Indesign | |||
V programu InDesign imam nekaj deset strani besedila s slikami. Ali lahko kje nastavim da se mi pri premikanju npr. enega odstavka na strani ne pomakne celotno besedilo? Hvala! |
|||
![]() |
|||
Type-Insert Break character Jaz večinoma uporabljam FrameBreak (Shift-EnterNaNumTipkovnici). To ti naredi, da od tega znaka naprej gre vsa vsebina v naslednji frame. Drugač pa sidraš sliko v tekst: https://www.youtube.com/watch?v=tU8QN5qXcCk _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
![]() |
|||
Tole mi pa cel odstavek vrže na konec knjige. V bistvu bi rad samo en del teksta premikal po strani nazdol, s tem da se mi tudi tekst na ostalih50-tih straneh ne pomika navzdol. Nekakšen unlink te strani z ostalimi? |
|||
![]() |
|||
V tvojem primeru bi jaz vrinil en frame tja, kjer bi imel rad besedilo in "prepeljal" besedilo skozi ta nov frame. Potem bi uporabil 2x FrameBreak. Torej: Trenutna stran: 1. del besedila (FrameBreak) 2. del besedila (FrameBreak) Naslednja stran: Nadaljevanje besedila. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |