Jabuk
Katera varovalka za hitri avtopolnilec Iphone/Ipad 2,1A ?
Jablanator

Jablanator

Kraj: https://t.me/pump_upp
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 09.06.2016 18:22:47
Katera varovalka za hitri avtopolnilec Iphone/Ipad 2,1A ?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pred leti sem kupil Aduro PowerUP avtopolnilec za iPhone/iPad, ki zmore 2,1Amp polnjenje. Nekako sem izgubil varovalko iz ležišča, sedaj pa ne vem katero moram nabaviti.

Input power je 1,5A, output pa 2,1A. Katera je prava varovalka?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 09.06.2016 19:43:28
Re: Katera varovalka za hitri avtopolnilec Iphone/Ipad 2,1A
Sine64 je napisal/a:
Pred leti sem kupil Aduro PowerUP avtopolnilec za iPhone/iPad, ki zmore 2,1Amp polnjenje. Nekako sem izgubil varovalko iz ležišča, sedaj pa ne vem katero moram nabaviti.

Input power je 1,5A, output pa 2,1A. Katera je prava varovalka?

prva.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 09.06.2016 22:36:17
Torej varovalka mora bit 1,5A? Kaj pa če je 2A?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 09.06.2016 22:42:26
Sine64 je napisal/a:
Torej varovalka mora bit 1,5A? Kaj pa če je 2A?

ne bo sluzila svojemu namenu.

k vecjemu je bolje, da das manjso varovalko, kot vecjo. varovalka je varovalo, ki sluzi neko napravo ali kabel pred preobremenitvijo oz. posledicnem unicenju. Raje daj 1,5, ce imas le moznost. taka varovalka je skoraj zastonj.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 10.06.2016 07:57:09
Ok, hvala ti Wink bom nabavil 1,5A varovalko.....se ne spoznam kej preveč na te zadeve....
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 10.06.2016 09:01:34
kercmar je napisal/a:
ne bo sluzila svojemu namenu.

k vecjemu je bolje, da das manjso varovalko, kot vecjo. varovalka je varovalo, ki sluzi neko napravo ali kabel pred preobremenitvijo oz. posledicnem unicenju. Raje daj 1,5, ce imas le moznost. taka varovalka je skoraj zastonj.

Samo toliko. Vsaka varovalka služi svojemu namenu. Tako 1,5 ali 2A kakor bi tudi 20A služila namenu...mar ne saj prenaša aha saj vemo kaj. Če pa imamo primer, da varovalka pregori pomeni, da je nekaj potegnilo prevelik TOK in posledica je pregoretje varovalke.
Kar pomeni, če zadeva deluje je lahko tudi 100A varovalka v redu vendar so posledice pri tem, če gre kaj v franže veliko večje.

Mal sem se zazpisal... Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 10.06.2016 09:20:32
najmoD je napisal/a:
Samo toliko. Vsaka varovalka služi svojemu namenu. Tako 1,5 ali 2A kakor bi tudi 20A služila namenu...mar ne saj prenaša aha saj vemo kaj. Če pa imamo primer, da varovalka pregori pomeni, da je nekaj potegnilo prevelik TOK in posledica je pregoretje varovalke.
Kar pomeni, če zadeva deluje je lahko tudi 100A varovalka v redu vendar so posledice pri tem, če gre kaj v franže veliko večje.

Mal sem se zazpisal... Wink

kako služi svojemu namenu (=ščitenju) če je predimenzionirana? potem služi le še temu, da je naprava funkcionalna oz. da teče tok, ne pa da bi ščitila porabnik/kabel? ni tako?

pa brez zamere, ampak zaradi tega pa pride v večini hiš do požara (seveda, ko je kriva el. napeljava, da so varovalke predimenzionirana in ne služijo svojemu namenu = ščitenju. Potem lahko kar eno žičko namesto varovalke daš, pa bo tudi služilo nekemu namenu..ali pa bolje žebelj, da bo res ornk kul. NE! ni prav! Delovalo bo že, vendar ne bo nobene koristi od varovalke. Idea

Torej, iz zgornjega primera, ko je potrebna varovalka 1,5 A oziroma 1500 mA, sledi:
-če bo varovalka predimenzionirana (se pravi, večja - recimo 3 A, 5 A, itd. ne bo služila svojemu namenu - ščitenju in v primeru "napake" bo namesto, da bi pregorela varovalka pregorel porabnik oz. bodo definitivno posledice na porabniku.
-če bo varovalka poddimenzionirana (se pravi, manjša - recimo 0,5 A, itd. bo sicer ščitila porabnik, vendar se kaj hitro zgodi, da bo komot potegnilo več toka, sploh v tem primeru, če bo na napajanje priklopljena recimo tablica, ali kak tefon, kateri "si vzame" nekoliko več toka, torej bo kaj hitro pre-gorela varovalka.

In kako lahko potem nekdo sklepa, da če varovalka ni ustrezne karakteristika, da bo služila svojemu namenu?

Pa res, brez zamere ampak tu sem si pa mogel dat duška.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 10.06.2016 11:01:49
No Kercmar ima prav, važno da varovalka ščiti ipad/iphone......mene je begalo edino to ali moram gledat input power, ki je 1,5A ali output, ki je 2,1A.

Vem da si iPad lahko vzame več toka in v tem primeru me je skrbelo ali bi varovalka prehitro pregorela, če vzamem 1,5A. Vsekakor pa nočem riskirat z več kot 2A, da nebi poškodoval porabnika (ipad/iphone) kar pa za recimo 10A varovalko očitno je preveč.

Tako da bom nabavil 1,5A varovalko.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani