Prispevek: #3 Objavljeno 23.11.2015 11:49:28 Re: AirPlay preko Mac minija?
Gre tudi s kodi. Čeprav imam jaz z njim zelo mešane izkušnje. Včasih dela vredu, potem drugič pa po istem scenariju ne dela sploh. Mogoče je to vezano na RaspberyPi, drugje nisem testiral. Sedaj sem nabavil aTV. Sedaj, ko je na voljo aTV 4, mogoče kje dobiš aTV 3 poceni. Poglej na ebay.
Prispevek: #4 Objavljeno 23.11.2015 12:08:06 Re: AirPlay preko Mac minija?
doto je napisal/a:
Gre tudi s kodi
Kodi imam na Mac Miniju da gledamo risanke z NASa. Lahko kakšen šnelkurs kaj moram narediti na Kodiju in kaj na tablici da bosta lahko tamala gledala youtube s tablice na televizorju?
Prispevek: #6 Objavljeno 23.11.2015 18:01:37 Re: AirPlay preko Mac minija?
Youtube AirPlay ne bo delal na Kodiju, ker je kriptiran. Prav tako na Kodiju ne bo delal AirPlay z iOS9 napravo (izjema je zvok). Če želiš popoln AirPlay sprejemnik na računalniku, si kupi AirServer.
Prispevek: #7 Objavljeno 23.11.2015 20:23:48 Re: AirPlay preko Mac minija?
mikrohard je napisal/a:
Če želiš popoln AirPlay sprejemnik na računalniku, si kupi AirServer.
Razmišljam da bi prvič v življenju kupil sw za domačo uporabo, če ne štejem OEM stvari in Creatures in Flight simulator iz pionirskih časov...
A AirServer je resna zadeva in bo stvar delovala?
Prispevek: #8 Objavljeno 23.11.2015 20:47:32 Re: AirPlay preko Mac minija?
AirServer deluje... ga uporabljam že dve leti. Z novo iOS verzijo, ko apple vsakič pokvari neuradne AirPlay sprejemnike, vedno pridno posodobijo. Nadgradnje so bile do sedaj vse brezplačne. Podpirajo tudi mirroring in kriptirane streame. Kar se tiče neuradnih AirPlay sprejemnikov, boljšega ne boš našel. Imajo pa tudi demo verzijo za test...
Prispevek: #10 Objavljeno 26.11.2015 21:21:01 Re: AirPlay preko Mac minija?
Če želiš uporabljati za AirPlay, ti lahko svetujem samo Apple TV. Obstaja sicer kup kitajcev, ki ponujajo AirPlay funkcionalnost... pa tudi za RPi obstajajo firmware-i, ki omogočajo AirPlay... ampak noben ni 100% zanesljiv.
Prispevek: #11 Objavljeno 29.11.2015 13:59:36 Re: AirPlay preko Mac minija?
Vprešal sem zato, ker je točno za Apple TV (ali kak drug HW) vprašal OP, pa se je usul kup nekih SW nasvetov, pa potem ne veš vel, ali si kje prezrl vmes kak HW kos ali filk samo pametuje o stvareh, o katerih jih ni noben nič vprašal ...
_________________ 2013 15" MBP, 2010 MBA 11", 2007 MB 2.0, TC, iPhone SE, iPad Mini Retina, iPad2.
Jebemti, bere se, kot da sem fanboy ...
Prispevek: #14 Objavljeno 26.01.2016 15:09:41 Re: AirPlay preko Mac minija?
Vsakih toliko časa letim tudi skozi stare objave na forumu pa naletim ravno na to kar sem iskal že nekaj časa.
Če sem sedaj vse pravilno razumel, torej iščem program,v tem primeru govorite o air serveru, da bi lahko iz macmini, kar on predvaja,recimo filme ali youtube, videl vse tudi na moji panasonic tv ki je povezana v mrežo z kablom, sem prav razumel ali ne ?
Prispevek: #15 Objavljeno 26.01.2016 16:04:47 Re: AirPlay preko Mac minija?
index je napisal/a:
Vsakih toliko časa letim tudi skozi stare objave na forumu pa naletim ravno na to kar sem iskal že nekaj časa.
Če sem sedaj vse pravilno razumel, torej iščem program,v tem primeru govorite o air serveru, da bi lahko iz macmini, kar on predvaja,recimo filme ali youtube, videl vse tudi na moji panasonic tv ki je povezana v mrežo z kablom, sem prav razumel ali ne ?
Eno je Air Server eno pa Air Video. Razlicna programa za razlicne stvari.
Prispevek: #17 Objavljeno 26.01.2016 19:40:22 Re: AirPlay preko Mac minija?
Jaz razumem tako:
imaš iPod, iPad ali iPhone in predvajaš vsebino preko Mac Minija z nameščenim AirServerjem ali preko AppleTVja.
Z Mac Minija pa verjetno lahko samo preko AppleTVja ali neke druge naprave z Air Serverjem, morda tudi na Chromcast...
Prispevek: #18 Objavljeno 26.01.2016 19:51:15 Re: AirPlay preko Mac minija?
index ne.
airplay je applov protokol za brezžični prenos videa in zvoka iz applovih naprav na druge applove naprave.
airserver je pa aplikacija za sprejem prek tega airplay protokola, ki se uporablja na mac in windows računalnikih.
in to kar ti želiš, tako kot želiš ne gre.. ti bi moral v principu inštalirat airserver na tvoj tv sprejemnik in potem bi lahko iz mac-a/iphona/ipada pošiljal video in zvok na ta tv. ampak po vsej verjetnosti airserverja ne moreš inštalirat na tv. no in airplay sprejmanje je tudi ena od funkcij appleTVja, ker ima že vgrajen applov original "airserver"