iPhone 3G - problem tipkovnice z vstavljeno SIM | |||
po dolgih letih sem presedlal iz Nokie na iPhone, pa me ze na zacetku udari res hecna tezava. Iphone 3G 16GB, kupljen v Italiji - torej odklenjen ze originalno, ni bilo dodanih nobenih hackov, jailbraekov ipd. Updatan na FW 2.2. PO vstavitvi SIM kartice (Mobitel operater) se vse registrira in prijavi in karkoli ze pac pocne brez tezav. Signal, telefoniranje, prejemanje klicev (razen da ne razume +386 xxxxxx formata in tu in tam ne izpise imena klicocega ampak samo stevilko) dela brez tezav. No, kjerkoli pa uporabljam tipkovnico (SMS, notes, Safari) v VERTIKALNI (pokonci) poziciji ne delajo nekatere crke (R, D in F ter X in C). Ocistim ekran ter ostale finte, ampak se vedno ne dela. Tipkovnica NORMALNO deluje (vsi znaki) v safari HORIZONTALNEM nacinu. POmislim na "dead spote" (nekaj sem googlal) ampak ocitno to ni to, saj ce tam pritiskam v drugih nacinih potem registrira dotik - samo te doticne crke na tipkovnici ne. Resetiram nekajkrat (Power + HOME), naredim restore iz iTunes nekajkrat - NE POMAGA. OK, izvlecem SIM kartico, da vrnem telefon za zamenjavo in ga prej brez SIM se 1x zazenem - poskusim napisati NOTE - glej ga zlomka, prej nedelujoce crke delujejo!!! Vstavim nazaj SIM, vtipkam PIN za SIM (ja, sem probal tudi, da tipkanje PINa ni potrebno): iPhone malo zmrkne, malo zasteka, dobi signal in glej: taiste crke SPET ne delujejo. SIM ven - deluje. SIM nazaj noter - ne deluje. Je imel kdo tak problem ali slisal zanj? Tnx. |
|||
![]() |
|||
sem poskusil se z eno drugo SIM kartico, pa je rezultat isti. Da je "hec" se vecji: v nekaterih primerih (ko je SIM v iPhonetu) se mi sploh ni potrebno fizicno dotakniti ekrana, ampak tipke "primejo" ze nekaj milimetrov visje (ko priblizam prst). Najprej sem seveda pomislil, da sem jaz osebno kaj "defekten", pa sem dal za poskusit se nekaj ostalim - isti efekt! ![]() Sem ravnokar se quickpwn-al: uspesno, nalozila sta se mi in Installer in Cydia - ampak obnasanja pa ne spremeni \:\( |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |