iMessage
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 22.11.2015 18:47:52 iMessage |
|
Zdravo,
sem novi uporabnik iPhona 6s (moj prvi Apple) in me zanima kako je s temi iMessagi. Pri simobilu imam praktično vse neomejeno razen 5gb prenosa podatkov in sedaj imam kar na enkrat za plačati 0,66€. Klical sem na klicni center in so rekli, da naj bi telefon v ozadju sam avtomatsko poslal sms za aktivacijo iMessagou v Veliko Britanijo. Uredu, samo zakaj 0,66€ to so 3 sms-i v tujino.
Nastavitve samega telefona nisem spreminjal, niti izklapljal in vklapljal iMessage. Kar sem stroil sem dal notri novo SIM, telefon prižgal in posodobil.
Poznam tudi uporabnike, ki imajo sicer starejši iPhone in za take aktivacije itd. nič ne vedo niti nikoli niso nič plačali.
Hvala za razlago in pomoč.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 22.11.2015 19:12:01 Re: iMessage |
|
Očitno tile starejši uporabniki nimajo pojma ali pa ne vedo da so za aktivacijo plačali (ker so plačali za njo definitivno).
Kadarkoli vklopiš iMessage plačaš. Ko ga izklopiš plačaš, ko ga ponovno vklopiš plačaš. Glede na to da so zaračunali 66 centov, je možno da si vklopil, izklopil in ponovno vklopil.
Kolikor mi je jasno, če je iMsg vklopljen pred posodobitvijo, ga deaktivira in potem znova aktivira. Mogoče se motim.
Ne vem pa zakaj taka panika za 66 centov.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 22.11.2015 19:19:46 Re: iMessage |
|
nf7 je napisal/a: | Očitno tile starejši uporabniki nimajo pojma ali pa ne vedo da so za aktivacijo plačali (ker so plačali za njo definitivno).
Kadarkoli vklopiš iMessage plačaš. Ko ga izklopiš plačaš, ko ga ponovno vklopiš plačaš. Glede na to da so zaračunali 66 centov, je možno da si vklopil, izklopil in ponovno vklopil.
Kolikor mi je jasno, če je iMsg vklopljen pred posodobitvijo, ga deaktivira in potem znova aktivira. Mogoče se motim.
Ne vem pa zakaj taka panika za 66 centov. |
ne vem, nisem še zasledil na računu zaračunanih nobenih 0,66eu za kakršno koli pošiljanje sms ob aktivacij imsg, niti na mobitelu niti na simobil/bob. mogoče je bilo samo prvič pred mnogo leti, pa takrat nisem bil pozoren, samo, da bi ob vsakršnji aktivaciji zaračunal 0,66eu, tako kot te tudi telefon opozori, bi pa vsekakor opazil..
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 22.11.2015 19:24:00 Re: iMessage |
|
Ni nobene panike za par centov, samo rad bi raziskal zakaj in da ne bo potem na koncu po nepotrebnem račun 50€ za nekaj kar sploh nisem vedel...
Verjetno se je potem vklopil prvič ko sem telefon prižgal; vstavil sim, prižgal ko sem vklopil face time in na koncu ko sem naredil posodobitev telefona.
Bom spremljal naprej kaj se dogaja, imam pa skos vklopljene iMessage.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 22.11.2015 20:32:58 Re: iMessage |
|
jaz razumem tvoj strah  ampak je pomoje odveč..
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 22.11.2015 20:56:05 Re: iMessage |
|
Ti SMSji so znana stvar. Grejo na Irsko. In tako, kot si opazil. Ob vsakem vklopu iMessages. Zado jih enkrat vklopiš in pustiš pri miru. Nekako se mi zdi, da to zaračuna le Telekom, Simobil pa kao ne.
Smo pred nekaj časa precej razglabljali o tem na Jabuku.
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 22.11.2015 21:46:21 Re: iMessage |
|
Jst sm v zadnjih dneh po restore se enkrat restoral telefon in mi simobil nic ni zaracunal za tisti sms.
_________________ Lep pozdrav, Mark
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 22.11.2015 23:16:03 Re: iMessage |
|
Dve sporočili gresta v tujino za aktivacijo, eno za iMessage, drugo za FaceTime. Če daš Cancel, ko te opozori o stroških, tega ne bo.
Včasih se SMSji v tujino niso nič drugače zaračunavali kot po Sloveniji. To, da jih sedaj zaračunajo ekstra, je žal "luksuz" zadnjega časa, ampak ni tako pri vseh operaterjih oz. ponudnikih.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 23.11.2015 09:10:30 Re: iMessage |
|
azrael je napisal/a: |
Včasih se SMSji v tujino niso nič drugače zaračunavali kot po Sloveniji. To, da jih sedaj zaračunajo ekstra, je žal "luksuz" zadnjega časa, ampak ni tako pri vseh operaterjih oz. ponudnikih. |
Tole bo pravi odgovor...včasih niso gledali operaterji, če gre sms v tujino ali po sloveniji.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 23.11.2015 19:07:26 Re: iMessage |
|
Sem dobil odgovor iz simobila:
Sporočamo, da se sporočilo za aktivacijo pošlje v primeru vklopa opcije Imessage. V primeru posodabljanja mobilnega telefona ne, razen, če ste med posodobitvijo izklopili opcijo Imessage in jo ponovno vklopili.
Čudno, saj ga pred in po posodobitvi nisem izklapljal in vklapljal. Bomo videli, za enkrat je znesek obstal  in je telefon naredu svoje kar je mogu 
|
 |