Apple in Si.mobil
|
Stevie Jabuk
Kraj: Kamnik - Rock City |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 28.11.2008 20:47:06 |
|
@theCjen, pa bo možno to dodati obstoječemu paketu, samo prenos podatkov za doplačilo, al je treba cel paket zamenjat...? jest mam orto u nulo ki mi je drugač čist kul.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 28.11.2008 21:41:41 |
|
...čist tak btw, a se že kaj ve a bo vodafone sploh ponujal iphone v slo ?... al smo spet tista črna :apple: luknja 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 28.11.2008 23:41:19 |
|
Šeenkrat... uradno preko Appla iPhone ne bo na voljo, dokler se pač ne reši nekaj birokratskih problemov. Glede na zakrnelost teh problemov bo to trajalo še precej časa. Problem ni v Simobilu, Mobitelu ali katerem koli drugem operaterju, niti ni problem pri Apple zastopnikih, temveč drugje.
Lp. TheCjen
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 29.11.2008 00:17:49 |
|
ok, luknja pol i guess 
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 29.11.2008 08:39:09 |
|
TheCjen je napisal/a: | Šeenkrat... uradno preko Appla iPhone ne bo na voljo, dokler se pač ne reši nekaj birokratskih problemov. Glede na zakrnelost teh problemov bo to trajalo še precej časa. Problem ni v Simobilu, Mobitelu ali katerem koli drugem operaterju, niti ni problem pri Apple zastopnikih, temveč drugje.
Lp. TheCjen |
Pomoje je najvecji problem tukaj SAZAS ...  in zakonodaja, ki sciti take oderuske institucije... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Monte Carlo |
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 29.11.2008 11:51:09 |
|
Vse te prodajalec Appla bi stlačil v letalo in si naj gredo pogledat kako zgleda to čez lužo in zakaj je taka gneča po trgovinah.
Torej moj vtis:
Prvo kot prvo, imajo razstavljene vse izdelke katere lahko prosto preizkusiš. Imajo veliko prodajalcev, tako da glede svetovanja ti znajo pomagat v nulo res.... Imajo kar mobilne blagajne, ti kar na licu mesta izda račun in ni čakaja na blagajni.Nudijo izobraževanje kar zastojn......
Pač to bi naj bil nekako vzgled vsem prodajalnam po svetu in pač če se za neko tako stvar odločiš potemi si prej pridobi ustrezne ljudi (bi tukaj malo po Jabuk pobrskali, bi jih našli).
V Simobilo jim je to najdražji artikel in bore mao vedo, kako pol prepričat stranko ki ni odločna, če ji ne zna našte niti 5 presnosti in slabosti.
Res, to me zelo zmotilo, sploh pa neresnost zaposlenih in odnos ki ga imajo, ves čas ko sva se pogovarjala je nekaj "prklal" po računalniku in sploh ni bil pri stravi.
Upam, da bo se kaj izboljšalo, drugače pa tudi kao tako lepa trgovina nas ne bo odvrnila, da bomo po sveže japke hodili k našim severnim sosoedom.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 29.11.2008 18:16:58 |
|
Pri nas Apple izdelke uporabljajo le za image pojma nimajo kakšne so njegove prednosti... In res Slovenci se bodo morali še veliko naučiti glede prodaje ter zaloge izdelkov, če bi spremenili način prodaje bi lahko tudi imeli večjo zaloge brez straha da ne bi prodali in s količino ki bi prodali bi lahko bile cene tudi bolj konkurenčne kot so. Mene zaenkrat še niso prepričali ker nikakor ne vidim prednosti slovenskih trgovcev in rade volje bi rajši dajal denar Slovencem vendar z drugačnimi cenami in pristopom. Samo za primerjavo ko sem jaz kupoval svojega sem ga kupil v AUS pa nisem znal nič nemško/avstrijsko  ) in sem vseeno bil bolj zadovoljen kot v SLO saj se je trgovec zelo trudil kljub tema da pa on ni znal niti malo angleško. V Sloveniji sam se pogovarjala slovensko pa sva se pol manj zmenila, ves čas imam občutek da so naši trgovci zelo freh in da smo mi odvisni od njih in ne obratno očitno jim ne gre tako slabo.
Kljub vsemu pa upam da bom lahko drugo leto kupil iPhona v Sloveniji legalno. Vsekakor pa to ne pričakujem pred izdajo tretje generacije...
Imam pa še eno zelo zanimivo vprašanje, koliko naših trgovcev, ki so kakorkoli povezani z Applom tudi Appla uporabljajo da bi vsaj na tak način bili malo bolj podkovani.?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ruše |
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 29.11.2008 18:35:26 |
|
lahko bi jih že začeli prodajat pred božičom
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: kras |
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 29.11.2008 18:39:23 |
|
ne verjamem 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 29.11.2008 18:39:40 |
|
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: SG-LJ |
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 30.11.2008 14:27:08 |
|
@DzaroG strinjam se s tamo in mislim, da je ta prodajalci appla ne uporabljajo apple compe doma velik problem. kako ti lahko nekdo govori o pospeških ferrarija če se ni nikoli z njim peljljal? za to so krivi samo lastniki prodajaln, da svojim prodajalcem niti ne posodijo mac-e ali pa jim jih ne prodajo po nižji ceni, kajti to bi bilo obema v korist...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Monte Carlo |
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 30.11.2008 16:58:22 |
|
makonja je napisal/a: | @DzaroG strinjam se s tamo in mislim, da je ta prodajalci appla ne uporabljajo apple compe doma velik problem. kako ti lahko nekdo govori o pospeških ferrarija če se ni nikoli z njim peljljal? za to so krivi samo lastniki prodajaln, da svojim prodajalcem niti ne posodijo mac-e ali pa jim jih ne prodajo po nižji ceni, kajti to bi bilo obema v korist... |
Se popolnoma strinjam s tabo in primerjava je povsem na mestu...lahko rečemo da gre za high end komponente in če smo realni dobimo podobno konfiguracijo vsaj za 30-40% ceneje pri drugih proizvajalcih se je potrebno še dodatno potrudit.
Pač po mojem mnenju je veliko uporabnikov v SLO ki majo Appla ker ja pač to in in je toto, ne pa za neko resno delo.
Sem pa se pogovarjal z vodjo poslovalnice v MB in ji povedal kako je mnenje in je rekela, da sicer so se prodajalci hodili izobraževat v LJ, samo ni toto.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 30.11.2008 17:50:44 |
|
TheCjen je napisal/a: | Šeenkrat... uradno preko Appla iPhone ne bo na voljo, dokler se pač ne reši nekaj birokratskih problemov. Glede na zakrnelost teh problemov bo to trajalo še precej časa. Problem ni v Simobilu, Mobitelu ali katerem koli drugem operaterju, niti ni problem pri Apple zastopnikih, temveč drugje.
Lp. TheCjen |
Glede na to, da očitno veš, kje je problem, potem to tudi napiši - ali pa se nehaj delat frajerja "jaz vem, vi pa ne", ker to počnejo le bedaki.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 30.11.2008 22:15:04 |
|
Problem je to, da apple zahteva popolnoma funkcionalen iTunes Store, česar pa pri nas ni.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 01.12.2008 06:42:48 |
|
Pa vseeno vem, da nekatere države nimajo popolnega iTunes Storea pa vseeno prodajajo iPhone uradno pri njih (recimo nimajo niti AppStorea).
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 01.12.2008 07:44:48 |
|
DejanX je napisal/a: | Pa vseeno vem, da nekatere države nimajo popolnega iTunes Storea pa vseeno prodajajo iPhone uradno pri njih (recimo nimajo niti AppStorea). |
Potem pa navedi vsaj eno tako  ... da lahko ostli preverimo, ce je res kaj na tem... ali so to le natolcevanja... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: radomlje |
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 01.12.2008 08:05:20 |
|
TheCjen je napisal/a: | faganel je napisal/a: |
Torej, kaj smo ugotovili... da so v SiMobilovih centrih v k***u v vezi z Apllom al' sem se zmotil? Kaj, bi jih torej mogli izobrazit kot se pač pričakuje? Saj ima vsaka firma za vsak "skret papir" izobraževanje prodajcev! |
Dajte malo potrpet, se bo stanje kmalu izboljšalo. Razumem, da je čudno, če prodajalci ne vejo toliko, kot vi, vendar dajte jim vsaj priložnost in nekaj časa. Verjemite, da se dela na tem, da se bo stanje izboljšalo. Sčasoma se bo tudi nabor izdelkov povečal. Pa ena nova informacija, kar se tiče SiMobila, da se vam malo oddolži V ponedeljek bo na voljo paket, prilagojen posebej za uporabnike iPhonov.
Lp. TheCjen |
Lahko že poveš kaj več, ker na strani nisem še nič zasledil?
|
 |
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 01.12.2008 09:49:50 |
|
miha99 je napisal/a: | @theCjen, pa bo možno to dodati obstoječemu paketu, samo prenos podatkov za doplačilo, al je treba cel paket zamenjat...? jest mam orto u nulo ki mi je drugač čist kul. |
Paket iZAME gre danes uradno ven.
Primarno je to paket tri zame:
0€ v Si.mobil
0€ v stacionarna omrežja
0€ /SMS
-------------------------------
= 18€ /mesec
+
2GB prenosa podatkov
---------------------------------
= iZAME = 24€ na mesec
To je 6 € več, kar pa v paketih ORTO in ZAME dobite za 6€ opcijo mobilni internet osnovni SAMO 100MB prenosa.
Tko da, ceneje je, če prenos podatkov UPORABLJATE.
Odgovor miha99 - kot opcijo k paketu orto u nulo imaš samo za 10MB, 100MB, 10GB in Neomejeno. 2GB opcije ni, medtem ko 10GB je 15€.
P.S. Primarno je narejen za ŽE obstoječe uporabnike iPhonov. Na zahtevo stranke, lahko vzame paket tudi za drug telefon.
POMEMBNO: Ta paket je brez vezave, ker na ta paket NI možno kupit novega telefona (le podaljšanje vezave ali menjava paketa - ta znaša 10€).
!! Ko želite vzet paket morate predložit IMEI iPhona!
Lep teden 
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: radomlje |
|
 |
|
Prispevek: #59 Objavljeno 01.12.2008 10:19:37 |
|
Sem mislil, da bodo kaj boljšega naredili.
Imam OrtouNulo in osnovni internet (100Mb za 6€) in bi me zdej prišlo predrago, da bi za 2Gb zamenjal naročnino. Lahko bi malo povečali količine podatkov v paketih glede na to, kaj trenutno ponuja Mobitel.
|
 |
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #60 Objavljeno 01.12.2008 10:32:14 |
|
aco je napisal/a: | Sem mislil, da bodo kaj boljšega naredili.
Imam OrtouNulo in osnovni internet (100Mb za 6€) in bi me zdej prišlo predrago, da bi za 2Gb zamenjal naročnino. Lahko bi malo povečali količine podatkov v paketih glede na to, kaj trenutno ponuja Mobitel. |
Potem bi se ti že bolj splačalo Orto u nulo + 10Gb = 25€.
Če bi že razmišljal o iZAME, kar je Orto u nulo + 2GB + 1001min/stacionarna =24€.
1€ razlike, če bolj uporabljaš prenos podatkov kot pa klice na stacionarne št.
Drugač pa...preveliko dodajanje prenosa podatkov si zaenkrat ne morjo privoščit, dokler ne bo vse nadgrajen na UMTS, ker bo vse dol padlo potem. 
|
 |