Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Samodejno pridobivanje MMS-a
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 07.07.2016 07:24:43
Samodejno pridobivanje MMS-a
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni.

Ali obstaja kaka možnost da se na iphone (imam Iphone SE) nastavi tako da ko mi nekdo pošlje MMS da mi ga samodejno prejme (v osnovi imam izključen prenos podatkov). Se pravi da vklopi podatke,prejme mms, izklopi podatke (tako je to na androidu).
Če pa že ne to pa vsaj možnost da dobim obvestilo da sem prejel MMS...

hvala za vaš odgovor.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 07.07.2016 07:29:11
Re: Samodejno pridobivanje MMS-a
Ne... Ce je izkljucen prenos pdoatkov ni niti obvestila niti se ne sprejme MMS...

In tudi na Androidu to ni generalno mozno... ampak samo pri nekaterih modelih...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 07.07.2016 07:32:40
a ni tako (vsaj pri Telekomu), da dobiš navadno sporočilo, da si prejel MMS? In ko vklopiš prenos podatkov ti ga prenese. To sem zadnjič vidu pri tastu, ko mu je nekdo poslala mms in je dobil navadn sms z obvestilom. Ko sva vklopila prenos, mu ga je pa preneslo in sva ga lahko lepo odprla.

Telefon pa ni ne iOS in ne Android ampak Windows Phone.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 07.07.2016 07:38:09
Android ima to lepo rešeno od verzije 3 naprej (vsi modeli)!!!
Sprašujem za iphone...ali tudi nastavitve da dobiš vsaj opozorilo da si prejel MMS ni mogoče nastaviti?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 07.07.2016 08:09:53
Kako pa telefon ve, da si dobil mms, če je prenos podatkov izključen?

Kaj pa če ne bi čist izključil prenos podatkov? Jaz izključim samo posamezne appe. V bistvu večino appom prepovem prenos podatkov. Samo par jih je vključenih.

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 07.07.2016 08:35:15
snake13 je napisal/a:
Android ima to lepo rešeno od verzije 3 naprej (vsi modeli)!!!
Sprašujem za iphone...ali tudi nastavitve da dobiš vsaj opozorilo da si prejel MMS ni mogoče nastaviti?

Pri Androidu ta opcija NE deluje na vseh modelih generalno...

Pa da se vrnemo nazaj na iPhone... na iPhone to NI mozno...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 07.07.2016 17:02:12
No tole je tudi mene begalo na začetku. ampak se navadiš, da iPhone enostavno ignorira carrier notification ob prejemu mms-a. Android OS zazna oz. razume notification kateri pride na centralo in zato javi, da imaš čakajoči mms. Odpreš dato, klikneš prenesi in voila mms Smile Če imaš dato izključeno se samo gumb prenesi pojavi pod stikom, ki ti je poslal mms.

Ene android naprave celo zazvonijo takrat, ene ne - glede mojih izkušenj. Se pa načeloma skoraj vedno pojavi gumb prenesi pod stikom, ki ti je poslal mms.

Na iPhone-u pač 1x na dan vklopim dato in počakam 10 sekund. Če kaj pride pride, če ne pa ni bilo nobenih mmsov Smile in ja, sem tip človeka, ki ugaša dato, ko je ne rabim.

Android ma to malo bolj poštimano vsaj kar se tiče obvestila o prejetem mmsu kljub temu, da je data izključena.

No ja, so pa potem druge težave da se dostikrat ta gumb "prenesi" na androidu zatakne in potem sploh ne pride mms do telefona. To se mi je dogajalo na Samsung Galaxy S1 če sem po pomoti kliknu prenesi pred samim vklopom prenosa podatkov oz. je tudi na random me hecal.

Ima pa android tudi opcijo auto retrieve mms. lahko določiš kako se obnaša v primeru da si v domačem omrežju in roamingu. Vrjamem pa da je vse več in več android naprav katere ti povejo, da te čaka mms kljub temu da je data na off.

Zdj pa odvisn kaj hočeš...da se ti vsak mms prenese brez problema kadarkoli, ko ti sam vklopiš dato, ali pa se po domače povedano jeb*š s tistim gumbom prenesi Very Happy

Meni osebno je sama izkušnja s pošiljanjem mmsov dosti bolj stabilna na iPhone-u Idea

Like
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 07.07.2016 17:09:10
In zakaj bi izklapljal data?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 07.07.2016 17:45:13
uffff naštejem ti lahko vsaj sledeče razloge:

1. da se nevede ne preseže poraba. Dejstvo je, da imaš večji nadzor nad porabo - potem pa folk joka zakaj se mi je ob 3AM povezal telefon na dato hehe

2. baterija dlje zdrži

3. sem večinoma na wifi - seveda ne ustreza za prenos mmsov
.
.
.

LP Smile
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 07.07.2016 18:07:26
Meni se bolj poraja vprasanje, zakaj bi na smartphone-u uproabljal MMS (poleg tega, da se mi tudi zdi cudno, da se sploh izkljaplja DATA Smile ) ...

Pac tovrstne probleme resujem z drugega konca in si ne delam dodatnih sitnosti s stalnim izkljapljanjem in vkljapljanjem funkcij Razz ...

1. Paketi z dovolj DATA za normalno uporabo so danes dovolj poceni (paket s par GB vkljucenih podatkov stane mesecno med dobrih 10 in 25€ Smile ) ... da se s tem ne obremenjujem... in bi v primeru, da bi bil vsak mesec na meji, pac vzel vecji paket ... Izjema je tujina ... ampak tega ni toliko, da bi se zaradi tega sekiral zaradi MMSov (ze tako MMS zelo zelo redko uproabim... se takrat, ko ga, je predvsem bolj za kaksen test Smile ) ...

2. Resitev je powerbank, dodatni polnilec, polnjenje v avtu, ...

3. Jaz nisem Smile ... Pa se hitrost preko DATA imam recimo doma veliko hitrejso kot preko bakra. Zal na obrobju Ljubljane ne morem dobiti optike in sem tako "obsojen" na paket 10/1 Sad ... prenos preko mobilnega omrezja pa je nekajkrat hitrejsi in marsikdaj, ko imam kaj vecjega za sneti preklopim na mobilni internet Smile ...Sploh ko imam kaj za poslati, ker je upload pri VDSLju res porazen Sad ...

Trenutni speedtest:

Preko Si.mobil LTE:

Preko Telekom VDSL:

Taksno je moje razmisljanje in moje mnenje... in ga nikomur ne vsiljujem... le povem Smile

Nazadnje urejal/a Jest Čet 07. Jul 2016 18:15; skupaj popravljeno 1 krat

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 07.07.2016 18:14:08
In prav je tako Smile Smajli overload Very Happy

1. Ali ima premalo data
2. Ali ga preveč porabi
3. Baterija je prehitro prazna

Iz tega zadnjega razloga sem jaz na Edge/Wifi in po potrebi 3G/LTE. Baterija je na iphone katastrofa, nažalost... Powerbank je rešitev, ampak ni to to za vsak dan, na poti..

MMS pa je zagotovo bolj praktično poslat, kot pa limat sliko v mail... In me tistih 4 cente na mms pri bobu niti malo ne moti, kot morda koga. Še vedno imam mesečno naročnino pod 12 eur kar je res za džabe. Greš na pico in dva pira pa si ob tak denar oz. več On no

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 07.07.2016 18:27:48
ma jaz imam 5GB v paketu z omejenim LTE prenosom 20/5mbps. Doma pa optika 10/10mbps. Iskreno povedan, ne porabim niti 1.5GB-2GB hehe včasih za brezveze delam hotspot doma pa take ampak vseeno...bolj mirno spim Very Happy Mogoče spadam še v paketu "stara šola" in raje wifi, gps, dato izklapljam če ne koristim Very Happy

delam tudi na mobilni telefoniji in marsikatero zgodbico sem že slišal/videl...da se določen app "zatakne" in synca v nedogled in ti čez noč naredi par GB presežka...tako, da se niti nočem igrat. Sem ziheraš Very Happy

pa še malo offtopic:

mms se tako ali tako ne koristi iz kvote prenosa podatkov paketa ampak prenos poteka preko ločenega kanala. data je pogoj za prejemanje in pošiljanje mmsov ampak se ne porablja prenos podatkov, ki je namenjen za internet - če se razumemo. razen seveda v tujini se mms obračuna kot čisti prenos podatkov.

EDIT: no tudi s tem razlogom sem jaz fiksiran lepo na 3G omrežju za porabo voice storitev Like LTE po potrebi vklopim samo zaradi hitrejše date. Mi je pa "neumno" imeti LTE omrežje za voice. Itak VOLTE moj iP5 ne podpira + sam operater mora to podpirat.

Nazadnje urejal/a alexzaki1986 Čet 07. Jul 2016 18:41; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 07.07.2016 18:33:07
Ja data manager si naštimaj, pa te bo pravi čas spomnilo, da je konec špasa Smile

Wifi pa je itak superioren proti data, tak da bv sploh razglabljat o tem... Kjer ga pa ni, pa bo data tudi gut Smile

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 07.07.2016 18:47:08
Noja... javna WiFi omrezja niti niso vec tako zanimiva, ker nikoli ne ves, kdo prestreza promet... Vem... bo nekdo rekel, da se lahko uproabi VPN in podobno... ampak dejansko je tako, da vecina tega ne ve oz. ne uporablja....

Poleg tega sem pozabil omenit se eno slabost MMSov... To je, da je velikost slike vcasih bolj kot ne v velikosti postne znamke Smile ... seveda je odvisno spet od nastavitev, terminalne oreme, omrezja... Poleg tega je se sama uspesnost posiljanja dokaj nestabilna ... Bolj kot ne po sistemu DND Smile Very Happy Rolling Eyes

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 07.07.2016 18:48:49
z data manager appom nimam dobre izkušnje. ga sicer imam še vedno na telefonu ampak ne dela OK. Enostavno prihaja do velike razlike med realno porabo in pa porabo katero mi app računa.

App ima dovoljenje pod backgroud app refresh tudi v NULO sem ga nastavil pravilno ampak enostavno v mojem primeru ne računa prav. moja izkušnja Smile
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 07.07.2016 18:58:39
Ampak ce pravis, da imas 5 GB v paketu in da mesecno ne pokuris vec kot 1-2 GB... potem ne vidim razloga, zaaj ne bi imel stalno na ON ... Na iOS so taki, katerim po nepotrebnem prenasa podatke preko mobilne povezave, dokaj redki... Pa se pri takih je vecinoma tako, da je kriv uporabnik sam... lahko je to jailbreak, lahko nalaganje vsega moznega... lahko je brezbrizna uporaba... pac je potrebno pri uporabi tudi malo vcasih paziti na dolocene zadeve... Denarnice tudi verjetno ne puscate kar povsod in se ne zanasate na to, da so okoli nas samo posteni ljudje Smile ...

No... kakorkoli... nazaj na tematiko Smile ... Na iPhone NI nacina, da bi MMS ali obvestilo o MMS prejel brez vkljunega mobilnega prenosa podatkov ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 07.07.2016 19:39:17
Ma ja saj vem...lahko bi imel pa nimam Razz

mogoče je tudi že malo stvar moje lastne navade hehe Very Happy Folk sem pa itak že navadil, da mi pošljejo ločen sms, da me čaka mms hahahaha

Vrjamem pa tudi sam, da je uporabnik v 95% sam kriv. pa ne vedo kaj wifi assist funkcija počne, kaj je prenos podatkov, roaming, koliko je 1MB itd...važen da mu piše LTE pa niti ne ve koliko mbps sploh šopa prek paketa.

ko ti človek reče pošlji mi ta 1GB opcijo po pošti potem veš koliko je ura lol Crying or Very sad

dobro je vedeti kaj vsaka funkcija na telefonu počne. Mogoče ker sem sam bolj tehnične sorte in se rad poglobim v delovanje tehnike do sedaj niti 1x nisem dobil "čuden" račun.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 08.07.2016 07:44:52
Jaz imam vedno data ON pa se enkrat nisem prejel cudnega racuna... doma je wifi, v sluzbi, v vecini lokalov v katere zajaham... in telefon avtomatsko forsira wifi povezavo... tako da res ne vem od kod ta bojazen... ne razumem stalisca, da si clovek kupi telefon za 700 eur pol pa noce dat 10 eur za data paket... to je kot bi si kupil Ferrari in potem hodil z busom v sluzbo... Smile
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 08.07.2016 09:02:40
Že ful napisal, pa zbrisal ker me neke izjave dvignejo, pa medtem ko pišem samega sebe umirjam, pa zdaj spet pišem, v glavnem danes telefon brez prenosa podatkov je kak naj rečem, nič. Tudi sam delam že v mobilnem svetu skoraj 10 let in je hvala bogu prišlo do stopnje ko tudi če bi porabil zakupljeno količino mi hitrost pade in se ne zaračunava extra, pa kot je kolega pred mano napisal, bilo kje daš rit dol te že poveže na wifi itd. Met fajn iphona pa si ga priredit da tebi služi max in ti pusti čas za druge lepe stvari je po mojem bistvo, ne pa obremenjevanje z prenosom kdaj in kako,
bom pa zdaj prejel mms itd.......
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 14.07.2016 15:20:19
iOS 10 v tujini tako opozori, da si prejel MMS, če imaš izklopljen roamimg. Ne vem če je to že bilo prej. Mogoče opozori tudi v domačem omrežju?

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani