Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Photos in iCloud
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 16.11.2015 21:25:50
Photos in iCloud
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,

mene zanima katera aplikacija (ali na računalniku al na telefonu) ima prednost pri iCloudu.

Namreč trenutno imam celotno zbirko slik na Macu v Photos appu in sinhronizirano na iCloudu. Ker sem dobil nov iPhone (na prejšnjem zaradi manjše kapacitete nisem imel slik gor), me zanima če vklopim na telefonu iCloud in Photos, mi bo obstoječo iCloud zbirko povozilo s telefonsko, ki je prazna ali bo primarna ostala tista na računalniku in se bodo torej slike prek iClouda prenesle tudi na telefon.

Če ima kdo informacije kako to poteka, prosim če pove, ker sem dobil info od prodajalca na Simobilu (njegova izkušnja), da mu je celotno zbirko slik na iCloudu zbrisalo ko je z iCloudom povezal nov iPhone.

Sicer imam backup slik narjen, ampak vseeno se mi pol ne da zafrkavat spet z urejanjem albumov itd.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 16.11.2015 21:55:14
Re: Photos in iCloud
Osnovna ideja je bil photostream.

Fotke grejo na icloud in od tam na iPhoto oz ostale naprave. Če vir izbriše fotko, potem se zbrišejo tudi drugod.

Če hočeš drugje slike ohranit, jih moraš premaknit iz photostreama.

Od tu naprej, so pa dodajali in dodajali. In v teh novih variantah osnovna logika načeloma ostaja. Če hočeš sherane fotke obdtžat, jih moraš umaknit v lokalne mape. Sem pa vse te sharinge odklopil iz enakega razloga, kot si ti napisal. Se bojim, da kar naenkrat zginejo.

Uporabljam pa iCloud photo sharing. Ročno izberem fotke, ki jih pouploada na cloud. Potem jih iz telefona zbrišem. Slabo je to, da ne grejo na cloud v polni kvaliteti, pač pa malo zmanjšane. Ravno tako moviji, ki se tretirajo kot fotke, če so krajši od 5min. Dobro pa je to, da je omejitev v številu uploadanih fotk na dan. Te fotke ne štejejo v brezplačno kvoto 5gb. In lahko se vklopi html sharing.

Se pa strinjam, da je tole s fotkami čist preveč komplicirano in nedomišljeno.

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 16.11.2015 22:08:23
AFAIK Če dodaš novo napravo se slike iz photostreama ne izbrišejo ampak se naložijo na novo napravo.

Da bi se izbrisale, morajo biti dejansko označene in izbirsane na neki napravi, kar je logično...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 16.11.2015 22:23:51
Photostream imam na Macu izklopljen. Pač ko pogledam na telefonu v Photos, mi piše pod izbiro iCloud Photo Library da pač avtomatsko naloži vse slike v iCloud, in me sam zanima če ima katera zbirka prednost. Če je nevarnost da se mi vse iz Photos na MAC bom pol raje vse skup SYNCAL na telefon prek iTunes ampak tam kolikor vem potem ne moreš slik dodatno urejat.

Ampak glede na to kaj si ti rekel, da pač more nekje bit zbrisana, pol je logično če pač vklopim iCloud Photo Library in mi slike prenese na telefon.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 17.11.2015 08:23:22
jaz lahko rečem, da iCloud Photo Library deluje tako kot mora, brez kakšne bojazni, da bi se kaj pobrisalo.. pač ko pobrišeš fotko, na katerikoli napravi, jo vrže v recently deleted, tam imaš še 30 dni shranjeno sliko/video v oblaku, da jo obnoviš oz. pobrišeš za vedno. na macu imam shranjene vse original slike v Photos aplikaciji, na iphonu pa optimized verzije (na iphonu so shranjeni samo thumbnaili, ko pa odpreš sliko pa posname boljšo kvaliteto). pri meni do sem vse bp

no problem je pa nastal, ko sem v Photos navrgel vse slike in videote, ko je knjižnica postala večja kot 5gb, katere apple nudi zastonj za icloud, zato sem moral izklopit iCloud Photo Library ter vklopiti photo stream

ta photo stream mi pa ni tako zelo všeč.. kot prvo ne prenaša videtov, kot drugo nimaš več sinhronizirane "favorit" sekcije, kot tretje mi je zdej v photostream navrgu 1000 slik, 150 iz telefona in 850 nazadnje importanih v photos aplikacijo, ki jih načeloma lih ne rabim, če že bi imel potem celo zbirko na vseh napravah, ne pa samo random zadnje importane slike... no samo če sem pa na iphone 4 preživel in ohranil vse možne slike z uporabo photo streama mislim, da bo tudi sedaj opravil svoj posel tako kot treba. meni je edina bojazen, da ne bom na koncu imel 5 različnih kopiji iste slike..

no seveda, da me je apple s tem uspel prepričat, da razmišljam, da bi nabavil icloud 50gb opcijo za 12$/leto, ker iCloud Photo Library je pri meni res, opravil svoj posel z odliko.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 17.11.2015 08:57:20
Bistvo foto librarya je, da gredo vse slike v cloud od koder se potem syncajo na vse naprave, ki imajo photo library omogočen. Če zamenjaš napravo se bo iz clouda preneslo na novo napravo. Sem pred kratkim zamenjal iphone in ni nič povozilo, le potegnilo jih je dol iz photo librarya.

Za photo stream pa ne vem.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 17.11.2015 09:05:33
ziggy89 je napisal/a:

Za photo stream pa ne vem.

photo stream pa rahlo smrdi, samo v bistvu pušne vse slike iz ios in pc naprave v oblak, kjer mislim, da imaš 30 dni časa, da priklopiš pc oz. drugo napravo na internet (mogoče moraš odpreti photos aplikacijo),da tako shrani slike na le tega.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 17.11.2015 09:27:47
Photo stream briše fotke po nekem času. Mislim da 30 dni. Zato jih je treba dajat v druge mape.

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 17.11.2015 10:55:44
Okej. Zdaj mi je bolj jasno. Hvala za pojasnila. Torej ni nobene bojazni, da ce vklopim iCloud Photo Library na novi napravi, da mi karkoli povozi.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 17.11.2015 20:16:34
nf7 je napisal/a:
Okej. Zdaj mi je bolj jasno. Hvala za pojasnila. Torej ni nobene bojazni, da ce vklopim iCloud Photo Library na novi napravi, da mi karkoli povozi.

jaz bi reku, da jih bo kvečjemu združilo skupej.. tako, da bodo slike iz nove naprave v icloud photo libraryju..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 17.11.2015 20:18:05
macata je napisal/a:
Photo stream briše fotke po nekem času. Mislim da 30 dni. Zato jih je treba dajat v druge mape.

sicer do nedavnega nisem uporablju photo strema-a z novo photos aplikacijo, ampak, pred tem v aperture-u mi ni bilo treba nič shranjevati v nove mape.. upam, da je še vedno tako.. čene fu apple.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 21.11.2015 00:39:45
No sam da povem, če bo kdo slučajno pred isto dilemo. Na telefonu sem vklopil iCloud Photo Library in mi je vse slike iz iClouda preneslo na telefon, tako da ni bilo nobenega problema.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #13   Objavljeno 22.11.2015 20:10:46
Pozdravljeni . Sosed ima iphone 6+ , na telefonu kaže da ima 1300 slik ko priklopimo na računalnik ji prenese samo 26 . Kako pridet do ostalih slik. Hvala
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 22.11.2015 20:51:04
Je dost odvisno od sistema.
Naj pogleda, kaj ima v trashu.
Potem pa slike, ki so na Cloud sharingu.
Meni so starejši sistemi šteli tudi slike in filme, ki sem jih dal na sharing in zbrisaliz telefona.

Včasih pomaga tudi restart telefona. Občasno se dogaja, da šele po tem pravilno pokaže količino prostega prostora.

In kot rečeno; odvisno od iOS verzije.

Jabuček

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 24.11.2015 10:03:41
Js imam pa vse vklopljeno pa mi noče sinhronizirat slik iz iPhona na računalnik. Kaj bi bil pa to vzrok? Pri prejšnem iPhonu je pa delovalo. Sedaj imam 6s

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 24.11.2015 11:00:02
smontana20 je napisal/a:
Js imam pa vse vklopljeno pa mi noče sinhronizirat slik iz iPhona na računalnik. Kaj bi bil pa to vzrok? Pri prejšnem iPhonu je pa delovalo. Sedaj imam 6s

maš mogoče stalno low power mode vklopljen?
Jabuček

Jabuček

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 24.11.2015 11:59:34
hhsk je napisal/a:
maš mogoče stalno low power mode vklopljen?

Sem se malo poglobil v zadevo in rešil. Samo posodobiti sem moral iCloud. Sedaj dela tako kot treba. Like

Stevie Wozniak

Kraj: Koper
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 27.12.2015 16:10:38
Mogoče kdo ve zakaj mi na telefonu prikazuje da mi slike zasedejo 4,6 GB, Photos Library na MBA-ju pa je velika 7,1 GB (samo slike, drugače s programom vred je 8,28GB)?Pa vklopljeno mam iCloud photos na Macu in na iPhonu.

iPad pro 11 inch
iPegla
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 27.12.2015 16:14:05
Doctor Satan je napisal/a:
Mogoče kdo ve zakaj mi na telefonu prikazuje da mi slike zasedejo 4,6 GB, Photos Library na MBA-ju pa je velika 7,1 GB (samo slike, drugače s programom vred je 8,28GB)?Pa vklopljeno mam iCloud photos na Macu in na iPhonu.

Najbrz imas optimizacijo vklopljeno na telefonu.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Koper
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 27.12.2015 16:31:51
Ne, imam download and keep originals

iPad pro 11 inch
iPegla
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani