Prva aplikacija (igra) treh kolegov
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 05.02.2016 10:48:09 Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Lep pozdrav vsem
Trije prijatelji smo razvili igro, ki vam jo z veseljem pokažemo  .
Vse smo delali sami, od ideje do release-a je minilo dobro leto. Je naša prva igra oz. aplikacija sploh, tako da bomo zelo veseli, če jo preizkusite, še bolj pa bomo veseli kakršnega koli komentarja, kritike, pohvale ... kar nam bo pomagalo pri nadaljnem razvoju.
igra je dostopna tu: https://itunes.apple.com/si/app/id1057662511
Če ima kdo kakšno vprašanje glede razvoja aplikacij in vsega, kar je s tem povezano, bom z veseljem odgovoril. Tudi mi smo na začetku imeli ogromno vprašanj in vsaka informacije nam je prišla prav.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 05.02.2016 13:17:54 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Cestitke za igro, men osebno ni sicer vsec - ampak trud je pohvaljen. Mogoce bi predlagal se malo dodelave pri izgledu nasplosno - to je edino 
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 05.02.2016 17:11:24 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
TilenH je napisal/a: | Cestitke za igro, men osebno ni sicer vsec - ampak trud je pohvaljen. Mogoce bi predlagal se malo dodelave pri izgledu nasplosno - to je edino  |
Hvala  .
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 05.02.2016 18:07:52 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Tud jaz se pridružujem vzpodbudam. Respect vsakemu, ki se spravi kaj narest in zadevo tudi dokinča. Nisem še probal igre, sam je tematika po mojem okusu. Pa tud črnobel izgled  . Se že na daleč loči od azijskih apokaliptičnih nasilih
jajc.
Kaj več pa čez kak dan, ko bom sprobal.
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 05.02.2016 18:22:08 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Meni se pa dopade igra.. Vsaka cast za idejo.
Jaz bi edino napise malo spremenil, ker so nekak vsak v drugacni poziciji in velikosti. Pa cen za inapp nakupe niste nikjer napisali, ali sem jaz slep?
Sicer se nisem prisel dalje ampak naslednji leveli bi lahko imeli drugacne barve, temno rdece, modre, vijolicaste, tako da vseeno ostane mistično črno ampak ni prevec monotono kar se levelev tiče.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 05.02.2016 18:34:55 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Probal igro.Igral v službi in prav užival;)čestitam za stvar in svaka čast da se lotite tega,jaz tega ne bi skupaj sestavil če mi daš dvajset let časa
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 05.02.2016 18:49:15 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Evo sem mal probal. Za moje pojme pretežek začetek. Naredil s teževo 14 planetov in pol me je minilo. Pa nekje bi mogla bit opcija, da plačam nek znesek, da ni reklam. Ker te pa nardijo igro dost čip.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 05.02.2016 19:10:00 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Saj maš opcijo, da odstraniš reklame in odpreš vse levele ampak nikjer ne piše cene, vsaj jaz je ne najdem..
Sicer pa macata, star si, meni ni tak težka igra 😂😉
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 05.02.2016 19:18:18 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
iApple je napisal/a: | Meni se pa dopade igra.. Vsaka cast za idejo.
Jaz bi edino napise malo spremenil, ker so nekak vsak v drugacni poziciji in velikosti. Pa cen za inapp nakupe niste nikjer napisali, ali sem jaz slep?
Sicer se nisem prisel dalje ampak naslednji leveli bi lahko imeli drugacne barve, temno rdece, modre, vijolicaste, tako da vseeno ostane mistično črno ampak ni prevec monotono kar se levelev tiče. |
Hvala za vzpodbuden komentar, to nam res veliko pomeni.
Glede inapp nakupov in cen - nisi slep  . Cen nismo nikamor napisali, smo razmišljali o tem, ampak ker se cene po svetu spreminjajo (ker je določen Tier 2 in Tier 6 ne pa fiksen znesek), jih na koncu nismo zapisali. Mogoče nam je to res malo ušlo, ker sedaj za ceno igralec ne izve, dokler ne potrjuje.
Hvala, da si to izpostavil!
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 05.02.2016 19:22:07 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
macata je napisal/a: | Evo sem mal probal. Za moje pojme pretežek začetek. Naredil s teževo 14 planetov in pol me je minilo. Pa nekje bi mogla bit opcija, da plačam nek znesek, da ni reklam. Ker te pa nardijo igro dost čip. |
Če želiš igro brez reklam, je IAP za 1.99, poleg odstranjenega reklamnega bannerja, ti odklene vse prve levele v vseh galaxijah in s tem tudi različne dizajne planetov (vsaka galaxija ima drugačne planete).
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 05.02.2016 19:36:50 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
iApple je napisal/a: | Saj maš opcijo, da odstraniš reklame in odpreš vse levele ampak nikjer ne piše cene, vsaj jaz je ne najdem..
Sicer pa macata, star si, meni ni tak težka igra 😂😉 |
To itak. Pa nikol me niso zanimale igrce. Razen ene dve dirkaške sem zares notr padel. Pa še to mi je blo žal časa.
Aja, pa pred 20 leti Doom.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 05.02.2016 19:44:13 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Evo, sem kupu. Sem bil tko vesel, ko sem ugotovil, da se za ključavnico z rdečim križem skriva odstranitev oglasov, da sem takoj potrdil.
Full napeto je blo. Pa avanturistično.
Se mal hecam. Bolj gesta podpore. 
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 05.02.2016 19:51:50 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
macata je napisal/a: | Evo, sem kupu. Sem bil tko vesel, ko sem ugotovil, da se za ključavnico z rdečim križem skriva odstranitev oglasov, da sem takoj potrdil.
Full napeto je blo. Pa avanturistično.
Se mal hecam. Bolj gesta podpore.  |
heheh, hvala res  .
Cenimo vsakršno podporo!!
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 05.02.2016 20:30:01 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Jaz se ne grem vač. Mi je hčera v petem poskusu za 3x presegla rekord.
Vidim da moram poiskat kako igrco za 50letnike. 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 06.02.2016 15:07:33 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Evo par idej za igro:
Multiplayer način (naprava do naprave ali preko interneta), kjer bi kazalo dve vesoljski ladji, eno tvojo in eno od prijatelja, in tekmujeta kdo pride dalje. Druga opcija je tekmovanje z direktnim povabilom in primerjavo rezultata, kdo ma več, in potem statistika med igralcema, zamga na 10 odigranih iger, znacke itd.
Zakaj? Ker je pri mladih to zelo popularno in taka igra se zeeelo hitro širi čim jo špilata 2 med odmorom (poukom) jo v tednu ali dveh že vsi. In taki način tekmovanja je dobrodošel pri igri, sploh ko je v prostoru vec ljudi.
Tak je blo pri nas v gimnaziji 3 leta nazaj in opažam da je še vedno isto, igerce se špila, tolko boljše če bo vaša med njimi.
Pa se ena ideja, sateliti okoli planetov. Orbito satelita moreš trofit, in če jo dobiš točke/zbiraš satelite in jih zamenjaš za novi level/novo vesoljsko ladjo itd. To res da mogoče vzame vstran tisto idejo popolnoma simple igre, ampak meni se zdi zanimiva, se mogoče ne naveličaš tako hitro.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 06.02.2016 15:49:12 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Ja. S točkami bi mogu kupit boljšo ladjo al pa recimo dodatno gorivo za boosterje. Porabljal bi ga pa pri izhodu iz orbite. Al pa za spremembo smeri.
Še bolj logično bi blo, da bi gorivo pridobil na določenih planetih. Oz realno pri zvezdah. Ki sevajo energijo.
Recimo da ma začetna ladja samo raketno gorivo, potem pa na nek način poupgrejdaš ladjo na elektromagnetni pogon, ki se polni na fotovoltaične celice. Najvišji upgrade je pa fuzijski pogon, ki ga ne rabiš več polnit in z njim lahko obrneš špil.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 06.02.2016 16:14:39 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Pol pa zadevo povezat s Hermanom Potočnikom, pionirjem vesoljskih potovanj, pa musko od Laibacha notr. Pa mate zmagovalni špil.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 06.02.2016 20:58:32 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
iApple je napisal/a: | Evo par idej za igro:
Multiplayer način (naprava do naprave ali preko interneta), kjer bi kazalo dve vesoljski ladji, eno tvojo in eno od prijatelja, in tekmujeta kdo pride dalje. Druga opcija je tekmovanje z direktnim povabilom in primerjavo rezultata, kdo ma več, in potem statistika med igralcema, zamga na 10 odigranih iger, znacke itd.
Zakaj? Ker je pri mladih to zelo popularno in taka igra se zeeelo hitro širi čim jo špilata 2 med odmorom (poukom) jo v tednu ali dveh že vsi. In taki način tekmovanja je dobrodošel pri igri, sploh ko je v prostoru vec ljudi.
Tak je blo pri nas v gimnaziji 3 leta nazaj in opažam da je še vedno isto, igerce se špila, tolko boljše če bo vaša med njimi.
Pa se ena ideja, sateliti okoli planetov. Orbito satelita moreš trofit, in če jo dobiš točke/zbiraš satelite in jih zamenjaš za novi level/novo vesoljsko ladjo itd. To res da mogoče vzame vstran tisto idejo popolnoma simple igre, ampak meni se zdi zanimiva, se mogoče ne naveličaš tako hitro. |
Super ideje, še posebej tole glede multiplayerja  . Hvala za komentar.
macata je napisal/a: | Pol pa zadevo povezat s Hermanom Potočnikom, pionirjem vesoljskih potovanj, pa musko od Laibacha notr. Pa mate zmagovalni špil. |
hehehe, zanimiv predlog  .
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 06.02.2016 22:01:20 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
Probal zbrisal v 5ih sekundah toliko od mene upam da vam uspe 
_________________ Lp,Dejc

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 07.02.2016 08:00:36 Re: Prva aplikacija (igra) treh kolegov |
|
V osnovi je vredu ideja, samo je narejeno na pol. Preveč je dolgočasna in monotona. Manjkajo zvočni efekti. Pri planetih ne vidiš, kje je meja, da padeš v orbito, ali zgrešiš. Ozadje bi bilo treba malo popestriti. Kak paralax efekt, pa kaki utrinki vmes. Ko pospešiš ven iz orbite, bi lahko bil particle effect za izpuh. Pa malo več barv. Recimo vsak planet je druge barve. Lahko se te barve potem random določijo.
Za in app purchase pa poseben način, ko bi se ti izrisala črta, v naprej, kam bo ladja šla, če pospešiš v določenem trenutku.
|
 |