Jabuk
Multimedijske vsebine na TV in HIFI - predvajalniki
Jablanator

Jablanator

Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.11.2015 11:14:16
Multimedijske vsebine na TV in HIFI - predvajalniki
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni...

Soočam se s ''težavo'' kako spravit video in audio signal na TV in v HIFI preko nekomplicirane mulitmedijske naprave.

Moj trenutni ''setup''

- starejši Philips 102cm LCD TV (ni pameten)
- soliden Harman Kardon 5+1 reciever z zvočniki
- Asus Router + disk z iTunes serverjem+video vsebinami
- Android TV box M8m + air remote (pred tem Xtreamer Sidewinder)

Moram rečt da je bil Xtreamer super zadeva - prižgal sem TV+HiFi in Xtreamer, šel na disk, ki je priklopljen na router in lepo zaštartal film ali muziko in je vse delalo, tudi podnapisi brez težav. Vsebino sem si lepo preko domače mreže pošibal na ta disk oz. je Asus router preko neke usb aplikacije za mene dol pocukal željene torrente. Delalo BP. No, potem pa je crknil Xtreamer.

Po pregledu spleta sem kupil Android TV box M8m 4K, ki naj bi bil top in ne vem kaj še...pa s tem Kodijem naj bi to delovalo super.
Nisem debil za tehniko sam s tem sra****m nisem pogledal še enga filma. Ali šteka Kodi oz. Popcorn, ali se ne da zaštartat podnapisov za film ki ga hočem predvajat z diska (noče naložit podnapisov z diska, ki je priklopljen na router ali s SD kartice). Pol pa še ta dalinc v povezavi z andoidom... to je obup. Vsi sem mi smejijo ko se jst šetam s to miško po kranu in maham z dalincem ko en invaliden samuraj.

Ima kdo kak predlog? Ugotavljam da je Xtreamer deloval super...samo njihove nove zadeve so spet Android based in imam občutek, da je vse skup isti šmorn, kot ta Android TV box M8m 4K, ki ga imam sedaj.

Apple TV se mi zdi mal preveč zaprt in nepodprt za našo ljubo Slovenijo.

Kakšni predlogi za dober delujoč multimedijski setup, ki ne bo zdej temeljil na tem da moram vse met shranjen na svojmu Macbooku (disk je dokaj zaseden) in Airplayat, da bom lahko uporabil ta obstoječ storage setup z diskom priključenim na router. Kak predlog, rešitev?

Hvala...
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 15.11.2015 11:38:20
Re: Multimedijske vsebine na TV in HIFI - predvajalniki
Načeloma je Kodi na Android-u odlična stvar, če ti jo uspe pravilno skonfigurirat (kar je pa seveda odvisno od box-a, ki si ga kupil). Jaz imam Amazon FireTV (star model) in mi deluje zelo lepo (sem pa tudi rabil nekaj časa, da sem vse pravilno nastavil). Imam tudi novi Apple TV... ampak zaenkrat še vsi playerji potrebujejo še server (npr. Plex, Air Video HD), ki ti vsebino pretvori v podprt format. Lahko ti pa predlagam še Raspberry Pi 2, na katerega si naložiš OpenELEC (http://openelec.tv/get-openelec) in imaš že pravilno skonfiguriran Kodi media center, kjer vse deluje kot je treba.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 15.11.2015 13:32:07
Jaz uporabljam Plex. Server imam na NAS strežniku, Plex app pa imam na Philips Android TV, zadeva deluje OK. Če nimaš NAS, imaš lahko server tudi na mac ali PC. Všeč mi je dizajn Plexa in preprosta uporaba. Imel sem tudi Kodi pa me ni prepričal. Preveč vseh nastavitev, verjetno če bi se potrudil bi tudi Kodi deloval OK, pa imam raje Plex, ki je bol plug and play varjanta Smile. Plex server je zastonj, filme lahko pravtako gledaš zastonj prek spletnega brskalnika ali appa na macu. Potrebno pa je plačat mislim da 5eur za vsako drugo napravo. Obstaja tudi Premium Plex, ki omogoča še neke dodatne funkcije in pa ni potrebno doplačilo za vsako dodatno napravo, je pa naročnina dokaj draga misilim da 40eur na leto. Jaz se za Premium nisem odločil, sem raje plačal za vsako napravo.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 15.11.2015 21:11:46
Plex še nisem sprobal, grem v akcijo.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 17.11.2015 17:55:29
Jaz mam tudi že precej časa xtreamera in zaenkrat še kapo dol, tako kot si napisal, zadeva dela in podpira vse do danes skupaj nareto, mi še ni zatajil niti enkrat.
Sem pa se že tudi ogledoval okoli kaj pa če mi crkne in sem glede na vse ostalo in prebrano na forumih se odločo za naslednika.
Preveri pa da vidiš kako in kaj, ker xtreamer te res razvadi Smile

http://minix.com.hk/en/products/neo-x8-h-plus
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 19.11.2015 15:54:47
Ok...po igranju s Plexom in hardwearom, ki ga imam jaz tole ne bo šlo. Bi rabil nek NAS sistem da bi to BP štimalo pa mi bo to predrago oz. se mi ne da še v ta šment investirat.

Se bom še enkrat lotil tega Android BOXa in mu dal drugo možnost. Bom še mal vztrajal z Androidom in KODI sistemom pa da vidimo kaj bo.

Hvala za nasvete.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani