Android | |||||
ta ali pa naslednji mesec. mogoče pa celo spišem potem moj vidik kaj me moti v primerjavi z androidom (kaj mi je bilo pri androidu recimo bolj všeč) in kaj mi je pri applu boljše kot na androidu. seveda ko bo par dni v uporabi in ne kar prvi dan. |
|||||
![]() |
|||||
no ne vem.. splošna uporaba mobilnega aparata vključuje uporabo mobilnega omrežja, s katerim je bilo očitno dosti težav.. vir: wikipedija SIM Application Toolkit[edit] In Nokia N900, there is no SIM Application Toolkit available (also known as "operator menu"), so it is not possible to use any services that require it. As a result, there is no support for a SIM to interact directly with the outside world and initiate commands independently of the handset and the network, making N900 not vulnerable to installation of malicious SIM Java applications via text messages. |
|||||
![]() |
|||||
Poslovno je bil pa problem, ker po prodaji telefona, niso več prav dosti pokasirali od kupca. Zato so metal na trg cele kupe novih telefonov v vseh cenovnih segmentih, da bi folk hitreje menjal. In potem prileti Apple in reče, da bo dal iTunse na telefon in ne bo treba več nosit okrog mp3 playerja. Poleg tega bo pa to računalnik, s katerim boš lahko bral maile in brskal po netu. In tudi telefoniral. Tako napravo boš sicer plačal več, jo boš mel pa za več let, ker boš lahko updejtal OS. In potem je primaknil še Google svoje Mapse... ..in Nokiin svet se je podrl. Saj načeloma so vse to imeli že pred Applom, samo Symbian ni bil dorasel tem nalogam. IOS je bil pa na frišno napisan in je delal. Folk je bil čist euforičen, Apple je pa veselo kasiral še po prodaji hardwarea. V bistvu je bil Applov hardvare orodje za kupovanje Applovih vsebin. In to je bilo pri vsem bistveno. Nazadnje urejal/a macata Pon 25. Jan 2016 23:59; skupaj popravljeno 1 krat _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Preživet poslovni model so krpal. Apple je mel pa ekosistem. Hardware + software + servise. In vse med seboj povezano in delujoče. Plus vrhunski Marketing. Kakorkoli. Trenutno Nokia spet v akciji. So kupli Alcatel. Se znebili svoje proizvodnje telefonov. In spet nekaj brcajo. Bogato pa kasirajo od patentov na mobilnem področju. Vse več je pa govora, da je smartphone trg dosegel lani vrh in se odpira priložnost za nove ideje. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
če bi bil tok oh in sploh, bi bil danes najbrž vodilo ane.. tako pa ni, vsi bolj kot ne, kot ovčice sledijo in čakajo, kaj bo apple naredil, vmes se sicer najde kaka na pol pečena pametna ideja ali pa poskusi vsega in svašta, ki nikoli ne zaživijo, sploh samsung se mi zdi en tak zmeči,skupaj,prodej,skret trol. no ne vem, nokio jaz trenutno vidim, kot še en oem, ki proizvaja neke povprečne telefone, izmed mnogih, za windows ali android. zakaj so pa kupil alcatel, hw proizvajalca in se znebil svoje proizvodnje? |
|||||
![]() |
|||||
Torej oprema za telekome. Na tem področju so močni še Ericsson in Huawey. Glede nokie n900; Apple je mel/ima ekosistem, ki prinaša dobiček. Tukaj Nokia ni mela šans, čeprav je bla zadeva dobra. Sam dober je bil tud Palm. Meni še najbolj simpatičen od teh proizvajalcev. Je mel tud ekosistem. Samo premalo donosen. Dobiček investitorjev je bistvo. Če dobiček ne narašča, potem pada. To je treba vedet. Bomo vidli jutri, ko Apple ojavlja rezultate za pretekli kvartal. Je dost verjetno, da bo prvič naredil manj, kot lansko leto v istem obdobju. Torej konec rasti. To bo tak cirkus, da se v sredo ne bo govorilo drugega, kot o zlomu velikega Appla. Je nevarno, da to (ob vseh ostalih problemih) povzroči borzni zlom. Bomo videli. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |