| Macbook pro | |||||
No kr na ifixit pride high resolution panel, 170eur. Se mi zdi zelo podobna cena, 770 170.... Mogoce je narobe slisal kaj so mu povedali?
|
|||||
Ni original, ni nov, ni garancije itd itd..
|
|||||
jst bi probu sam popravit definitivno..
|
|||||
Tudi ko sem dal preko bigbang se zgodi, nisem dobil dobenega dokazila, da so dejansko kaj menjali oziroma kakšno garancijo na zamenjan del. Fora je v tem kr so mi lani menjali, matično in display. (cena vsega ocenjena na 1100eur). Zdaj pa nevem, očitno so mi dali neki faulty display not ali kaj. Problem nastane ker računalnik rabim nujno in ne morm biti spet 3 mesece brez njega. Preko bigbanga traja to ziher 3 mesece. |
|||||
jst tut nebi mogu cakat na popravljenega... ko bi clovk dubu vsaj rezervo da bi lohka delu..
|
|||||
Kolikor jaz vem je bigbang opustil proservis, in je zdej veliko hitreje
|
|||||
Ja sej ni pro servis kriv. Če si lahko zavarovalnica vzame časa do 90dni, če se ne motim.
|
|||||
To je pomoje skrajni rok... in gre pomoje v realnosti veliko hitreje... Jaz bi se vseeno obrnil na BigBang.... |
|||||
Imam izkušnje z big bang, ni bil sicer apple prenosnik, ampak toshiba, ampak vseeno. Par mesecev pred iztekom zavarovanja mi je crknil monitor in sem ga nesel v popravilo. Najprej so ga mencali skoraj cel mesec in mi ga dali potem nazaj češ popravljeno je. Delal je par dni, potem je pa še enkrat crknilo vse skupaj, nesem še 1x tja in so potem rabili skorajda 45dni, da so ugotovili, da je šla matična. No v bitsvu to so ugotovili v enem tednu, samo potem se je zavarovalnico čakalo toliko časa, da je odobrila izplačilo zavarovanja...
Res velik dela, da en pogleda servisni izpisek in da štempl gor na zavarovanje. To zavarovalnice počnejo zanalašč, da čimdlje "potegnejo" servisiranje, saj v tem času teče tudi zavarovalna doba in če je izdelek na servisu vi ne morete nič več pokvariti oz. se izdelku nič drugega več ne more zgoditi in tako nimajo nobenega dodatnega "škodnega primera". Čas zavarovanja se ne podaljša za čas popravila, ampak lepo teče naprej. Torej to pomeni, da če se recimo kupi en izdelek in je zavarovan za 5 let in je na servisu 3 mesece, vam je zavarovalnica "odžrla" 3 mesece zavarovalnega časa. _________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5 iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5 iPad Pro gen3 256GB 17.4.1 |
|||||
Imas napacno predstavo o postopku. Zato pa si tega sedaj ne morm privoscit in jih cakat spet 3 mesece. Bom pa pocakal, da mine to obdobje "nujnosti" in potem nesel v bigbang. Upam da tokrat ker je ze enkrat bil popravljen(strosek 1100eur), da ga koncno zamenjajo za drugega. |
|||||
Potem imas prevec denarja Je pa zadeva taka, ker pri nas vsak gleda samo to, kako bi lahko koga okoli prinesel... in zato se kot kaze tudi na servisu in pri zavarovalnicah bolj kot ne potrudijo le toliko, kot je nujno in po zakonu doloceno |
|||||
Nisem dal niti centa, ker je slo preko bigbang zavarovalnice. Nisem crnogled ampak realen. Ker govorim iz izkusenj in sem cakal 2 meseca in pol na računalnik. Servis je bil dejansko končan v 3 dneh.
Nevem kaj bi tukaj kdo koga nategoval, kot apple uporabnika za ceno. Zavarovalnice pa glede casa, tezko pogledat na list in dat štempl ce je odobreno ali pa ni (10min dela da pregledas papir in dokazila, 10sek za štempl). Ocitno nekoga zagovarjas tukaj. |
|||||
Novega kompa ne bo kr pozab. |
|||||
Slabost tega da vzameš zavarovanje iz tujine.. Pri Applecare ali kakšni slovenski zavarovalnici ne bi imel teh težav. |
|||||
Nobenega ne zagovarjam... Samo napisem tisto, kar mislim... oz. kaj bi jaz naredil v takem primeru... Zadnje kar je, je to, da bi jamral po forumih... Bi prej tezil njim... Izak pa se nikoli nisem dokupil kaksne od teh "garancij"... Ker ponavadi preberem vedno vec negativnih izkusenj, kot pozitivnih... |
|||||
Pac debatiramo.
Ampak ja, tak pac je. Upam da bo tokrat tudi slo skozi brez zapletov. |
|||||
Update: že nekaj časa minilo od tega kaj sem nesel na servis in so mi preko bigbanga v roku 2 tednov zamenjali display preko zavarovalnice seveda (in je bil spet pri proservisu).
Sedaj pa sta začela brneti oba ventilatorja (po nekem času neha brnet) in tudi malo vibrirata. Zanima me kaj menite če bi jih zamenjal s tem : http://www.amazon.com/gp/product/B0167ZCITW/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me= Malo sem skeptičen ampak kaj čemo. |
|||||
Garancije nimaš več?
|
|||||
Kje priporočate nakup maca?
|
|||||
Imam ampak trenutno ne morem nest na servis in cakat 3 tedne. Mogoce boom potem nesel. Hvala da si me spomnil na garancijo. |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |