iPhone 5S- ne dobivam MMSov
|
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 22.09.2016 07:44:47 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
don-d je napisal/a: | Citiram: | Nimam iOS 10 ampak na apple forumu sm vidu da je en dal da je se vedno toggle na settings/messages/mms messaging . |
Jst ne vidim opcije pod General --> Messages, kjer je bila pred tem. Jo mogoče kdo drugi?
@alexzaki1986
Ja, sem sprobal teh nastavitev že v božjo mater. Tudi stare od Tušmobila sem imel v začetku. In ja, nastavitve na official pageu od Telamcha se razlikujejo od teh na jabuk.si. (Telemach stran: http://telemach.si/Binary/632/Apple.pdf).
No, če kaj zveš, sporoči. |
Sem updejtal nastavitve za Telemach na strani www.jabuk.si/nastavitve ... Kot kaze so spremenili ali pa dodali drug APN za Apple naprave ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 22.09.2016 07:50:24 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
luky53 je napisal/a: | Povejte mi če pri MMS Messaging uporabljate funkcijo
" Low-Quality Image Mode " |
Jaz ne... v bistvu se sploh ne spomnim, kdaj sem nazadnje poslal kaksen MMS... Tistih, ki sem jih posiljal samo zato, da potestiram, ce zadeve delujejo, ne stejem  ) ...
Sploh nevem, zakaj bi posiljal MMS, ce je na voljo toliko drugih nacinov, ki so veliko bolj zanesljivi... poleg tega pa na koncno destinacijo tudi pride tisto, kar posljem... in ne zmanjsana slikca, vcasih v velikosti postnem znakme  ... (ce sploh pride)  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
Kraj: Sezana |
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 22.09.2016 11:39:14 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
To je to,
po nadgradnji na 10 na Iphone 6s je bilo treba vpisat, drugače ni pošiljal mms, reboot in je zadeva delala..
Splošni podatki za nastavitev sporočil MMS:
APN: internet
Uporabniško ime: /
Geslo: /
MMSC: http://mms.telemach.net:8002
Posredniški strežnik MMS (proxy): 91.185.221.85
Vrata posredniškega strežnika (proxy): 8080
Svetujemo, da po vnosu nastavitev izklopite in ponovno vklopite mobilno napravo.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 22.09.2016 12:33:49 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
don-d je napisal/a: | Med profili imam Telemach profil za UniFi omrežje. A misliš, da to kej zaj*****? |
Tole ti je zadna resitev:
1.back up and restore from iTunes.
2. remove SIM, turn phone off for 1 minute.
3. turn phone back on and insert the SIM card.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 22.09.2016 12:45:57 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Lahko je tudi nekaj na strani telemacha. Ponavljam, don-d, če želiš mi na pvt pošlji tvojo številko in bom danes kolegu naprej posredoval tvoj primer.
nastavitve imaš prave, tukaj ni dvoma. internet (celo LTE) ti dela. mmsi pa ne.
kot sem omenil je lahko sw bug, naredi kakor pravi thxslo ali pa je nekaj na strani telemacha.
pa ne vidim kaj ma veze profil za unifi z mmsi. tole je čisto ločeno...vsaj moralo bi biti
LP
edit: jaz bi celo naredil restore pa setup as new za začetek...da ne bo kako sranje v backupu k ti to povzroča. potem boš lahko nekak vidu, a je OS ali telemach problem 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 22.09.2016 17:53:14 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
Jest je napisal/a: | Sploh nevem, zakaj bi posiljal MMS, ce je na voljo toliko drugih nacinov, ki so veliko bolj zanesljivi... poleg tega pa na koncno destinacijo tudi pride tisto, kar posljem... in ne zmanjsana slikca, vcasih v velikosti postnem znakme ... (ce sploh pride) ... |
Valda je vsakemu bolj enostavno poslat po iMessage alpa Mailu, vendar je prav MMS zadnje zatočišče, ko komuniciraš s kom, ki je še v bronasti dobi in nima maila na telefonu. Na stari Nokii mi je dostikrat MMS rešu dosti komplikacij. Poslikaš in pošlješ.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 22.09.2016 18:30:05 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
luky53 je napisal/a: | Povejte mi če pri MMS Messaging uporabljate funkcijo
" Low-Quality Image Mode " |
tole mislim, da se nanaša samo na imsg (predstavljeno na wwdc ios10).. in ne na mms.. velikost mms je določena pri operaterju?
drugače pa.. a ni še nihče poklical na telemach support in probal od njih dobit kako uporabno informacijo?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 22.09.2016 23:15:10 Re: iPhone 5S- ne dobivam MMSov |
|
hhsk je napisal/a: | tole mislim, da se nanaša samo na imsg (predstavljeno na wwdc ios10).. in ne na mms.. velikost mms je določena pri operaterju?
drugače pa.. a ni še nihče poklical na telemach support in probal od njih dobit kako uporabno informacijo? |
prvo drži...oz. tam ko vpišeš max msg size - mms apn
za drugo pa kolega ki tam dela pravi, da je precej klicev bilo v teh dneh...samo to je tako...eni majo res prazne apnje, eni majo napačne, eni obupajo pa ne težijo več agentu ki npr. nima pojma/se mu ne da...ne prideš nekak do neke 100% ugotovitve.
še dobro tistim, ki se malo spoznajo in dejansko porivajo koristne informacije agentom, da pride zadeva naprej do tehnike. potem pa se lahko kaj premikat začne 
|
 |