Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Kateri LCD televizor bi vi?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 10.11.2008 10:58:11
Kateri LCD televizor bi vi?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

V kratkem, verjetno pojutrijšnjem, bom kupil nov televizor.
Bil naj bi LCD (še vedno mi ni povem jasno kaj je bolje; LCD ali plazma), diagonale nekje 106cm, resolucije 1080... več pa ne vem, na kaj naj bom pozoren.
Nekako se nagibam na Philips... žena na LG (kolikor vem, je firma za izdelavo LCD-jev LGPhilips) sploh pa tisti z vgrajenim diskom, vendar so to stari modeli, če se ne motim.Jaz bi v prihodnjosti priklopil gor še AppleTV.
Cena? Do ene 1300-1400€?Vem, da je vprašanje oz. tema zelo obširna, zato me zanima le naslednje:
1) Na kaj naj bom pozoren?
2) Kaj bi vi nabavili?

Hvala za vse nasvete in napotke,
M
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #2   Objavljeno 10.11.2008 11:47:00
LCDji - naj bi bili bolši pri igranju iger (mehkejša slika);

Plazma - naj bi bila bolša za gledanje filmov zaradi črne barve (pri plazmi je črna barva res črna, med tem ko na LCDjih pa vleče malenkost na sivkasto);

drugače LCD manj štroma skuri, kot plazma,
vse ima svoje prednosti in svoje slabosti...

v to kar sem napisal nisem 100% ziher, tko da če kdo ve naj me popravi...!!

sam imam doma plazmo od panasonic vivera (neki tašnega) 117cm in se odlično odnese in pri gledanu filmov in pri igranju igric (smo s frendi testirali PS3 gor Laughing Laughing )

Lp Fšk
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 10.11.2008 12:09:39
Večji LCD-ji kurijo nekje isto kot plazme podobnih velikosti (skratka veliko).

Sploh ko en 20" LCD monitor kuri nekje 50 W v povrečju, to pri 27" LCD-jih pomeni vrtoglavih 160 W ali več. Pri večjih modelih se poraba konstantno veča.

Sam imam 27" LCD TV znamke Mirai kitajskega izdelovalca, sicer ni full HD, ampak za poganjanje Wiija in občasen pogled kakšnega film mi več kot zadošča.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 10.11.2008 12:38:31
Re: Kateri LCD televizor bi vi?
faganel je napisal/a:
Pozdravljeni,

V kratkem, verjetno pojutrijšnjem, bom kupil nov televizor.
Bil naj bi LCD (še vedno mi ni povem jasno kaj je bolje; LCD ali plazma), diagonale nekje 106cm, resolucije 1080... več pa ne vem, na kaj naj bom pozoren.
Nekako se nagibam na Philips... žena na LG (kolikor vem, je firma za izdelavo LCD-jev LGPhilips) sploh pa tisti z vgrajenim diskom, vendar so to stari modeli, če se ne motim.Jaz bi v prihodnjosti priklopil gor še AppleTV.
Cena? Do ene 1300-1400€?Vem, da je vprašanje oz. tema zelo obširna, zato me zanima le naslednje:
1) Na kaj naj bom pozoren?
2) Kaj bi vi nabavili?

Hvala za vse nasvete in napotke,
M

Glede na to, kar si napisal lahko kupiš najboljšega ta trenutek med LCD-ji. To je Sony KDL-40W4000. Nimaš kaj falit tu. Cena pa je okoli 1100€.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 10.11.2008 13:57:35
Se ena tocka za Sony.

Pri punci imajo njihov LCD TV (Bravia). Sicer je le 82cm, pa vendar je slika, predvsem kontrast neverjetna. Pri sosedu pa imajo Philips Ambilight in Sony-ju ne seze do kolen, je pa res da je Philips slabo leto starejsi.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 10.11.2008 15:05:58
cbb je napisal/a:

Glede na to, kar si napisal lahko kupiš najboljšega ta trenutek med LCD-ji. To je Sony KDL-40W4000. Nimaš kaj falit tu. Cena pa je okoli 1100€.

kdl-40W4000 Cena z DDV: 1.449,00 EUR

lahko pa vzems

kdl-40W4500 Cena z DDV: 1649 EUR

razlika je da je 4500 100Hz Very Happy

drugace moje osebno mnenje je da stran od Philipsa, LG je tako tako

kar se LCD tice sam priporocam Sony, ce ni denarja pa ajde Toshibo

kar se pa plazm tice pa jasno imas na izbiro samo 2 firmi, Pioneer (ce je dnar Very Happy) oz Panasonic.

lp Avi

p.s. ce te kaj zanima se lahk pod privat zmeniva. lahk ti zrihtam drgac vse zgorajnastee firme (tudi lg in philips Cool )
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vulcan
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 10.11.2008 15:18:08
Ne vem, ali se velja pri novejsih plazmah, da se staticna slika zazge v ekran, npr. kak tv logo in, da imajo krajso zivljenjsko dobo.

Drgac pa se mi zdi, da imajo plazme mehkejso sliko in dajo boljsi obcutek globine, verjetno zaradi crne barve, seveda spet, ce ga gledas dovolj dalec.
Tudi pri LCD-ju je pomembna razdalja tocke gledanja (na netu obstaja tudi nek izracun razmerja med velikostjo ekrana napram razdalji na kateri gledas).
Osebno mi je se posebno motece pri gledanju SD slike od TV programov.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 10.11.2008 15:39:53
Avian je napisal/a:
cbb je napisal/a:

kdl-40W4000 Cena z DDV: 1.449,00 EUR

lahko pa vzems

kdl-40W4500 Cena z DDV: 1649 EUR

razlika je da je 4500 100Hz Very Happy

drugace moje osebno mnenje je da stran od Philipsa, LG je tako tako

kar se LCD tice sam priporocam Sony, ce ni denarja pa ajde Toshibo

kar se pa plazm tice pa jasno imas na izbiro samo 2 firmi, Pioneer (ce je dnar Very Happy) oz Panasonic.

lp Avi

p.s. ce te kaj zanima se lahk pod privat zmeniva. lahk ti zrihtam drgac vse zgorajnastee firme (tudi lg in philips Cool )

Ne vem sicer kje si cene pobral, vendar v Mediamarktu na Kajuhovi (www.mediamarket.si) so cene take, kot sem napisal. Torej, kreeeepko nižje.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: kras
Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 10.11.2008 16:59:45
sony je po moje za enktar brez konkurence Very Happy
lcd ali pa plazma =dosti razlike ,no gledano gor al dol ni razlike
v bistvu na eni stvari plus na drugi pa minus ko zbereš prideš na isto ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: blizu
Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 10.11.2008 19:01:50
faganel: kot za atv, te spet vabim na ogled, če bi rad prej vidu. Imam LCD, zgoraj omenjeno Sony Bravia W4000 serijo, 52".

Ko se boš dokončno odločal za model, mi javi, lahko povprašam enega partnerja za predračun.

lp,
Mitja
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Mirna - Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 10.11.2008 20:10:16
Plazme imajo večji kontrast, vendar pa jo s časom izgubijo.
LCDji imajo tudi daljšo življensko dobo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 10.11.2008 21:09:05
Sem kupil že dva LCD TV-ja in pri tem zelo kompliciral.

Pri kontrastu plazme še vedno boljše. Kontrast ki ga naredijo LCD-ji je rezultat raznih HW/SW trikov in učinkovito razsuje sliko ... dobi pa dober kontrast za merjenje na testih.

Meni se je zelo obnesel Samsung (za gledanje TV programa). Sliko lahko nastaviš precej nasičeno (kot jo na tv pričakujemo). V začetku je bil mal preveč plav (za moj okus) a se da v menijih zadevo lepo popravit. TV je bil sicer dražji model, motilo pa me je da se je od strani barva ekrana precej spreminjala... pač navaden LCD. (Dinamičen kontrast in light senzor sem raje izklopil ker sta samo razsuvala sliko)

Zato sem kupil en 100hz Panasonic z boljšo matriko.
Res je, da se slika zelo malo spremeni, če gledaš ekran od strani.

Ne opazim pa nobene bistvene razlike zaradi 100hz.

S TV signalom je bistveno slabše kot pri Samsungu. V temnih delih zadeva hitro postane zelena namesto siva (tudi na obrazu in laseh), včasih pretirava z rdečo, če pa ni čist 100% signal, zgledajo barve čist retro (sprane kot v starih filmih). Tudi nastavitve v menijih ne pomagajo kaj dosti.

Iz ostalih virov je slika vrhunska. Zelo zadovoljen sem s predvajanjem fotk iz računalnika (VGA).

Ta Panasoc sem izbral, ker je pobiral full 1. mest na testih. Kasneje sem bolj podrobno pogledal zakaj je zmagoval in dejansko ne zaradi dobre slike iz TV signala.

Meni je precej pomagal tale seznam na Nemškem Chip-u. Ga stalno updejtajo, bi pa znali bit v igri tudi vplivi sponzorjev:
http://www.chip.de/bestenlisten/Bestenliste-LCD-TV-32-Zoll--index/index/id/649/findAll/0
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 10.11.2008 21:23:57
mi mamo plazmo 42" od philipsa pa sem cist zadovoljen
edino kar bi ti svetoval je da kupis model s kako tehnologijo ostrenja slike. to majo v teh vecjih centrih postavlen TV brez in s sistemom in razlika je očitna. tehnologija sicer stane malo več ampak kvaliteta je neprimerljivo bolsa Smile

faganel
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 10.11.2008 22:01:20
cbb je napisal/a:

Ne vem sicer kje si cene pobral, vendar v Mediamarktu na Kajuhovi (www.mediamarket.si) so cene take, kot sem napisal. Torej, kreeeepko nižje.

cene so od uradnih uvoznikov pri nas Very Happy

Mediamarket pa uvaza oz. vozi iz Nemcije robo. Drugace pa seveda priporocam pejt tja Very Happy je definitivno cenej.

lp Avi
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: SG-LJ
Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 10.11.2008 22:20:04
jst mam lcd 42" philips 42PFL7603D kupil v merkurju mislim da je bla cena 1299.

zelo zadovoljen z njim PS3, t-2 tv, dvd,....

vse odlicno laufa gor.

zadnjic sem gledal tud blueray in je kakovost slike odlicna.

drgac pa moj nasvet je da pejd v trgovino in si poglej sliko na vsakem od tv-jev. reci prodajalcu tudi ce ti priklopi tv na anteno da bos lahko gledal slo1,.. ne pa tist promo DVD in potem se sam odloci kater ti najbolj ustreza. tako sem jaz svojega kupil in ne obzalujem niti dneva.

lp, M

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 11.11.2008 07:49:15
Avian je napisal/a:
cbb je napisal/a:

cene so od uradnih uvoznikov pri nas Very Happy

Mediamarket pa uvaza oz. vozi iz Nemcije robo. Drugace pa seveda priporocam pejt tja Very Happy je definitivno cenej.

lp Avi

Jaz sem svojega kupil tam in sem zelo zadovoljen.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 11.11.2008 07:51:55
http://www.rolan.si/katalog/28887/LCD_TV_SPREJEMNIK_PHILIPS_42PFL7403H_FULL_HD_42__106_cm__100Hz__DVB-T_C_MPEG4

odlična izbira za tvoj denar.
Jablanator

Jablanator

Kraj: iMb & iLj
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 17.11.2008 16:43:13
LCD TV kot računalniški ekran
Mene pa zanima kateri FullHD LCD TV cca. 37-42" bi priporočali za uporabo kot dodatni računalniški ekran prek DVI v HDMI priklopa in seveda tudi kot TV.
Kar je zelo pomembno je, da ima sliko točno od roba do roba (brez porezave) in uporablja 1920x1080 ločljivost (NE interlaced, tako kot Phillipsi). Če zna izničit overscale je tud OK.
Danes sem bil v BigBengu z mojim MBP in poskusil cel kup TV-jev... največje razočaranje so bili Phillipsi (5603, 7xxx in 9xxx), ki jih zmorejo pri 1920x1080 samo interlaced mode, ki je neuporaben za uporabo kot ekran.
Sony KDL40W400 je znal v smart pixel mode-u izničit overscale, tako da je bila slika točno od roba do roba, prav tako tudi LG 42LG5030, ki me je zelo pozitivno presenetil kot ekran. Kljub temu, da sem preizkusil celo paleto TV-jev, optimalen pa ni bil noben. Ne razumem zakaj ne delajo ti novi TV-ji tako kot treba kot ekran... Na 2 leti starem 32" LG LCD TV prek VGA povežeš, nastaviš resolucijo na 1366x768 in zadeva funkcionira od roba do roba, polno izkoriščeni pixli, brez porezave (overscale-a)... Ali obstaja kakšen takšen TV tud s FullHD (1920x1080) in povezavo iz DVI na HDMI?!? Uporablja kdo kak takšen LCD TV kot ekran? Kakšne so vaše izkušnje?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 17.11.2008 23:37:26
tudi jaz sem pred podobnim nakupom.
pa me zanima: si poskušal priklopiti z vmesnikom DVI na HDMI ali DVI na VGA? razmišljam o 37", Toshiba ali Samsung.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 18.11.2008 01:19:55
V petek sem bil v technomarketu in sem bil presenečen nad izbiro in cenami. Pri TVjih se splača pogledat.
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani