Imam vprašanje za OSX strokovnjake. Kako trajno dodam mrežne diske, trenutno moram vsakič ko ponovno zaženem sistem klikati v finderju connect to server..
najlepša hvala za odgovore
| Mrežni diski | |||||
Pozdravljeni,
Imam vprašanje za OSX strokovnjake. Kako trajno dodam mrežne diske, trenutno moram vsakič ko ponovno zaženem sistem klikati v finderju connect to server.. najlepša hvala za odgovore |
|||||
Jaz imam isto zadevo povezujem se na windows strežnik in se niti poglabljal nisem verjetno obstaja kaj.
Preberi si tole https://support.apple.com/kb/PH21823?locale=en_US |
|||||
V System Preferences potegni mapo v Login Items (pod Users & Groups). Tako ti bo vsakic ob loginu to mapo poskusil priklopit (ce jo bo nasel).
|
|||||
Hvala za nasvet, stvar deluje. Je pa sedaj "problem", ker se ob zagonu odprejo okna za mrežne diske. Ker je map 8 je to kar nadležno. Se da kako nastavit, da se diski samo povežejo brez avtomatskega odpiranja oken?
|
|||||
Klikni tam še Hide button.
_________________ we are of borg |
|||||
sem dala kljukice pri hide, samo se še vedno odpirajo okna ob zagonu
|
|||||
Naredi pol shortcut za mountan disk. Bo vsaj manj za klikat.
Pač ko bo mountan ga označi in stisni cmd + L _________________ we are of borg |
|||||
naredi si takole shell skripto in jo štartaj ob vsakem loginu:
Notri zamenjaj username in password ter ime serverja in seveda prilagodi mape v skupni rabi. |
|||||
Sem jih hotel predlagat podobno, ampak mislim da je preveč zakomplicirano za casual userja.
Pomoje je najboljše mountat vse te mrežne diske in jim naredit shortcut, da se mountajo na klik. Verjetno ni težko kliknit na bližnjico, ko pač rabiš mrežni disk. _________________ we are of borg |
|||||
Pozdravljeni še enkrat. Hvala da se sploh trudite z mano, kot ste že opazili nisem ravno ekspert za OS X. Tole glede spodnje skripte, mi res ne gre najbolje v glavo
Če prav razumem, vpišem takole: #!/bin/bash PASSWORD="geslo za mrežni disk brez narekovajev" USERNAME="uporabniško ime brez narekovajev" SERVER="IP brez narekovajev" mkdir /Volumes/{home,Public} mount_afp afp://${UPORABNIŠKO IME}:${GESLO}@$(IP SERVERJA)/home /Volumes/home mount_afp afp://${UPORABNIŠKO IME}:${GESLO}@$(IP SERVERJA)/Public /Volumes/Public Imam prav? In pa še eno vprašanje prosim, se da potem to skripto nekako dodati pod login items, kot ste me naučili prej, da nebi bilo potrebo vsakič na novo klikat in to vpisovat. Želim si dodati mrežne diske nekako tako kot na windowsih, dodaš in so tam brez dodatnih komplikacij |
|||||
Hm, nevem kaj se mučiš okoli tega toliko. Poveži se na en disk, vpiši username/pass, odklukaj da shrani v keychains acces.
Ko se pojavi na namizju ga označi in klikni cmd+L, da narediš shortcut in končano. _________________ we are of borg |
|||||
Ne. Če nisi razumela, bo najbolje kot predlaga we_are_the_borg. |
|||||
A še se komu počasi polni?
Men se je v 1uri 15%🙉 |
|||||
Nevem, jaz imam mrežne diske vedno pod napetostjo
To si nekaj pomešal ![]() _________________ we are of borg |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |