Ali se novi Macbooki že dobijo v SLO?
|
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 09.11.2008 13:59:16 |
|
MjF je napisal/a: | DzaroG je napisal/a: | M-store sigurno najmanj nateguje primerjaj ceno z nemško tipkovnico ker slovenska tipkovnica je za njih izven serijska in normalno da je malo dražje če pa primerjaš z nemško pa je cenejši in pri njih prav tako lahko iztržiš še kakšen popust... |
A nemška pa ni? Pri FMCju in EPLju dobiš international tipkovnico za skoraj enako ceno kot povsod po Evropi (plus/minus par EUR). Cena MB s slovensko tipkovnico pa malo bolj odstopa. Ampak spet ne toliko kot pri m-storu.
Bog-ne-daj, da bi kdo kaj v SLO kupil in podprl slovenske delavce. Raje nesimo denar v tujino in tako poskrbino za njihov BDP. Uff... tole je pa že politika. |
Jaz sem svojega iMaca kupil v Avstriji:
1. Zato ker je bil 150€ cenejši od najboljšega ponudnika v Sloveniji.
2. Zato ker so ga imeli na zalogi če pa ga ne bi imeli bi ga dobil v 2 dneh v Sloveniji bi mi najhitreje dobavili v 3 tednih!
3. Zato ker sem ga plačal brez DDV in sem si DDV poračunal v Sloveniji bi moral plačati z DDV.
4. Zato ker iz Celja imam enako km do Graza kot do LJ in mi je bilo vseeno kam se peljem.
5. Zato ker je bil njihov odnos veliko bolj profesionalen kot v Sloveniji na email so mi odgovorili takoj(isti dan) v Sloveniji sem čakal na določene tudi tri dni. In ko sem dopoldne poklical da pridem popoldne po njega me je ta tudi čakal.
6. Še bi lahko našteval...
Ni res naj ti Slovenec zrihta nemško tipkovnico pa da vidim koliko te bo to več stalo in kdaj ga boš dobil. In rade volje bi dal rajši Slovencu kot Avstrijcu samo če se ne znajo Slovenci obrnti pa preveč trdi so in požrešni. Ko so bo to spremenilo bodo tudi dobili kaj od mene.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 09.11.2008 17:57:59 |
|
DzaroG je napisal/a: | Jaz sem svojega iMaca kupil v Avstriji:
2. Zato ker so ga imeli na zalogi če pa ga ne bi imeli bi ga dobil v 2 dneh v Sloveniji bi mi najhitreje dobavili v 3 tednih!
3. Zato ker sem ga plačal brez DDV in sem si DDV poračunal v Sloveniji bi moral plačati z DDV.
4. Zato ker iz Celja imam enako km do Graza kot do LJ in mi je bilo vseeno kam se peljem.
5. Zato ker je bil njihov odnos veliko bolj profesionalen kot v Sloveniji na email so mi odgovorili takoj(isti dan) v Sloveniji sem čakal na določene tudi tri dni. In ko sem dopoldne poklical da pridem popoldne po njega me je ta tudi čakal.
6. Še bi lahko našteval... |
1. Kar sem jaz kupil je bilo vseeno cenejše kot pa ista stvar v Avstriji + slovenska tipkovnica.
2. Meni so rekli, da bi trajalo max 1 teden, odvisno od dneva kdaj naročim.
5. Po večini so mi odgovorili v manj kot 1 uro. Popoldne sem se dogovoril in me je naslednji dan čakal. (nisem imel tisti dan časa, da pridem po njega)
Kako bomo sploh dobili kaj pozornosti od Appla, če pa se pri nas nič ne proda ... če pa večina nakupuje v tujini. (Če greš kam na dopust/službeno potovanje in je res dejansko ceneje potem je še v redu.)
Čeprav imam tudi sam raje iPhone iz tujine kot pa od naših uradnih prodajalcev, ki jih ni. 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 09.11.2008 18:19:56 |
|
DejanX je napisal/a: | DzaroG je napisal/a: | Jaz sem svojega iMaca kupil v Avstriji:
6. Še bi lahko našteval... |
1. Kar sem jaz kupil je bilo vseeno cenejše kot pa ista stvar v Avstriji + slovenska tipkovnica.
2. Meni so rekli, da bi trajalo max 1 teden, odvisno od dneva kdaj naročim.
5. Po večini so mi odgovorili v manj kot 1 uro. Popoldne sem se dogovoril in me je naslednji dan čakal. (nisem imel tisti dan časa, da pridem po njega)
Kako bomo sploh dobili kaj pozornosti od Appla, če pa se pri nas nič ne proda ... če pa večina nakupuje v tujini. (Če greš kam na dopust/službeno potovanje in je res dejansko ceneje potem je še v redu.)
Čeprav imam tudi sam raje iPhone iz tujine kot pa od naših uradnih prodajalcev, ki jih ni.  |
CITIRAM:
"Spoštovani,
Željeni model ni standardni ampak jih Apple imenuje BTO (Build to order), takšno konfiguracijo naročimo v Apple za zananega kupca, splošno deklariran rok dobave za takšne modele opredeljen s strani Apple-a pa je 3-5 tednov od dneva naročila.
Vsi Apple izdelki imajo eno leto garancije na strojno opremo, prilagam tudi povezavo na pogoje za obročno odplaËevanje:
http://www.epl.si/epl/pogoji.html
Predlagam, da nam pošljete Vaše polne podatke (ime, priimek, naslov, kraj oz. podatke o podjetju) in izdelamo Vam točen predračun.
lep pozdrav!"
Naj omenim da je bil čisto normalen iMac 24" le iz 1GB sem hotel da ima 4GB rama...
Tako da ne govorim kar tja v en dan... razlika v ceni pa je bila 160€ takrat med EPL-jem in M-Storom... Rom dobave pa je bil v M-storu takoj v EPL-ju pa si preberi zgoraj...
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 09.11.2008 18:38:49 |
|
DzaroG: Ja če pa si hotel po svoji izbiri.
Drugače pa z EPL tudi sam nimam lepih izkušenj (nisem edini). Pri njih mi sploh niso odgovorili.
Vendar če hočeš, da ti dajo več RAMa morajo naročilo poslati v Nemčijo (kolikor vem) in ti tam spremenijo. V M-Store pa ti verjetno sami zamenjajo.
Lahko ti pa v sami trgovini zamenjajo RAM, vendar potem je računalnik že odprt in ni kot nov (v tem primeru bi pa moral še delo plačati).
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 09.11.2008 18:54:27 |
|
Ja kaj pa s potem grejo trgovce če še rama ne morejo samo zamnjat... Potem bi lahko dali navadnega in sami zamnjali ne mi rečt da potem ni več garancije...
A se ti zdi normalno da moreš čakat 5 tednov da ti dajo več rama?
In o tem ves čas govorim niso dovolj prožni...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 09.11.2008 19:06:40 |
|
Jaz dam DzaroGu prav, mene kot stranko ne zanima, če gre za BTO ali ne. Sprejmen dejstvo, da je treba mogoče za BTO čakati en teden, ne pa en mesec.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: SG-LJ |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 09.11.2008 20:03:54 |
|
zakaj enostavo ne primaknejo 2x2GB rama in ti potem svetujejo kako ga sam zamnjas. (pri mb je zlo uizi)
če ne bi pa samo povedali, da to pomeni da ga morajo oni odpreti in zamenjati, kar pomeni da dobis odprtega. ce to lepo razlozijo mislim da ne bi smelo biti problema.
se bolje pa je da vsak kupec kupi comp in potem naslednji dan z njim odide in kupi dodaten ram in pusti comp tam da mu ga instalirajo
lp, M
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 09.11.2008 20:15:51 |
|
BTW, na FMCju ti razširitev RAMa za iMac (iz 1GB na 4GB) zaračunajo 79 EUR z DDV. In nobenih dodatnih stroškov.
Pa nemške tipkovnice imajo na zalogi. Cena je enaka kot za slovensko...
|
 |
Jabček
Kraj: SG |
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 12.11.2008 07:54:22 |
|
Skoraj povsod enaka slika: kar so dobili, je že prodano ali pa rezervirano. Nova pošiljka bo v kratkem. Najbolj ugodno ceno sem našel pri Aris, kjer pa žal nisem naročil, ker so malo zavlačevali s predračunom.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 14.11.2008 13:10:28 |
|
Je kdo tok dober, da bi mi dal par glavnih naslovov, kam poslati povpraševanje.
Namreč presedlal bom iz PCja na Maca. in sicer na 13ko z 2.4 procesorjem.
Vzel bom pa na podjetje. Zdaj ko sem prebral to diskusijo mi je jasno manj kot prej.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 14.11.2008 13:29:36 |
|
ortodummy je napisal/a: | Je kdo tok dober, da bi mi dal par glavnih naslovov, kam poslati povpraševanje.
Vzel bom pa na podjetje. Zdaj ko sem prebral to diskusijo mi je jasno manj kot prej. |
Če boš vzel 13ko, ki je v redni ponudbi, ne boš imel nikjer težav.
Če pa boš vzel spremenjeno, recimo več rama, drug disk itd. pa boš pri nekaterih imel težave, saj bo edina ponudba BTO (Build to order).
Verjetno pa ti bodo to pri FMCju res sami naredili, brez potrebe čakanja 3 tedne.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 14.11.2008 13:56:16 |
|
Ravno kar sem se vrnil EPL-a.
Imajo novega Macbook-a. Izgleda kar vredu, mogoce samo tisti novi trackpad ni tako fajn kot izgleda. Celotni gumb deluje nekako trdo. Mogoce samo stvar navade.
LP
Peter
Napisal kasali, jaz dal v pravo temo.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: MS |
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 14.11.2008 14:14:00 |
|
makonja je napisal/a: | Ravno kar sem se vrnil EPL-a.
Imajo novega Macbook-a. Izgleda kar vredu, mogoce samo tisti novi trackpad ni tako fajn kot izgleda. Celotni gumb deluje nekako trdo. Mogoce samo stvar navade.
LP
Peter
Napisal kasali, jaz dal v pravo temo. |
Res je bolj trd, poleg tega tudi glasnejši ob pritisku, sicer pa zakaj bi ga sploh rabil pritiskati, če pa lahko tapkaš.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 14.11.2008 14:33:51 |
|
Jaz pa nikoli nisem maral, da trackpad služi tudi kot gumb.
Za to je (vsaj do sedaj bil) namenjen gumb spodaj.
Apple pač spet orje ledino. Gestures se mi ne zdijo preveč uporabna zadeva.
Čez kakšno leto bi bilo zanimivo videt statistiko kolikokrat je bila uporabljena posamezna gesta.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 14.11.2008 14:52:57 |
|
Enako je kot so bližnjice (razne kombinacije tipk) na tipkovnici za razne zadeve - ko se jih navadiš jih uporabljaš vsak dan.
Life gre naprej, treba se je prilagajat.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 14.11.2008 15:11:26 |
|
blaster je napisal/a: | Enako je kot so bližnjice (razne kombinacije tipk) na tipkovnici za razne zadeve - ko se jih navadiš jih uporabljaš vsak dan.
Life gre naprej, treba se je prilagajat. |
Razlika je v tem, da tipke ima vsak računalnik, trackpada pa ne.
Sej ne rečem, da ni super. Funkcionalnost je simpatična, redna uporaba pa vprašljiva (vsaj za večino gest).
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 14.11.2008 15:49:03 |
|
DejanX je napisal/a: | ortodummy je napisal/a: | Je kdo tok dober, da bi mi dal par glavnih naslovov, kam poslati povpraševanje.
Vzel bom pa na podjetje. Zdaj ko sem prebral to diskusijo mi je jasno manj kot prej. |
Če boš vzel 13ko, ki je v redni ponudbi, ne boš imel nikjer težav.
Če pa boš vzel spremenjeno, recimo več rama, drug disk itd. pa boš pri nekaterih imel težave, saj bo edina ponudba BTO (Build to order).
Verjetno pa ti bodo to pri FMCju res sami naredili, brez potrebe čakanja 3 tedne. |
RAMa zaenkrat ne bom dokupoval, bo 2G dost (malo omejen budget).
Na Aris-u vidim ceno 1499, pri iStyle 1609 (100€ je dosti. dobim dodatna 2G rama za ta denar). Je pri Arisu mogoče razlika zarad slovenske tipkovnice, al v Sloveniji sploh ne prodajajo brez slo tipkovnice?
Ker mi disk ni pomemben me zanima, koliko bom prihranil, če vzamem manjši disk oz. nasploh kakšne so opcije z diski pri zgoraj omenjenem MB. Se pravi 2.4 GHerčna 13ka.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 14.11.2008 16:26:51 |
|
prodajajo tudi mace z "neslovensko" tipkovnico, recimo z angleško in ti co približno 100€ cenejši.
lp, M
|
 |
Jabuček
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 14.11.2008 16:53:55 |
|
Pri MAC&PC so mi pred 10. dnevi poslali cenik:
Za 2.4ghz MB sta dve opciji (Upam, da sm prav razbral in iščeš novi model):
- 160gb = 1.289€
- 250gb = 1.609€
Oba imata pa 2gb rama in pa SLO tipkovnico.
Nej bi se pa dobil še par procentov popusta (če se ne motim 5%) .
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 14.11.2008 17:23:20 |
|
iGrega je napisal/a: | Pri MAC&PC so mi pred 10. dnevi poslali cenik:
Za 2.4ghz MB sta dve opciji (Upam, da sm prav razbral in iščeš novi model):
- 160gb = 1.289€
- 250gb = 1.609€
Oba imata pa 2gb rama in pa SLO tipkovnico.
Nej bi se pa dobil še par procentov popusta (če se ne motim 5%) . |
Res je. Novi model kupujem.
Je res razlika za 90G diska celih 300€ !?!?
Za ta denar dobim eksternih diskov za pol sobe  Ni logično!
Mogoče kdo ve več o tem?
Mogoče si celo lahko privoščim 4 giga rama. Če seveda to z diski drži.
|
 |