Jabuk
iPhone 5 težave z WiFijem
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 26.12.2015 21:48:45
iPhone 5 težave z WiFijem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo,

imam problem z wifijem na iphonu 5. Od samega začetka mi je vedno lovil wifi v sobo, tudi na mestu, ki je najbolj oddaljen od wifi routerja, zadnjih nekaj mesecev mi pa nikakor ne najde več wifija v sobi. Vedno moram iti v sobo z routerjem ali sosednjo, v mojo pa ne nese več. Težava sigurno ni v routerju, ker ostalim domačim (ki so na androidu) lovi wifi še mnogo dlje od moje sobe.
Naložen imam iOS 8.3 in ga ne bi rada nadgradila. Preizkusila sem že vse - resetiranje wifi nastavitev, ugasnila telefon...ampak še vedno isto.

Mogoče kdo ve, kaj je narobe z mojim telefonom? Sad
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 27.12.2015 10:39:01
Re: iPhone 5 težave z WiFijem
po mojih izkušnjah ima iphone slabši wifi kot kak samsung... zakaj? mogoče kaka regulacija pri kateri morajo "šparat" s sevanjem..
čene pa, da boš si mogoče malo bolj jasno predstavo o pokritosti wifi signala naredila ...
vidiš lahko, kako že v bližjih sobah zmanjka signala..

Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 27.12.2015 12:13:47
Ja, saj to vem, da ima iphone nasplošno slabši wifi kot androidi, iz lastnih izkušenj Smile samo ni mi jasno, zakaj mi zdaj ne lovi več v sobo, še pred nekaj meseci mi je pa brez problema... Bi mogoče menjava wifi antene v telefonu odpravila težavo (je sploh možno, da antena s časom postane bolj "švoh"?) ? Smile
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 27.12.2015 12:52:48
Si medtem kaj novega nabavil... kaksno elektronsko napravo, ki bi lahko motila WiFi... ali pa kaksen nov kos pohistva, ki prav tako lahko ovira signal...

Lahko pa je enostavno tudi nekaj crknilo... Ne se cudit... tudi Applove naprave niso "bullet proof" in vsebujejo enake komponente kot konkurenca, ki lahko tudi kdaj crknejo Smile

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 27.12.2015 13:15:39
pa wifiji od soseda..
tukej pri meni je itak vse zafloodan z wifiji, je težko najdt kak prost kanal v 2,4ghz področju.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 27.12.2015 17:35:19
Nič nisem novega nabavila, vse je isto kot je bilo...nobenih posebnih novih naprav.
Ja saj ravno zato se mi čudno zdi kaj bi lahko bilo narobe, bi razumela če mi wifi sploh ne bi delal tudi blizu routerja, kar bi pomenilo da je nekaj crknilo... Tako pa dela, samo da moram iti dosti bližje routerja da mi najde wifi Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 27.12.2015 18:50:08
Zamenjaj kanal na routerju, če ti router omogoča lahko probaš tudi 5Ghz WiFi.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 27.12.2015 19:04:27
bukipuki je napisal/a:
Nič nisem novega nabavila, vse je isto kot je bilo...nobenih posebnih novih naprav.
Ja saj ravno zato se mi čudno zdi kaj bi lahko bilo narobe, bi razumela če mi wifi sploh ne bi delal tudi blizu routerja, kar bi pomenilo da je nekaj crknilo... Tako pa dela, samo da moram iti dosti bližje routerja da mi najde wifi Wink

Imaš kak nov bumper ali etui na telefonu? Google sicer najde kar precej pod wifi težave na iphone 5.

https://www.google.si/search?q=iphone+5+weaker+wifi+signal&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=VieAVrCnB6S7ygPS2ISYBw

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 27.12.2015 20:37:43
Ni nov, ta ki ga imam pa gor, pa je navaden silikonski tako da ne bi smel delat problema. Zadaj imam nalepljeno tudi tempered glass zrcalo, ki je gor tudi že malo več kot pol leta..
Sem na googlu gledala še preden sem sem napisala, ampak nisem našla nič kar bi se ujemalo z mojimi težavami. Prebrala sem, da naj bi upgradala na zadnji ios in bi to lahko odpravilo težavo, vendar ne bi poskušala če ni ziher...sploh glede na to da je pisalo, da je z iosom 8.3 odpravljena neka wifi težava Smile

Tisto glede nastavitev routerja pa lahko probam, sam res dvomim da je z routerjem kaj, ker doma ni edin primer kjer se je težava pojavila..isto se dogaja tudi pri stricu in drugje :/
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani