Račun na firmo
|
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 21.08.2012 21:31:44 Re: Račun na firmo |
|
Dejte no nehat že sanjat o tem kako bi se davku izognili ... potem pa vsi jočejo, da je kriza, ker ni državnih stimulacij, da se penzije nižajo ... bodimo fer eden do drugega in plačujmo kar pač moremo. Ko se bo to usidralo v logiko generacije, bodo tisti, ki se davkom ogibajo izobčenci brez prijateljev (ker jiho potem oni posredno "živijo") in poslovnih partnerjev (ker se zaradi njega ne bodo dajali v zobe in zaradi njih tvegali)!
Mogoče sem utopični idealist ampak edino to je rešitev vseh težav!
Še enkrat; plačajte davke in izračunajte koliko ste porabili (vsaka ura je nekaj vredna), ko iščete kako se ogniti davku.
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
Jablanator
Kraj: ??? |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 21.08.2012 21:56:12 Re: Račun na firmo |
|
Težke so te gobice vem, ampak brez DDV ne gre
DDV mora plačati vsak davčni zavezanec, ki opravi obdavčljivo dobavo blaga ali storitev, razen v primerih, v katerih dolžna DDV plačati druga oseba. V določenih primerih je tako plačnik DDV lahko tudi naročnik storitve oziroma kupec blaga. DDV mora plačati tudi vsaka oseba, ki na računu izkaže DDV.
Davčni zavezanec mora plačati DDV v državni proračun najpozneje zadnji delovni dan naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja, če ni z zakonom drugače določeno.
- iz mojih skriptov (leto 2011) Meni se zdi, da je to direktno od DURS-A, če kdo ne verjame si lahko prebere vse na njihovi strani o DDV. Veliko užitka pri branju
Upam da smo sedaj dali na vsa vprašanja odgovore.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 21.08.2012 21:56:59 Re: Račun na firmo |
|
faganel je napisal/a: | Dejte no nehat že sanjat o tem kako bi se davku izognili ... potem pa vsi jočejo, da je kriza, ker ni državnih stimulacij, da se penzije nižajo ... bodimo fer eden do drugega in plačujmo kar pač moremo. Ko se bo to usidralo v logiko generacije, bodo tisti, ki se davkom ogibajo izobčenci brez prijateljev (ker jiho potem oni posredno "živijo") in poslovnih partnerjev (ker se zaradi njega ne bodo dajali v zobe in zaradi njih tvegali)!
Mogoče sem utopični idealist ampak edino to je rešitev vseh težav!
Še enkrat; plačajte davke in izračunajte koliko ste porabili (vsaka ura je nekaj vredna), ko iščete kako se ogniti davku. |
He, he ... sva že dva ... utopična idealista!
No ja, mogoče je še kakšen ... država se nam pa smeje, saj ravno oni in povezane družbe dolgujejo največ davka državi...
Ovce so pač za to, da se "šišajo".
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 21.08.2012 22:43:58 Re: Račun na firmo |
|
Enkrat, ob eni priliki je prof. Godina napisala, da je glavni problem Slovencev ravno v tem, da še nismo uspeli dojeti, da zdaj ni oblastnikov v Nemških, AvstroOgskih, Srbskih in drugih uniformah in da zdaj vse kar ukrademo, ukrademo sebi.
1-1=0
_________________ Gotterdammerung
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 21.08.2012 23:46:30 Re: Račun na firmo |
|
Davek se placa:) potem se da v olajsavo.....
_________________ Lp, Miha
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 22.08.2012 09:08:05 Re: Račun na firmo |
|
iLeso je napisal/a: | Davek se placa:) potem se da v olajsavo..... |
To pa ne bo šlo. To ne gre samo tako, ker kaj se lahko da v olajšavo je točno definirano, v nobeno olajšavo katera mi je znana ne moramo vložiti mob. telefone, dodatkov iz app stora ipd....
Še enkrat, okoli DDV ne bo prišel nihče.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 22.08.2012 09:45:33 Re: Račun na firmo |
|
MethodMan je napisal/a: | To pa ne bo šlo. To ne gre samo tako, ker kaj se lahko da v olajšavo je točno definirano, v nobeno olajšavo katera mi je znana ne moramo vložiti mob. telefone, dodatkov iz app stora ipd....
Še enkrat, okoli DDV ne bo prišel nihče. |
nevem za mobilno opremo  jaz sem dajau vso opremo ki sem jo potreboval za šop, se pravi računalnike, tiskalnike, mize, itd.. 
_________________ Lp, Miha
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 22.08.2012 11:02:32 Re: Račun na firmo |
|
Sedaj sem pa na koncu s mojim znanjem, v bistvu sem le teoretik in nimam velikih praktičnih izkušenj na tem področju....
Popravite me, če kaj ne štima s post-om
Stvar je ta, da davčno olajšavo ne moramo uveljaviti za pohištvo in pisarniško opremo razen za računalniško opremo. To se še spomnim s predavanj...
Po mojem mnenju lahko uvrstimo med računalniško opremo kot si napisal računalnike, tiskalnike, monitorje, tipkovnice, ipd. ...
telefoni, bumperji, raznorazni dodatki ipd... po moje ne spadajo med računalniško...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 03.01.2017 10:39:56 Re: Račun na firmo |
|
A je kdo kupoval kej v preteklem letu v Mediaworldu, Unieuri oz Italiji na podjetje d.o.o ?
Do katerega zneska lahko placam v gotovini?
|
 |