LP uroš!
macbook Core 2 Duo rami- menjava | |||||
LP uroš! |
|||||
![]() |
|||||
Zdej ne vem pa, kako je z RAMom in velikostjo... ali rabiš 2*1Gb ali lahko 1*2Gb... |
|||||
![]() |
|||||
http://www.macrumors.com pod guide
Pri MacBook-i podpirajo rame v parih, medtem, ko v proja lahko das tudi dva razlicna modula. Vec o tem pa bo boljse, da si preberes na |
|||||
![]() |
|||||
lp, M |
|||||
![]() |
|||||
Celo 2x2 GB naj bi delovalo, seveda pa ti bo prepoznalo nekje med 3 in 3,4 GB RAMa. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
2x2 ali 2x1 je ok. lp, m |
|||||
![]() |
|||||
Imam macbooka, 2 x 512MB, nalozen leopard. Ne ukvarjam se z obdelavami slik, video, audia,.... Prenosnik rabim izkljucno za pisarniska dela, ker sem dosti na terenu in strankam moram predstavit svojo ponudbo.... Tezava se pojavi, ko zaženem Microsoft Excel, kjer imam tabele z izračuni. Ko prvič zaženem excel, traja 24 sekund. Če je excel odprt in zaženem še predstavitev, ki je v wordu, traja spet več kot 20 sec. Da odpsrem še raziskave (PDF), pa traja, traja......izapdem kot en kekec, ki neki glumi z macbookom in človek si misli svoje..... Gledam mal po forumih, kako se hvalijo da macbook "diha" z 2GB in da ne opazijo več "beachball-a"...... Nič, kupim 1x 2GB, vgradim in mi zazna 2,5 GB, zaženem excel, traja celo natanko 21 sekund. Ok, mozno, da nekako nista rama kompatibilna med seboj, dam ven 1x 512MB in pustim noter samo 2GB. Zaženem excel, 23 sek! WTF? Popolnoma isto kot prej ko sem imel 1GB, jaz razlike ne opazim, beachball pa kr mrgoli na ekranu! Sprasujem sedaj, a bi pomagalo, da na sveže namestim Leoparda (ka pa vem, mogoče pri instalaciji z 1gb je nekam zapisal minimalne zahteve in zdaj šteka)..... Gledam tudi, da bi kupil tale disk, ki dela na 7200 obratih: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3291_810174_Seagate_S-ATA_250GB_7200rpm_16MB_disk A bi to kaj pripomoglo, ker iskreno, 250gb mi ne rabi, ampak če bi to pripomoglo k hitrejšeemu zagonu programov, bi ga kupil.... Hkrati pa imam odprto: Pages (predstavitev-1MB), excel (izračun-500kB), preview (pdf dokument).... Sedaj imam 80 GB, in je prostega še 62GB..... Ma se upa kdo rečt, da je mac hitrejši od pc-ja? Jaz ne bi dal roke v ogenj.... Hvala za kaksno mnenje... LP |
|||||
![]() |
|||||
Mislim, da to nihče od nas nikoli ni rekel. Glede hitrosti: ja, verjetno ti bo 7200 rpm disk z veliko predpomnilnika dosti pomagalo. Pa tudi ponovna namestitev Leoparda. Res pa je, da nisi napisal, kateriExcel uporabljaš. 2004? 2008? Ali pa laufaš VMWare, Paralells, VirtualBox in znotaj katerega od teh PC verzijo Excela? |
|||||
![]() |
|||||
Oki, bom poskusal s ponovno namestitvijo.... Office 2008 uporabljam, licenčen, imam samo eno particijo, programe za Win pa ne rabim, tako da nimam od spodaj nobenega od nastetih.... Programi, ki jih uporabljam, torej pisani za Maca: - Pages 08 - Excel - Toast - Entourage - XFolders - Skitch - VLC LP |
|||||
![]() |
|||||
Ram je aktiven in uporaben predvsem če maš odprtih veliko aplikacij/oken, da se hitro lahko preklaplja med njimi, saj se večina stvari shrani na ram ki je kot ssd drive (no nevem točno) in ne na disk kjer traja dlje da se naloži nazaj. Če se motim me popravite, saj se nisem nevemkako poglabljal v to... Samo za primerjavo: zakaj recimo uporabnik kot jaz rabi 4GB rama v macbooku: ![]() - Odprti WinXP v VMware - muska - firefox par tabov - iSquiantam! - downloadam torrente (limewire) - There are 4 windows open in Safari, with a total of 27 tabs. ! - 3,98GB memory used Rabiš ram? No zdaj veš zakaj ga rabiš! ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() lp, M |
|||||
![]() |
|||||
Oh, really? Jaz veliko delam z Firefoxom, ki ima odprt tudi po 200 zavihtkov v enem oknu. Čeprav občasno najdem kakšne zavihtke odpre po nekaj dni ... ampak vseeno. |
|||||
![]() |
|||||
![]() To se pa res ne moreš znajdt pol. @makonja: to je tko bolj vsakdanje, sem imel že tudi veliko več ![]() samo ne ve enem oknu! ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |