Verjamem da ma Sinology stvari mnogo bolj porihtane.
Kako pa delaš Backup?
| Kateri NAS | |||||
Verjamem da ma Sinology stvari mnogo bolj porihtane.
Kako pa delaš Backup? _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Ko pa je meni "NAS" zalila poplava, pa me je ravno RAID rešil! Uporabljam Qnap. |
|||||
Kako si mel pa priklopljeno? Da ti na dva diska piše enake file (RAID1), al si mel kaj več. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
No sam sem prejšnji teden ubodel DS716+ in moram rečt da je žival
Me pa zanima kaj bolj priporočate. Synologyey hybrid raid ali kaj drugega? |
|||||
RAID 1 ja, po dveh dnevih pod vodo je bil en disk poln vode, drugi pa je bil še ok, tako da sem kasneje z malce truda uspel vse podatke rešit |
|||||
Jaz raje ne uporabljam Synologz RAIDa, ampak kar navadnega - v primeru da ti Synology crkne, imaš lahko težave s pridobivanjem podatkov _________________ Think positive! |
|||||
Zdej je kar je. Če bo nas crknil (upejmo da ne bo hehe), bom takrat pač nabavu druzga...
|
|||||
škoda ker nisi raje vzel DS216+, je cenejši in se ga da nadgradit na 8GB rama. |
|||||
Ma sem ga dobil ceneje kot je 216+ pri nas, oz za ceno iz amazona + ptt |
|||||
|
|||||
Synology ima (po novem; že prej pa je imel dovolj dober integriran) HyperBackup, ki ti omogoča backupiranje sistema na vse sorte destinacij (local, rsync, Synology NAS, S3, Azure, RackSpace, GoogleDrive, ...). Backupira praktično vse kritične informacije (oz. kar izbereš). Ko mi je v DS114 odpovedal disk, sem dobil stari sistem nazaj v dobri uri z restoreom po mreži iz DS411slim. Z vsemi nastavitvami in vsemi podatki (ki sem jih backupiral). Glavni NAS imam preko weba backupiran na remote lokacijo, spet z uporabo backup aplikacije na NAS. |
|||||
Na osnovi katere izkušnje ali teorije ti ta informacija? Vsi moji NASi (z izjemo DS114) imajo SHR. Odpovedali so diski, menjal sem ohšja, nadgrajeval OS in nikoli ni bilo težav s SHR. Če ti crkne Synology naprava, nabaviš ali si sposodiš novo (Synology), pretakneš vanjo diske in pobereš podatke. Tako simple je to. In sploh ni nujno, da je enak model, da ima le prostora za vse tvoje diske! Edino (finančno) težavo bi lahko imel pri 5+ diskih, ker bi moral kupovat (oz. si sposojat) high end napravo (ampak verjetno v takem primeru obstaja razlog za high end NAS in itak to ne bi smelo bit problem). |
|||||
Sprašujem, ker trenutno imam za to uporabo enga minija s time machinom. Mi pride prav, če po nesreči povozim kak file in ga lahko povrnem. Kako pa tak scenarij rešuje Sinology? _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
En od mojih NASov je izključno Time Machine backup destinacija. Nanj backupiram 5 macov. Že nekajkrat izvedel (tudi full) restore in nikoli niti ene najmanjše težave. |
|||||
To ja. Jaz bi mel na NASu vse delovne file, ki jih čez mrežo odpiram iz dveh mašin. In potem bi moral NAS delat incremental backup. In če jaz po pomoti povozim en file na NASu, bimoral staro verzijo čimbolj enostavno dobit iz backupa. Pri Miniju se prek VNCja skonektam nanj, grem v folder, kjer je bil ta file in zalaufam time machine. In pač povrnem staro verzijo fila. S tem da mi večinoma dela še preview. To me matra pri NASu. Sigurno majo kaj v tem smislu. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
To dela Hyper Backup. Samo ne na način kot to počne Time machine. Imam neke skripte, ki na linux počnejo nekaj podobnega kot Time machine na macu. Ni pa 100% enako. |
|||||
Aha. Sem si pogledal tole: https://www.youtube.com/watch?v=mF6wa8Ej4fQ Dost OK zgleda. Po eni strani bolj kompleksno od TM, za restore pa mogoče mal bolj okorno. Čist fajn. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Jaz imam ponavadi na lokalnem NAS-u datoteke, ki jih včasih potrebujem v isti uri. In če mi crkne NAS ter mi diska ne zazna prek USB-ja, potem ni "tako simple je to". Kupovat napravo za 300 EUR v istem dnevu tudi ni simpl, če so cene 20-30% nižje v tujini. _________________ Think positive! |
|||||
Ravno zato sem pred leti nehal uporabljat NAS in si postavil Mini z eksternimi backup diski. Sem takrat vse opisal v tej temi: http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=11108 Poleg tega sem imel problem s SMB in sem hotel afp. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Če imata podatke, ki jih potrebujeta "v eni uri" ni noben strošek imet na zalogi 1 NAS za 200€.
Seveda pa ni noben problem imet 10 diskov in na vsakem kopijo "vseh" podatkov. Tako so vedno "dosegljivi v 1 uri". Ne vem pa, če je to udobno in praktično. Vsak najde zase najprimernejšo rešitev in tako je prav. |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |