Mp3 v album
|
Stevie Wozniak
Kraj: SG-LJ |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 09.11.2008 15:43:40 Mp3 v album |
|
Zanima me ali se da v iTunes ali pač katerem koli programu združevati mp3-je v albume.
To potrebujem za PS3, ker ta ne pozna folderjev samo albume. In ce presnamem folder z mp3 glasbo se ta razporedi na milijon nacinov in je zelo nepregledno...
Skratka rad bi program ki iz 100 mp3 naredi album, ki ga prepozna iTunes, WMP,... in PS3. Ce bi lahko s tem se dodal Album art work bi bilo idealno.
hvala in lp,
P.S.
Program je lahko OS X, win,..
|
 |
Jablanator
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 09.11.2008 16:35:10 |
|
Ne vem če misliva na isto stvar, ampak ko poštimaš ID3 tags, ni več problema. Kamorkoli daš potem mp3je, ti prenese tudi te metadata podatke.
To pa urejaš - iTunes:
izbereš komad > desni klik > Get Info > zavihek Info > vpisuješ podatke (Album)
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 09.11.2008 16:41:37 |
|
suicidal je napisal/a: | Ne vem če misliva na isto stvar, ampak ko poštimaš ID3 tags, ni več problema. Kamorkoli daš potem mp3je, ti prenese tudi te metadata podatke.
To pa urejaš - iTunes:
izbereš komad > desni klik > Get Info > zavihek Info > vpisuješ podatke (Album) |
ce se ti ne da pa imas prevec mp3jev ti priporocam program iEatBrainz ti sam potegne id3 tage pa uredi
lp Avi
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 09.11.2008 17:16:16 |
|
super! hvala bom probal, sedaj se zaje..... s programom Organize MP3 Music (win). Ce mi ne rata javim in probam se iEatBrainz.
lp,M
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 09.11.2008 20:00:26 |
|
S tem Organize mp3 music mi je ratalo.
Spremenim celoten fajl mp3 glasbe v album (ime izberem sam) in potem to vse skupi prenesem na PS3. Ps3 sicer ne prepozna ime albuma in napise unknown album, ampak v to spremenis v sekundi, vazno je da ps3 misli da so vsi ti mp3 en album.
za tiste ki imate velik mp3-jev in PS3, vam je to lahko zelo interesantno.
lp, M
p.s.
je sicer plačljiv, demo verzija pa je polno delujoča, le vsake tolko je treba počakat nekaj sekund in kliniti continiue trial.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kamnik - Rock City |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 09.11.2008 20:53:38 |
|
super, vidim da imamo težavo sorodne narave, morda pa tud meni lahko nekdo pomaga. Problem imam takle:
Predstavljajte si kompilacijo dj time, več izvajalcev in različnih skladb, vse skupaj v isti mapi, in v itunesih sem označil vse in nastavil album in grouping na recimo djtime, problem nastane ko v itunes-ih potem izgleda kot 50 albumov in artworkov - ko zadevo prenesem na iphone pa mi lepo pokaže djtime in vse komade pod ta isti album. Torej kako ga prepričati da bo tudi v itunes kazal kot en album?
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 09.11.2008 22:41:13 |
|
makonja je napisal/a: | S tem Organize mp3 music mi je ratalo.
Spremenim celoten fajl mp3 glasbe v album (ime izberem sam) in potem to vse skupi prenesem na PS3. Ps3 sicer ne prepozna ime albuma in napise unknown album, ampak v to spremenis v sekundi, vazno je da ps3 misli da so vsi ti mp3 en album.
lp, M
p.s.
je sicer plačljiv, demo verzija pa je polno delujoča, le vsake tolko je treba počakat nekaj sekund in kliniti continiue trial. |
Super da ti je uspelo vendar si pozabil eno pomembno zadevo da si na forumu kjer imamo Mace in ta tvoj program ne dela na osx-u... 
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 09.11.2008 22:58:59 |
|
miha99 je napisal/a: | Torej kako ga prepričati da bo tudi v itunes kazal kot en album? |
Označiš vse komade in potem:
Get info-->Options-->Part of compilation - YES
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 09.11.2008 23:46:31 |
|
laku je napisal/a: | miha99 je napisal/a: | Torej kako ga prepričati da bo tudi v itunes kazal kot en album? |
Get info-->Options-->Part of compilation - YES |
No bom poizkusil, zaenkrat sem težavo rešil tako da sem označil vse in izbral album artist: djtime, pa mi je lepo vse postavlo v eno mapo. Najbolj me je skrbelo ker imam kar nekaj glasbe in če bi mi izbrisalo podatke kdo je izvajalec/komad in album izvajalca...najbrž bi bil jezen... zato se mi je šlo da bi se sortiralo po albumu kompilacije ne po albumu izvajalca...
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 09.11.2008 23:56:21 |
|
miha99 je napisal/a: | laku je napisal/a: | miha99 je napisal/a: | Torej kako ga prepričati da bo tudi v itunes kazal kot en album? |
Get info-->Options-->Part of compilation - YES |
No bom poizkusil, zaenkrat sem težavo rešil tako da sem označil vse in izbral album artist: djtime, pa mi je lepo vse postavlo v eno mapo. Najbolj me je skrbelo ker imam kar nekaj glasbe in če bi mi izbrisalo podatke kdo je izvajalec/komad in album izvajalca...najbrž bi bil jezen... zato se mi je šlo da bi se sortiralo po albumu kompilacije ne po albumu izvajalca... |
part of compilation preverjeno ne deluje, četudi izberem in napišem isti album... Nimam pojma kaj nardi ta funkcija, al pa jo ne znam uporabiti pravilno.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 10.11.2008 09:35:03 |
|
miha99 je napisal/a: |
part of compilation preverjeno ne deluje, četudi izberem in napišem isti album... Nimam pojma kaj nardi ta funkcija, al pa jo ne znam uporabiti pravilno. |
Jah ne vem kaj naredi pri tebi, vem samo, da pri meni deluje BP.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 10.11.2008 11:30:30 |
|
[/quote]Jah ne vem kaj naredi pri tebi, vem samo, da pri meni deluje BP.[/quote]
No, najbrž se ne razumeva kaj želim nardit, saj bi ti poslal screenshote ampak mislm da bo bolje če še enkrat razložim na drugačen način.
Imam recimo 5 albumov od Queen-ov, hočem nardit best of kompilacijo in si od vsakega izerem en komad in dam v eno mapo. Če to mapo zdaj vržem v itunes, mi bo naredil albumarte za vsak komad posebej in jih bo posledično tudi 5. Nastala bo cela zmeda. Jest že lahko spremenim album pa bo potem vse v enem, ampak bi še vseeno rad vedel s katerega albuma izvira posamezen komad. Četudi označim vse komade in dam part of compilation ostane vse enako, še vedno je 5 albumov in ne eden. Torej kaj neki delam narobe? Kaj pravzaprav naredi funkcija part of compilation?
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 10.11.2008 13:36:49 |
|
V tem primeru je (po moje) najbolje narediti Playlist.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 10.11.2008 16:17:00 |
|
DzaroG je napisal/a: | makonja je napisal/a: | S tem Organize mp3 music mi je ratalo.
lp, M
p.s.
je sicer plačljiv, demo verzija pa je polno delujoča, le vsake tolko je treba počakat nekaj sekund in kliniti continiue trial. |
Super da ti je uspelo vendar si pozabil eno pomembno zadevo da si na forumu kjer imamo Mace in ta tvoj program ne dela na osx-u...  |
nisem najdu programa a os x, tko da sem se mogu odlocit za next best thing  drgac pa mislim da z crossoverjem dela (nisem probal).
lp, M
|
 |