Prispevek: #2 Objavljeno 10.11.2015 13:33:49 Re: iPad Pro vs Surface 4
Jaz iPada edino ne priporočam ljudem, ki nimajo osebnega računalnika in želijo tablico kot edino napravo, ker slej ko prej pride to težav. Ponavadi se najprej zakomplicira pri glasbi.
Prispevek: #3 Objavljeno 10.11.2015 14:28:15 Re: iPad Pro vs Surface 4
Odvisno za kaj rabis stvarco. @scotapipa danes mladi ze v osnovi uporabljjao v vecini za vecino stvari smartphone... Za muziko imas Apple Music, deezer, youtube, ... Mladi v tem ne vidijo problema. Poznam ljudi ki imajo le iPad.
Sam bom nabavil jutri iPad Pro, ker ga bom uporabil za risanje. Namesto wacom.
Prispevek: #5 Objavljeno 10.11.2015 17:54:33 Re: iPad Pro vs Surface 4
@opeter tudi wacom ne zgleda čisto brez latency-a... kar bi recimo pričakoval od tablice za 800$, ki je namenjena izključno samo risanju. risat začne pri 3:00 minuti
Prispevek: #7 Objavljeno 10.11.2015 19:10:31 Re: iPad Pro vs Surface 4
No, daj kaj napiši. Jaz sem bolj skeptičen do ta novih adobovih appov, kot pa do hardwarea. Pa kako hitro se bo dalo zadevo osvojit. Nove tehnike, novi problemi. Se bojim, dabodo delujoce stvari opustili in izumljali nove tehnike, ki se bodo zdele qul programerjem, praktične vrednosti pa ne bo nobene.
Adobe capture, draw, comp, photoshop mix. En kup ene robe, sam vse čist premal profi.
Sem ravno zadnjič gledal, kaj vse ima AI vgrajeno, pa nimam pod milim bogom za kaj nucat. Orodje zaradi orodja.
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Prispevek: #9 Objavljeno 10.11.2015 19:23:43 Re: iPad Pro vs Surface 4
iKvalita je napisal/a:
Resno razmišljam da bi svojega iPada Air 1 zamenjal s Surfacom 4ko osnovni model...
Predvsem za brskanje, mail, ali kaksna aplikacija....
ja kaj te pa zadržuje..? zamenjaj ane.. boš pa potem spet nazaj zamenjal če ne boš zadovolen.
meni je kolega razlagu, da mu je bil že takrat zelo všeč surface pro 2. da laufa gor tera rising na 1080p.
Nazadnje urejal/a hhsk Tor 10. Nov 2015 19:26; skupaj popravljeno 1 krat
Prispevek: #12 Objavljeno 10.11.2015 19:56:36 Re: iPad Pro vs Surface 4
Za primarni sistem mene tudi ne zanimajo. Za surfanje in maile bi bilo. Do sedaj sem pa se tu pa tam srecal (oz bi mi bilo enostavneje), če bi na tablici imel se pravi OS...
Prispevek: #13 Objavljeno 10.11.2015 20:06:35 Re: iPad Pro vs Surface 4
iPad Pro ni nič več kot izboljšan iPad Air, s tem da je težji. Surface Pro je pa računalnik v malem. Na Surface Proju lahko naredis kar hočeš in delaš kar hočeš, ker je namizni PC v malem. Na iPad Proju pa lahko delaš vse kar si delal na iPadu do zdaj, kar je omejen nabor (brskanje, aplikacije, komuniciranje) ampak deluje tolko bolše, kot na Widowsih.
Gre se za izbiro med večjo izbiro možnosti dela (Surface) in med boljšo opravilnostjo manjšega nabora (iPad).
Prispevek: #14 Objavljeno 10.11.2015 20:07:22 Re: iPad Pro vs Surface 4
iKvalita je napisal/a:
Za primarni sistem mene tudi ne zanimajo. Za surfanje in maile bi bilo. Do sedaj sem pa se tu pa tam srecal (oz bi mi bilo enostavneje), če bi na tablici imel se pravi OS...
no sam to je še vedno primarni OS na tej tablici..
in potem zmešaš še dva "eko"sistema in je še večji džumbus. ampak lej to je samo moje mnenje, niti ne vem, katere vse naprava od appla uporabljaš.
kaj te je pa zmotilo, da ne moreš laufat.. kuker vem mail pa browser laufata na ipadu.. bolj skop si z vprašanji/odgovori..
Prispevek: #15 Objavljeno 10.11.2015 20:10:04 Re: iPad Pro vs Surface 4
iApple je napisal/a:
iPad Pro ni nič več kot izboljšan iPad Air, s tem da je težji. Surface Pro je pa računalnik v malem. Na Surface Proju lahko naredis kar hočeš in delaš kar hočeš, ker je namizni PC v malem. Na iPad Proju pa lahko delaš vse kar si delal na iPadu do zdaj, kar je omejen nabor (brskanje, aplikacije, komuniciranje) ampak deluje tolko bolše, kot na Widowsih.
Gre se za izbiro med večjo izbiro možnosti dela (Surface) in med boljšo opravilnostjo manjšega nabora (iPad).
že že samo možiček tud sam ne ve kaj bi rad.. to kar bi rad, dela tudi ipad. očitno bi pa rad imel surface.. torej je samo 1 varjanta.. kupi surface.
Prispevek: #16 Objavljeno 10.11.2015 20:16:19 Re: iPad Pro vs Surface 4
Če ti je to dovolj kar dela iPad je izbira gotova. Če imaš poleg še druge Applove naprave je samo še dodatni plus.
Na Windowsih to vse sicer "dela" ampak v resnici ne dela, ker se nobenemu ne da izvajat učenja cele knjige zato da bo usposobo neke take osnovne stvari. Na iPadu se vpišeš v vse naprave in je to to.
Meni je zaenkrat iPad dovolj, tud iOS ima vse več nekih bedarij, ki me ma včasih da bi iPhone in iPad takoj za njim zabrisal v steno z polno močjo, samo mi je žal €. Pri windowsih je to še 10x več. Si pa želim, da bi lahko na iPad povezal miš ter z njo upravljal PC ali Mac brezžično, ker potem bi pa to bilo to, na ac omrežju bi lahko še igre igral, za normalno delo pa je že malo boljše domače n 5GHz omrežje dovolj. Če bi pa se dalo tako povezat še Apple TV bi pa itak to blo to.
iPad za normalno delo tabličnega računalnika v polni zmogljivosti mobilnega sistema. Ko rabiš kaj več preko LANa zbudiš PC/Mac, se na njega povežeš z iPadom/Apple TV in ga z miško (in tipkovnico) upravljaš kar preko iPada za polno zmogljivost namiznega računalnika. Zakaj tega ne nardijo ne vem ...
Prispevek: #17 Objavljeno 10.11.2015 20:45:43 Re: iPad Pro vs Surface 4
Na iPadu bi vse še nekako šlo, sam miško pa gre priklopit le z jailbreakom. Edin če bodo spelali tisto zadevo, da so tipke na tipkovnici hkrati še trackpad. Ampak tega še ni. Če se ne motim.
Prispevek: #18 Objavljeno 10.11.2015 23:26:08 Re: iPad Pro vs Surface 4
Primerjate hruške in jabolka. Sicer Surface res izgleda kot tablica, vendar je daleč od tablice. Tudi desktop OS-a (win, osx) ne moreš primerjati z mobile OSom (iOS). Surface bi bil primerjliv z MacBook-om, ce bi se temu dalo sneti zaslon in ga uporabljati kot ipad. Surface je hibrid, ima ventilator!, krajso avtonomijo baterije, a je precej širše uporaben kot ipad. Škoda, ker pri applu ne načrtujejo hibridnih variant, čeprav je vprašanje koliko časa bodo zdržali brez.
Zase vem, da zgolj z ipadom ne bi mogel živeti, kljub temu da ga uprabljam že dobra 4 leta, omejitev iosa je preprosto preveč. Ipad pro pa ni nič več, kot zgolj še večji ipad.
Ce bi moral danes menjati komp in tablico, bi najverjetneje vzel zgolj Surface pro 4, i5, 8 GB ram, 256 GB ssd.
Prispevek: #19 Objavljeno 10.11.2015 23:48:26 Re: iPad Pro vs Surface 4
Pomoje pri Applu usmerjajo stvari k oddaljevanju od desktop OSov.
Vsaj za pisarniške zadeve bodo forsirali iOS.
To je posledica naveze Apple/IBM. Pri tej povezavi je treba vedet, da je Ameriška državna uprava kenslala Lenovo, ker so našli v čipih kitajsko vohunsko kodo in hočejo met po novem vse Made in USA. Poleg tega rabijo mobilno podporo in to bodo dobili.
Apple hardware, IBM oblak. In Microsoft je bil prisiljen ponudit Office.
Zato ni čudno, da je bil pri predstavitvi iPad PRO prvi na vrsti Microsoft z Office paketom.
In do tega nivoja bo iPad Pro tudi segel. Je pa verjetno zaželjeno, da je sistem čimbolj zaprt, kar iOS je. Kaj več ni za pričakovat. In to tudi Cook stalno ponavlja.