iPhone 6S Plus težave z kamero?
|
Stevie Jabuk
Kraj: Aargau, Switzerland-Suisse-Svizzera |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 01.12.2015 17:10:00 iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
Pozdrav!
Ima še kdo od vas težave z iPhone 6S Plus kamero? Namreč kamera je v zaprtem ne temnem prostoru zelo temna (kamera) kot, da senzor nebi zbral dovolj svetlobe. Ravno tako, so slike in videoposnetki slabši (manj detailov) in se mi zdi, da je kamera slabša v primerjavi z mojim bivšim iPhone 6?
Težave se pojavlja tudi pri zvočniku kar nekaj ga požira, zvok je zelo slab?
Ali je to Software težave ali Hardware? Bolj se nagibam na Hardware, samo se mi spet neda več sprehajat po servisih, ker imam iPhone samo na servisih nič drugega :/ Plačaš telefon z gotovino, ki ni poceni izdelek in imaš spet težave
Lep Pozdrav!
_________________ Moja zverina:
- iPhone 6S Plus 128GB
- iPhone 6 64GB (Swisscom)
- iPhone 5S 64GB (Swisscom)
- iPad Air2 128GB + Cellular (Swisscom)
- iPad PRO 256GB + Cellular
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 01.12.2015 17:18:01 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
Kamera mi deluje OK, v temi je boljša kot na 6 Plus. Zvočnik je pa res grozno slab, verjetno je hardwareska napaka to, zaradi tiste gume, ki je okoli notranjosti telefona, da voda ne pride zraven..
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 01.12.2015 17:20:22 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
iApple je napisal/a: | Kamera mi deluje OK, v temi je boljša kot na 6 Plus. Zvočnik je pa res grozno slab, verjetno je hardwareska napaka to, zaradi tiste gume, ki je okoli notranjosti telefona, da voda ne pride zraven.. |
Potem pa mene kamera zafrkava, ker taka premium cena kot je bila pri tem telefonu si ga naj nekam porinejo...A bo skos takšen zvočnik po tvojem mnenju?
- iPhone 6S Plus 128GB
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 01.12.2015 17:26:17 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
Verjetno ja, ker sam zvočnik je enak tistemu na iP6 Plus. Razlika je samo v tej gumici  , ki telefon ščiti pred vodo, ampak očitno vpliva tudi na zvok iz zvočnika. Razen če se motim in je zadeva softwarske narave, ampak potem bi to stvar verjetno že popravili, pa je na betah enako.
Hja, tudi jaz sem konkretno razočaran nad telefonom, zvok obupn, baterija zdrži pol manj kot na 6 Plus z iOS 8, pa imam na 6S celo izklopljen background app refresh, pa pridem do max 6 ur uporabe, pa še to je vključen battery savig ko pride na 20%, na 6 Plus pa sem prišel do 11 ur uporabe in do 9 ur po enem letu uporabe in iOS 9.
Hja, mene je vse skupaj konkretno razočaralo, čakam na iPhone 7 in da vidimo kaj bodo tam naredili.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 02.12.2015 17:27:45 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
Vidim, da so se drastično poslabšali ko sem še imel Samsunga nisem imel niti ene težave z njim ko sem presedlal na iPhona imam vsakega min. 3x na servisu, pa ne zaradi moje štorije (telefoni, ki jih oddam so kot novi) ampak zaradi tega, ker pri taki ceni pričakujem popolnost če plačam telefon na pultu z gotovino zahtevam dober in popoln telefon glede na to, da je cena premium! In res ne razumem kaj jim ni jasno, da ga takole serejo...Telefon je dober kapo dol iOS odlično dela in med 6 in 6S edicijo je pri aplikacijah drastična razlika. Kar se tiče baterije je SW issue, ki ga lahko popravijo in bo baterija OK kater Chipgate imaš? Jaz imam od Samsunga, ki je slab glede varčnosti. Da o 6S sploh ne govorim kar se tiče baterije, ki je porazna zato sem vzel raje Plusa. Glede zvočnika mi je vse skupaj nelogično z to gumico so uničili zvočnik in ima zvok še slabši kot prijateljev Samsung Galaxy S!
- iPhone 6S Plus 128GB
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 02.12.2015 17:36:25 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
EmporioArmani je napisal/a: | Vidim, da so se drastično poslabšali ko sem še imel Samsunga nisem imel niti ene težave z njim ko sem presedlal na iPhona imam vsakega min. 3x na servisu, pa ne zaradi moje štorije (telefoni, ki jih oddam so kot novi) ampak zaradi tega, ker pri taki ceni pričakujem popolnost če plačam telefon na pultu z gotovino zahtevam dober in popoln telefon glede na to, da je cena premium! In res ne razumem kaj jim ni jasno, da ga takole serejo...Telefon je dober kapo dol iOS odlično dela in med 6 in 6S edicijo je pri aplikacijah drastična razlika. Kar se tiče baterije je SW issue, ki ga lahko popravijo in bo baterija OK kater Chipgate imaš? Jaz imam od Samsunga, ki je slab glede varčnosti. Da o 6S sploh ne govorim kar se tiče baterije, ki je porazna zato sem vzel raje Plusa. Glede zvočnika mi je vse skupaj nelogično z to gumico so uničili zvočnik in ima zvok še slabši kot prijateljev Samsung Galaxy S! |
jah bo treba malo manj takih nadobudnežev, kot si ti sam, ki bodo kupovali malo manj njihovih izdelkov, da jim bo dobiček malo upadu ane..
sej ne da sem posedoval kakega galaxya, ampak kar sem mel priliko sprobat sem takoj opazu, da je tista njihova "home" tipka čisti obup, kot bi bila iz kakega kitajskega telefona iz praška, pa galaxy tudi ni ravno poceni..
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 02.12.2015 17:38:19 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
Se strinjam, telefon stane 1k€ in za tako ceno bi zadeva morala biti tipi topi, pa ni ... Samsung čip imam, ta slabši. Baterija je sicer na beti boljša a še vseeno konkretno slabša kot na 6 Plus, pa imam izklopljen background refresh, na 6 Plus sem pa imel vklopljeno vse. Telefon mi po pol dneva ostane brez baterije, 6 Plus pa je pri enaki uporabi (dan na faksu) zdržal celi dan, pa še je bilo baterije, zdaj pa ga zmanjka že ko sem na faksu in rabim polnilno baterijo.
Zvok je tih in slab, ja, groza, za muziko na zvočniku poslušat je neuporaben.
Poleg tega je cel kup softwarskih failov, ki jih še niso uspeli popravit pa je že konec leta. Volume up/down interface gui ne dela skoraj nikoli, force touch premikanje po tipkovnici včasih dela, včasih ne. Včasih cc ali notificstion sploh ne gre potegnit. Hitri zagon kamere iz lock screena isto včasih dela, drugič ne. Poleg vsega, da so nekatere animacije še vedno prepočasne.
Ja, vse skupaj so malenkosti (razen baterije) ampak pri telefonu, ki stane 1000€ je pomojem za pričakovati neko normalno stanje.
Saj Samsung ni nič boljši, majo svoje finte. Gre se pa za to, da uporabniška izkušnja več niti približno ni to kar je bila.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 02.12.2015 18:06:08 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
Meni je kamera na začetku nekajkrat ponagajala z barvami, in sicer v prostorih s slabšo svetlobo so bile slike temno modre oz. temno zelene...smešni nenaravni odtenki. Zdi se mi, da je imel takrat telefon (6s plus) naložen 9.0.1. Z 9.1 teh težav ni več, se pa zgodi, ko zaženem kamero, slika zamrzne za sekundo dve, potem pa vse normalno naprej. 
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 02.12.2015 19:29:35 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
EmporioArmani je napisal/a: | Pozdrav!
Ima še kdo od vas težave z iPhone 6S Plus kamero? Namreč kamera je v zaprtem ne temnem prostoru zelo temna (kamera) kot, da senzor nebi zbral dovolj svetlobe. Ravno tako, so slike in videoposnetki slabši (manj detailov) in se mi zdi, da je kamera slabša v primerjavi z mojim bivšim iPhone 6?
|
Kamera pri 60 fps potrebuje precej svetlobe za dobro sliko... Probaj prestavit v Settings >> Photos & Camera >> Record Video >> 1080p at 30 fps... pa bos videl razliko...
Ce probas snema slo-mo, kjer je lahko nastavljeno na 240 fps, je slika se bolj temna ...

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 02.12.2015 19:49:02 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
iApple je napisal/a: | Se strinjam, telefon stane 1k€ in za tako ceno bi zadeva morala biti tipi topi, pa ni ... Samsung čip imam, ta slabši. Baterija je sicer na beti boljša a še vseeno konkretno slabša kot na 6 Plus, pa imam izklopljen background refresh, na 6 Plus sem pa imel vklopljeno vse. Telefon mi po pol dneva ostane brez baterije, 6 Plus pa je pri enaki uporabi (dan na faksu) zdržal celi dan, pa še je bilo baterije, zdaj pa ga zmanjka že ko sem na faksu in rabim polnilno baterijo.
Zvok je tih in slab, ja, groza, za muziko na zvočniku poslušat je neuporaben.
Poleg tega je cel kup softwarskih failov, ki jih še niso uspeli popravit pa je že konec leta. Volume up/down interface gui ne dela skoraj nikoli, force touch premikanje po tipkovnici včasih dela, včasih ne. Včasih cc ali notificstion sploh ne gre potegnit. Hitri zagon kamere iz lock screena isto včasih dela, drugič ne. Poleg vsega, da so nekatere animacije še vedno prepočasne.
Ja, vse skupaj so malenkosti (razen baterije) ampak pri telefonu, ki stane 1000€ je pomojem za pričakovati neko normalno stanje.
Saj Samsung ni nič boljši, majo svoje finte. Gre se pa za to, da uporabniška izkušnja več niti približno ni to kar je bila. |
Se strinjam zvok je še najbolj porazen.
- iPhone 6S Plus 128GB
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 02.12.2015 19:49:38 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
- iPhone 6S Plus 128GB
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 02.12.2015 21:40:07 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
Da je slabse kot iPhone 6? :O Pa ze sestica ima "Monet efekt". Po vsem tem sklepam, da je se najboljsa kamera na 4S, in da zaenkrat ni upanja na vidiku in bo treba PowerShot pocasi spet spraviti v obtok. 
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 02.12.2015 22:47:32 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
Meni se pa zdi, da dela precej dobre fotke za telefon... in tudi splošni testi kažejo, da je med boljšimi.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/8261657/IMG_0034.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/8261657/IMG_0051.jpg
DSLR kvalitete pa pri takih lečah ni za pričakovati... tudi kompakti bodo imeli vedno boljšo optiko od telefonov.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 03.12.2015 19:51:38 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
Ga bom nesel na servis v kratkem ampak trenutno telefon rabim.
Zakaj se mi zdi, da moj Gold iPhone 6S Plus zgleda na soncu/zunaj kot Rose Gold? Se še komu to dogaja?
- iPhone 6S Plus 128GB
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 03.12.2015 19:59:07 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 03.12.2015 20:17:52 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
gpc17 je napisal/a: | Dej uporabli telefon pa nehi skos napake iskat....  |
Mah tisto me ne moti glede barve...Kar se tiče pa zvoka pa kamere sem pa razočaran na žalost  Ko sem naročil Audi RS6 po naročilu, ki je bil krepko čez 100k je brez napak  Ravno tako pričakujem isto pri telefonu, cenovno je pa iPhone blizu kakšnega solidno-dobrega avta
Mislim, da bi bil istega mnenja če bi kupil telefon za 1000€.
- iPhone 6S Plus 128GB
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 03.12.2015 21:22:19 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
EmporioArmani je napisal/a: | Mah tisto me ne moti glede barve...Kar se tiče pa zvoka pa kamere sem pa razočaran na žalost Ko sem naročil Audi RS6 po naročilu, ki je bil krepko čez 100k je brez napak Ravno tako pričakujem isto pri telefonu, cenovno je pa iPhone blizu kakšnega solidno-dobrega avta
Mislim, da bi bil istega mnenja če bi kupil telefon za 1000€. |
možiček ti si se zgubu mal v temu svetu pomoje.. sej lepo 100 tisoč gor 100 tisoč dol..
ampak ti primerjaš 100 tisoč vredn avto, ki jih izdelajo 1500 na leto, s telefonom za 1000 ki jih izdelajo kitajčki 10 miljonov na mesec. očitno je da ti percepcija več ne deluje. za vse ostalo se pa obrn na prvi stavek.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 03.12.2015 21:46:24 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
Prva slika je grozna - tipičen primer, kaj naredi šestica iz dreves. Isti "Monet effect" kot na 6. Človeka res kar pri srcu stisne. 4S ni imel problemov ne z drevesi in travo ne s človeško kožo, pa ni bil "DSLR kvaliteta". Tole so pri Applu zajebali na celi črti in še zdaj ne vem, kako so uspeli lani tisto kampanjo "shot on iPhone 6" spraviti skozi, ne da bi bila galerija impresionističnih slikarjev...
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 03.12.2015 21:53:23 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
hhsk je napisal/a: | možiček ti si se zgubu mal v temu svetu pomoje.. sej lepo 100 tisoč gor 100 tisoč dol..
ampak ti primerjaš 100 tisoč vredn avto, ki jih izdelajo 1500 na leto, s telefonom za 1000 ki jih izdelajo kitajčki 10 miljonov na mesec. očitno je da ti percepcija več ne deluje. za vse ostalo se pa obrn na prvi stavek. |
Ti ne razumeš koncepta, da je danes 1000€ za telefon velika vsota. In, da je Applov QC ratal zelo slab mislim res če lahko našopajo ceno 1000€ za telefon bojo tudi malce na kontrolo kvalitete gledali ane? Razen če si zadovoljen z pokvekanim telefonom? Z iPadom (potrkam na les) nimam težav, ravno tako nisem imel z 5S z iMac mi deluje odlično. Ko sem kupil 6 sem ga imel veliko na servisu zaradi ene in iste napake in če je cena telefona velika pričakujem popolnost od tega.
- iPhone 6S Plus 128GB
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 03.12.2015 21:55:25 Re: iPhone 6S Plus težave z kamero? |
|
azrael je napisal/a: | Prva slika je grozna - tipičen primer, kaj naredi šestica iz dreves. Isti "Monet effect" kot na 6. Človeka res kar pri srcu stisne. 4S ni imel problemov ne z drevesi in travo ne s človeško kožo, pa ni bil "DSLR kvaliteta". Tole so pri Applu zajebali na celi črti in še zdaj ne vem, kako so uspeli lani tisto kampanjo "shot on iPhone 6" spraviti skozi, ne da bi bila galerija impresionističnih slikarjev... |
4S je imel res vrhunsko kamero čeprav si ga nisem nikoli lastil vem, da je kvaliteta dobra. Upam, da zadevo vsaj malo SW rešijo.
- iPhone 6S Plus 128GB
|
 |