Nekaj vprašanj glede iPhone 3g
|
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 09.11.2008 18:36:21 Nekaj vprašanj glede iPhone 3g |
|
V petek pozno popoldne sem prvič dobil v roke iPhone 3g. Na področju winmobile sem že veteran in imam stvari precej preštudirane, tudi macov sem imel že več. iPhone je kupljen v Angliji, dobil sem ga z x-simom in templateom kako obstriči sim. To sem po hitrem postopku naredil in kartico vtaknil noter. Vse skupaj sem vklopil in se začel malo igrati z njim. Opazil sem da je na njem tudi Cydia in installer. Očitno je jailbreakan vendar zaklenjen??? Zaradi tega nisem opazil nobene pomankljivosti. Celo nasprotno.Stvar me je zelo navdušila. Predvsem hitra odzivnost, uporabnost vgrajenega senzorja, neproblematičnost povezovanja na privat apn, pptp vpn ki čudovito dela, syncanje mailov preko imap dela s svetlobno hitro, parrot+iphone=poezija....sedaj pa na vprašanja.
-Lastniku tega telefona moram v naslednjih dnevih prenesti telefonske številke iz Nokie 6230i na iPhone 3g. Če bo imel manj kot 250 kontaktov bom enostavno skopiral na nokii kontakte na sim in na iPhone naredil kontra. Kakšen postopek predlagate, če ima kontaktov več. Da bi bilo čimenostavneje in hitro. Mogoče m:rokovnik ali sinhronizacija preko outlook kontaktov.....?
-na njem je 2.1 in kot sem prej napisal x-sim. Telefon je očitno jailbreakan ker ma gor delujočo Cydio. Je tak telefon smiselno oz. pametno posodabljati ko pride nov firmware? Lastnik bo predvsem z njim telefoniral in pobiral maile.
-Videl sem da out of box že podpira Exchange+push mail. Ob tem opozori, da bodo vsi kontakti v tem primeru izbrisani in uporabljeni Exchangeovi. Je kakšna varjanta, da bi se to zaobšlo. Trenutno se uporablja apn firma.si s katerim sem že v omrežju iz exch. pa se maili pobirajo preko imap. Stvar je čisto kul, vendar ne sinhronizira kontaktov in koledarja. Preden se začnem igrati bi imel rad urejeno tako, da bo v najslabšem primeru dodalo exc. kontakte k obstoječim v telefonu...
-Vsi uporabljate iTunes? Sicer je stvar kar posrečeno zamišljena, vendar se mi zdi kot aplikacija nekako počasna, neodzivna,logika pri syncanju slik in glasbe malo mimo,......kak 3rd party software?
-Je možno fotoaparat kaj tweakat? Sicer na njegove specifikacije dela kar luštne fotke, vendar kakšno nastavitev bi bilo pa fino imet.
-Je dejstvo da si med pretokom podatkov preko gprs/edge/3g nedosegljiv tudi na odklenjenih telefonih? Drugače s kako nedosegljivostjo nisem imel problemov. Je možno vsaj obvestilo na sms o zgrešenih klicih ob nedosegljivosti (mobitelova storitev) kadar uporabljaš gprs/edge/3g?
-Ko sem prenesel kontakte iz svoje sim kartice v telefon sem najprej opazil, da ob dohodnem klicu ne izpiše imen. Po prenosu nekaterih slo. paketov od Mitjap (logo in ime operaterja, pravilen izpis klicočih in par ozadij, se je tudi to rešilo.Kapo dol. Ko dobim svojega ziiher nabavim slo. vmesnik
-počasi bom za lastnika začel telefon pripravljati. najraje bi ga naredil iz nule. Najbolje resetirat s funkcijo brisanja vseh podatkov? Je preden ga oddam pametno narediti še kako stvar v mojih iTunes, glede na to da se ta telefon in moji iTunes ne bodo več videli?Upam, da se čimprej z drugim
-Opazil sem, da se 3g z črnim ozadjem precej hitro zapacka. Je pravilo da so 8g črni in 16g beli zabetonirano ali so tudi izjeme? Zase bi nekako raje z belim ozadjem.
Ziher se bom še kaj spomnil in zamoril 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 09.11.2008 20:10:40 |
|
tako bo vse od začetka
. Turn phone off.
2. Start iTunes on your computer.
3. While holding down the Home button, plug phone into computer running iTunes.
4. Continue holding down the Home button until you see a picture of the iTunes logo with a USB cable on the phone, and on your computer. iTunes will also display a message that it has found an iPhone in recovery mode.
5. At this point, rather than going through the dreaded 2-4 hour recovery and restore process for the umpteenth time, unplug the iPhone from the computer.
6. Once unplugged, turn off the iPhone.
7. Turn the iPhone back on, and wait.
If you're lucky, within 3-8 minutes, you will see that lovely Home screen -- and will have saved yourself 2-4 hours of precious time.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kamnik - Rock City |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 09.11.2008 20:41:27 |
|
glede kontaktov in nokije, včeraj sem strankino e51 z ca 800 kontakti sinhroniziral preko isync-a, seveda z dodatkom ki ga dobiš na uradni strani nokie. Meni je bilo lažje ker je bil tud macbook nov pa se je najprej vse iz nokije syncalo v contacts, nato pa ko sem priključil iphone se je avtomatsko preneslo tja...easy clean and simple...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 09.11.2008 20:43:45 |
|
no, pozabil sem napisat, da jaz nimam na voljo maca. Delal oz. na razpolago bom imel Visto, Office,Itunes,......
jan_k: to je verjetno postopek ki ga vrne v fazo novega? Jailbreak ostane?
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 09.11.2008 21:10:01 |
|
Za sihronizacijo kontaktov bo Outlook daleč najboljša izbira. Z Nokia Suiteom najprej posyncaš Nokio, potem pa iTunesu rečeš naj vse kontakte z Outlooka da na telefon.
Pri nastavitvi Exchange accounta pa lahko ločeno nastaviš kaj sihronizira, ali pošto, koledarje ali pa kontakte (in poljubno kombinacijo tega). Jaz sem recimo mel nastavljeno da mi je s firme pobiral samo pošto, koledarje in kontakte pa mi je syncal iTunes lokalno.
Kar se tiče reseta: najboljši popoln reset je preprosto restore s strani iTunes. Če bo uporabljan za pošto in take stvari potem itak ne rabiš meti stvari Jailbreakane. Drugače pa se Jailbreakani dajo posodablati s strani iTunsa, samo se seveda mora potem stvar na novo Jailbreakniti po updejtu.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 09.11.2008 21:14:22 |
|
vprašanje št. 6:
če je stranka uporabnik Mobitela, potem je za zgrešene klice/med nedosegljivostjo, potrebno poslat sms z besedo KLIC na 1918
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 09.11.2008 22:10:42 |
|
jailbreak je potrebno še 1x narediti
s tem postopkom je telefon kot nov
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 09.11.2008 22:46:17 Re: par vprašanj glede iPhone 3g |
|
1.) Priporočam sinhronizacijo z outlookom. Najbolj enostavno in najbolj popolno bo preneslo imenik (več številk pri istih osebah, slike, ...).
2.) Za normalno uporabo po telefon po nadgradnji potrebno jaillbreakati, sicer bodo problemi, ker bo itunes javil, da ni podprta sim.
3.) Ko dodaš exchange mail account, te vpraša, če ga želiš uporabiti za mail, contacts in calendars (slednje dva daš enostavno na off). Te nastavitve lahko kasneje spremeniš.
4.) Uporabljam iTunes, ker se ga enostavno navadiš (in na macu ni tako počasen). Mislim, da obstaja 3rd party aplikacija za osnovne stvari, ampak je ne poznam.
5.) Obstaja program snapture, ki ti doda funkcionalnost nastavljanja kamere.
6.) Nisem še imel problema z nedosegljivostjo, ker si nedosegljiv samo takrat, ko se dejansko kaj prenaša. V takem primeru bi seveda dobil sms.
7.) Z imeni si že sam rešil zadevo.
8.) Narediš reset v Settings/General/Reset
9.) Meni je tudi beli bolj všeč.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 10.11.2008 00:14:33 |
|
1.) sicer ne rabim drugega kot tel. številke ampak se mi zdi, da bo v outlook v primeru, da je več kot 250 kontaktov res najboljša rešitev.Predvidevam, da preko PCSuite iz Nokie v Outlook in z iTunes v kontra smer? Je komu uspelo preko syncml sploh z iphoneom uporabiti m:rokovnik?
2.)Če pa mu rečem naj ostane na 2.1 in naj ne nadgrajuje ne bo nič izgubil? Itak je nezahteven uporabnik
3.)Hvala za info. Ko si nabavim svojega se bom malo poigral s tem. Moram tudi serversko stran pripraviti.Je tukaj kak exc. admin slučajno? Na čem laufate 2003sp2, 2007,...?
4.)Sem malo pregledal. Mu bom namestil iTunes in izklopil avtomatično posodabljanje firmwarea, tako da ga bo imel preko kabla samo za morebiten prenos aplikacij, slik ali glasbe.Morebiti še kontakte in koledar.
5.)Thanks
6.)Sem se naročil na to storitev in lepo deluje. Tako ta faler dejansko zelo omili...
7.) Ja, super
8.) Še kak dan ga zadržim pod pretvezo testriranja
9.) Se dobi tudi 8gb belega? Jaz se tudi bolj na belega nagibam
Naložil sem še par aplikacij, ki so rešile še tistih malo stvari, ki so me motile.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 10.11.2008 07:43:38 |
|
borut je napisal/a: | 1.) sicer ne rabim drugega kot tel. številke ampak se mi zdi, da bo v outlook v primeru, da je več kot 250 kontaktov res najboljša rešitev.Predvidevam, da preko PCSuite iz Nokie v Outlook in z iTunes v kontra smer? Je komu uspelo preko syncml sploh z iphoneom uporabiti m:rokovnik? |
Tako kto si napisal, bo verjetno najbolj elegantno... SyncML se nisem probaval... se mi pa zdi, da je na 1.1.4 bila neka moznost uporabe SyncML protokola... Nisem pa siguren...
Citiram: | 2.)Če pa mu rečem naj ostane na 2.1 in naj ne nadgrajuje ne bo nič izgubil? Itak je nezahteven uporabnik |
Ce bo kaj izgubil oz. ne bo pridobil cesa novega, bomo lahko rekli sele, ko bo na voljo nova verzija  ... Naceloma je tako, da so vcasih samo bugfixi, vcasih pa nova verzija prinese tudi kaksno novost...
Citiram: | 3.)Hvala za info. Ko si nabavim svojega se bom malo poigral s tem. Moram tudi serversko stran pripraviti.Je tukaj kak exc. admin slučajno? Na čem laufate 2003sp2, 2007,...? |
Jaz sem probal z obema (tako Exchange 2003 SP2 - tega imam stalno v uproabi - kot tudi Exchange 2007. Z obema je deloval push mail BP)...
Citiram: | 4.)Sem malo pregledal. Mu bom namestil iTunes in izklopil avtomatično posodabljanje firmwarea, tako da ga bo imel preko kabla samo za morebiten prenos aplikacij, slik ali glasbe.Morebiti še kontakte in koledar. |
Avtomatskega posodabljanja ni... samo opozori te, ko je na voljo nova verzija... in tudi ce bos sedaj to izklopil, bo ob novi verziji spet "tezil", ce zelis nadgraditi  ... in bo spet treba potrdit okence, da naj ne tezi vec...
Citiram: | 5.)Thanks
6.)Sem se naročil na to storitev in lepo deluje. Tako ta faler dejansko zelo omili...
7.) Ja, super
8.) Še kak dan ga zadržim pod pretvezo testriranja
9.) Se dobi tudi 8gb belega? Jaz se tudi bolj na belega nagibam |
Bel je na voljo samo v 16GB razlicici...
Citiram: | Naložil sem še par aplikacij, ki so rešile še tistih malo stvari, ki so me motile. |
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 10.11.2008 11:45:50 |
|
Citiram: | 3.)Hvala za info. Ko si nabavim svojega se bom malo poigral s tem. Moram tudi serversko stran pripraviti.Je tukaj kak exc. admin slučajno? Na čem laufate 2003sp2, 2007,...? |
Sem uporabljal z 2007 in sedaj uporabljam z 2003SP2 in dela na obojem super. Samo ActiveSync mora biti skonfiguriran.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 10.11.2008 13:39:22 |
|
imaš kje kak whitepaper? na 2003 sp2 verjetno ni dosti za nastavljat?
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 11.11.2008 19:37:54 |
|
naredil sem un reset ki ti zbriše nastavitve in podatke.Sedaj imam samo logo jabolko,.Kaj naj naredim?
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 11.11.2008 19:38:42 |
|
itunes ga ne zazna
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 11.11.2008 20:41:41 |
|
sem rešil, me je panika zagrabila preden sem pogooglal 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 11.11.2008 23:32:13 |
|
borut je napisal/a: | sem rešil, me je panika zagrabila preden sem pogooglal  |
Bodi dober in z nami deli rešitev.... mogoče bo komu koristila...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kamnik - Rock City |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 12.11.2008 00:46:35 |
|
MajkelNajt je napisal/a: | borut je napisal/a: | sem rešil, me je panika zagrabila preden sem pogooglal  |
Bodi dober in z nami deli rešitev.... mogoče bo komu koristila... |
Ja recimo tud men se je zgodilo da je ob syncu naredil reboot, ostal je le tist ananas obgrižen in na vsake toliko je vklopil vibro...itunes ga ni zaznal, telefon se ni prižgal jaz pa sem imel polne hlače... pomagal je le ponovni jailbreak in vse znova...  no pa sem tud to prežvečil in šel naprej, še danes pa nevem zakaj se je to zgodilo...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 12.11.2008 12:25:36 |
|
MajkelNajt je napisal/a: | borut je napisal/a: | sem rešil, me je panika zagrabila preden sem pogooglal  |
Bodi dober in z nami deli rešitev.... mogoče bo komu koristila... |
Nič drastičnega. Dal sem ga v recovery mode in naložil firmware nazaj, nato sem ga še jailbreaknil.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 12.11.2008 17:13:59 |
|
je možen kak vzrok razen slabega signala za no-service
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 19.11.2008 23:20:46 |
|
opazil sem še eno zelo čudno zadevo. Najprej sem mislil, da je kaj z iPhoneom sedaj pa mislim da ni. Torej zadeva je taka.
Na iPhone, ki je kot sem že prej napisal kupljen v UK, 2.1+jailbreak in je notri x-sim se mi pojavlja sledeča zadeva.
-Če je SIM preden ga dam z mojega winmobile telefona nastavljen na automatic ali manual na omrežje Mobitel, nato kartica vtaknjena skupaj z X-sim v iPhone le-ta dela normalno, kar se signala tiče.
-Če se potem v takem delujočem iPhoneu igram z Carrier nastavitvami in npr. ročno izberem Simobil, ki ga itak ne pusti izbrati, mi po takem ročnem klikanju ne pomaga nič več, da bi ga spravil na Mobitel oz. da bi delal Automatic. Ostane No service.
-Pomaga da sim vtaknem nazaj v winmobile HTCja, kjer takoj Mobitel omrežja po teh kolobocijah tudi ne zazna, ampak moram dati na manual, izbrati Mobitel, šele nato lahko prestavim na Automatic. Če pa ta sim vtaknem v eno Nokio 6230i pa jo zazna brez kolobocij. Kaj mislite?
Jaz mislim da je to maslo x-sima.
Ko ga bom kupoval zase bo itak odklenjen.....v tej situaciji pa sem bil v to porinjen....
|
 |