ekrana naenkrat sta tako hudo uporabna, da ga ne boš želela zapret. |
|||||
|
|||||
Hdmi je čist vredu, večina nas ima hdmi! Tv imaš tudi preko hdmi verjetno in je ok. Imam macbook air prikloplenega na hdmi, vedno zaprtega in je vse normalno. Računalnik se bo pregreval edino če boš delala kaj zahtevnega, ne pa od samega priklopa |
|||||
Hehe kaj so to zahtevne igre ?! (sark) Hvala DeJc0 - bom pogledala malo za tem modelom, itak je bil nameravan nakup Dell-a. Hvala vsem! Bili ste v veliko pomoč Dobila sem vse info, ki sem jih želela |
|||||
HDMI je čisto v redu do ločljivosti 1920x1080. |
|||||
- miroring, pomeni enaka vsebina na macbooku in monitorju - extended, pomeni različna vsebina na obeh ekranih - zaprt macbook in dodatna tikovnica in miška Zanima me, ali je možno tudi, da imaš odprt macbook in na njem uporabljaš samo tipkovnico in trackpad z ugasnjenim zaslonom macbooka in je slika samo na zunanjem monitorju? hvala za odgovor. |
|||||
|
|||||
Imam 4k monitor ter tv ampak ko ga priklopim z hdmi kablom macbooka pro nima take locljivosti ter slike, zmes tudi malo stekne slike ko se gleda kak film. Zdaj me p zanima ta varianta ko si dal link ? Si probal tole deluje super se vidi razlika ? |
|||||
Prosim, napiši več o tem, kaj in kako imaš povezano... |
|||||
Preko hdmija imam povezano pa dam tam kao best for this tv oz v kojem Primeru samsung, in je kr slaba slika na macbooku vrhunska na tvju pa kr slaba zmes tudi tak vidis kak malo zasteka slika zdaj pa bi rad to nekak da bi vsaj malo boljša bla, je pa preko orginal apple converterja iz c na hdmi pa hdmi je tudi kao oni jaki... |
|||||
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | Kontakt Domov Na vrh strani |