Jabuk
Nov (upam, da ponosen) lastnik Air-a
Jabuček

Jabuček

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 27.11.2008 08:02:07
Nov (upam, da ponosen) lastnik Air-a
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
No, sedaj ko so cene padle sem si omislil novega aira za malo manj ko 1k€...Za isti denar bi dobil tudi novega Macbooka - a ko sem oba potežkal in ugotovil da je Air pol lažji...za igre mam pa stacionarca, je bila zadeva jasna.

Torej, dobim ga v petek - me pa malo skrbi - kako bom naložil OS gor, ker nima CD enote...v reklami sem videl da preko mojega PC-ja...ker nimam Wireless neta bom verjetno potreboval kak kabel.

1. vprašanje: ga dobim zraven, ali ga moram dokupit? ne bi ravno reskiral dodatnih € za prenosno cd enoto, ki je verjetno ne bom več potreboval...

2. vprašanje: Naložim sistem iz CD-ja ali/in verjetno potegnem popravke dol z neta...

3. vprašanje: naložil bi si še XPje gor zaradi starih win programov - upam da zadeva deluje

4. vprašanje: ker se gibljem v win okoljih me skrbi da ne bo vse kompatibilno...dejte me mal potolažit:)

Hvala za vsak nasvet!!!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 27.11.2008 08:14:16
Re: Nov (upam, da ponosen) lastnik Air-a
Matic007 je napisal/a:
No, sedaj ko so cene padle sem si omislil novega aira za malo manj ko 1k€...Za isti denar bi dobil tudi novega Macbooka - a ko sem oba potežkal in ugotovil da je Air pol lažji...za igre mam pa stacionarca, je bila zadeva jasna.

Torej, dobim ga v petek - me pa malo skrbi - kako bom naložil OS gor, ker nima CD enote...v reklami sem videl da preko mojega PC-ja...ker nimam Wireless neta bom verjetno potreboval kak kabel.

1. vprašanje: ga dobim zraven, ali ga moram dokupit? ne bi ravno reskiral dodatnih € za prenosno cd enoto, ki je verjetno ne bom več potreboval...

2. vprašanje: Naložim sistem iz CD-ja ali/in verjetno potegnem popravke dol z neta...

3. vprašanje: naložil bi si še XPje gor zaradi starih win programov - upam da zadeva deluje

4. vprašanje: ker se gibljem v win okoljih me skrbi da ne bo vse kompatibilno...dejte me mal potolažit:)

Hvala za vsak nasvet!!!

1., 2. Na vseh Macih je vse potrebno kar se operacijskega sistema tiče že naloženo. Le prižgeš računalnik, vpišeš svoje podatke, izbereš jezik in voila si že v akciji... (priporoču bi te le da si še z jabuk.si snameš slovenski paket)

3. Windowse naložiš tako, da prvo narediš image Windows Xp cd-ja in jih s tega imagea naložiš (tako v Parallelsih kot tudi v Bootcampu; osebno bi ti priporoču Parallelse....)

4. Za kompatibilnost ne skrbi, tudi sam se gibljem v Windows okolju, pa nimam nobenih težav.

Kar se pa CD-ja tiče, boš lahko uproabljal preko Remote Disca... Potrebno je le da sta računalnika na isti mreži in da na PC inštaliraš potrebni software, ki se nahaja na ploščkih, ki jih boš dobil poleg Macbook Aira....

Pa dobrodošel v MacSvet... Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 27.11.2008 08:40:10
1. in 2. sistem je že naložen
3. če ne rabiš nekih zahtevnejših programov, ti priporočam raje Darwine (emulator win okolja, ki ne potrebuje dejanskih windowsov), drugače pa vmware Fusion (kjer pač inštakliraš win in CD-ja)
4. odvisno kaj uporabljaš... se pa v bistvu za vsako stvar najde alternativen kompatibilen software.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 27.11.2008 08:41:01
uff, hvala za odgvor..komaj že čakam:)))

verjetno bom potreboval potem še en mrežni kabel, ker imam pc na optiki (T2)...kakšen kabel pa moram kupit potem...ima air spoh inet izhod?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 27.11.2008 09:23:26
Kje si ga pa dubu za manj kot 1000 ?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 27.11.2008 09:24:02
Ne morem verjeti, kupis air-a pa ne ves, ce ima mrezni adapter?!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 27.11.2008 09:28:06
Seveda, da ma ethernet. Halo?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 27.11.2008 09:32:59
scratintosh je napisal/a:

Seveda da nima. Lahko pa dokupiš "Optional Apple USB Ethernet Adapter (sold separately)".

B
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 27.11.2008 09:36:15
No, sej jih se vec jabuvckov ne ve, ali ima air mrezni adapter Very Happy Very Happy Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 27.11.2008 10:07:05

Kaj Halo??? NIma ga. Samo Wireless.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 27.11.2008 10:08:25
Iplo:

kupil direktno prek distibuterja D1 + iztržil nekaj popusta, ter vzel na firmo...sem pa zraven dodal 5 letno garancijo, tako da je potem prišlo malenkost čez Embarassed

Groover:

Hvala za odgovor, will buy that...

eno_ime:

true true
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 27.11.2008 10:29:58

Hehe, vidim da eni slabo berete zadeve....takaj se mu reče Air....?!?!

Vse dodatke je potrebno kupit, tako CD-rom kot adapter za interente......

Praktično če nimaš wlana ti bo nekoristen, pa tudi tak....moje mnenje po pol leta uporabe.

Zadeva je oblikovno reš špilca pa tudi lep je a na ta račun se moraš posloviti od zmogljivosti, psloh ko se ti bo začel pregrevat (je tekla tudi debata o tem na tem forumu) ti bo praktično neupraben.

Veliki problemi so že filmčki preko neta, proceso obremenjijo tudi do 90% in posledično se tudi ta greje in ščasoma pregreje.

Ne vem, za neke osnovne stvari je povsem dovolj a za resno delo to ni. Bo treba počakat kako se bo odnesel ta novi model.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani