Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Telemach - novi paketi
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 01.10.2015 09:25:58
Re: Telemach - novi paketi
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
To bi teoretično šlo z Apple SIM.
Sam morajo to podprt operaterji.

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #42   Objavljeno 01.10.2015 09:26:34
bunny22 je napisal/a:
Evo danes so mi aktivirali poskusno sim kartico.

Kaj naj rečem, po 10 min preklapljanja signala sem kartico sim vzel ven in dal nazaj svojo simobilovo.

Bo treba še kar nekaj dela, da se bodo na mojem območju približali Simobilu.

Živim v rovtah in mi edino Simobil deluje LTE s 30mbps, kar je zelo zelo solidno, glede na to, da Mobitel nima niti 3g-ja, TELEMACHOV 3g pa ni dosti boljši od Mobitelovega E-ja...

kje so te rovte Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 01.10.2015 09:44:37
Ljubljana Šiška, LTE

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #44   Objavljeno 01.10.2015 09:48:24
Od kod majo pa še VEGA v imenu.
Tega se še spomnil nisem več, da je včasih to bil TUŠmobil.

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #45   Objavljeno 01.10.2015 10:16:28
No pa smo prišli na osebno izkušnjo uporabe Telemachovega paketa Smile

Na Telekom omrežju je bil v stanovanju skoraj poln LTE signal, na Telemachovem pa signala skoraj ni, če želim opraviti klic, si nadenem topla oblačila in odidem na balkon Smile. Lokacija pa je seveda praktično center Ljubljane. Po pogovoru z tehnično pomočjo, bodo preverili, kaj se da urediti... Kaj bo sporočim...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #46   Objavljeno 01.10.2015 14:44:30
Je možno dobiti kje kakšno testno sim kartico?

Hvala za odgovor
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #47   Objavljeno 01.10.2015 14:57:51
Poklici v klicni center in bo. Tako sem jaz naredil, ker je potem brezplacno vse v roku 14dni.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #48   Objavljeno 01.10.2015 21:43:20
Na primorskem so vidne izboljsave pri hitrosti interneta, vsaj na mojem območju.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #49   Objavljeno 05.10.2015 15:12:49
Razplet prehoda iz Telekomoma na Telemach je preprosto prekinitev na Telemachu in povratek na Telekom... Na telemachu sem stalno nedosegljiv, o LTE povezavi skoraj sredi ljubljane samo sanjam, ker v stanovanju praktično ni signala...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #50   Objavljeno 19.10.2015 16:41:47
Kakšni pa imate kaj drugi izkušnje? mika me prehod iz telekoma ker bi isto dobil za 15eu, kar sedaj plačujem 24eu...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #51   Objavljeno 19.10.2015 16:54:31
Pravi dan si izbral Very Happy

Danes jim je mrknilo omrežje, nedosegljivost več ur po celotni sloveniji (kar sem prebral, sam osebno nimam telemacha), tudi roaming pri telekomu ni deloval.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #52   Objavljeno 20.10.2015 06:43:44
excalibur je napisal/a:
Kakšni pa imate kaj drugi izkušnje? mika me prehod iz telekoma ker bi isto dobil za 15eu, kar sedaj plačujem 24eu...

A drobni tisk si prebral in te ne moti omejitev hitrosti interneta pri gostivanju v Telekom omrezju?

Jabi

Moški

Prispevek: #53   Objavljeno 20.10.2015 11:05:48
scotapipa je napisal/a:
A drobni tisk si prebral in te ne moti omejitev hitrosti interneta pri gostivanju v Telekom omrezju?

Bojazen glede roaminga v Telekomu je nepotrebna, saj Telemach s svojim omrežjem pokriva 99% prebivalstva, kar v praksi pomeni da se zelo redko zgodi da rabiš Telekomovo omrežje, če pa se to že zgodi imaš to v novih paketih BREZPLAČNO (res je počasnejši internet ampak če je to tako redko se že potrpi?). Meni se je v 3 letih zgodilo 3x da sem prišel na območje kjer ni bilo omrežja (redko naseljeno območje). Vsak ima tudi možnost brezplačnega 7 dnevnega testiranja in lahko sam preizkusi če mu ustreza.

Iz lastnih izkušenj povem, da je po posodobitvi omrežja vidna velika izboljšava v hitrosti prenosa podatkov, saj je povsod kjer je Telemach na voljo 3G signal. V krajih in mestih pa tudi LTE (trenutno 75% prebivalstva). Jaz opažam izboljšave od poletja, ko se je updejtalo omrežje (Širše območje LJubljane). Ker pa je po zamenjavi opreme na baznih postajah potrebno narediti tudi optimizacijo omrežja, se na nekaterih območjih zgodi, da omrežje deluje slabše kot pred posodobitvijo. To pa tehniki urejajo na terenu na podlagi reklamacij in izkušenj uporabnikov, saj se določene težave pokažejo šele z uporabo omrežja v praksi.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #54   Objavljeno 20.10.2015 11:20:12
lukec8 je napisal/a:
Bojazen glede roaminga v Telekomu je nepotrebna, saj Telemach s svojim omrežjem pokriva 99% prebivalstva, kar v praksi pomeni da se zelo redko zgodi da rabiš Telekomovo omrežje, če pa se to že zgodi imaš to v novih paketih BREZPLAČNO (res je počasnejši internet ampak če je to tako redko se že potrpi?). Meni se je v 3 letih zgodilo 3x da sem prišel na območje kjer ni bilo omrežja (redko naseljeno območje). Vsak ima tudi možnost brezplačnega 7 dnevnega testiranja in lahko sam preizkusi če mu ustreza.

Iz lastnih izkušenj povem, da je po posodobitvi omrežja vidna velika izboljšava v hitrosti prenosa podatkov, saj je povsod kjer je Telemach na voljo 3G signal. V krajih in mestih pa tudi LTE (trenutno 75% prebivalstva). Jaz opažam izboljšave od poletja, ko se je updejtalo omrežje (Širše območje LJubljane). Ker pa je po zamenjavi opreme na baznih postajah potrebno narediti tudi optimizacijo omrežja, se na nekaterih območjih zgodi, da omrežje deluje slabše kot pred posodobitvijo. To pa tehniki urejajo na terenu na podlagi reklamacij in izkušenj uporabnikov, saj se določene težave pokažejo šele z uporabo omrežja v praksi.

Iz teorije v prakso. Pri meni praktično sredi centra ni bilo signala, ko sem želel ročno nastaviti na Telekom omrežje ni šlo, ker v Ljubljani Telemach nima rominga...
Vsekakor je najbolje vzeti testno SIM kartico, vse in naj si vsak uporabnik naredi lastno izkušnjo, saj le ta šteje Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #55   Objavljeno 20.10.2015 11:25:36
Če imaš telefon namenjen samo za klice in tu pa tam pogledat na facebook je Telemach super. Če veliko brskaš po spletu prek telefona in ti je pomemben hiter 4G signal je Telemach zelo slaba odločitev (zaenkrat). Sicer obljubljajo veliko a gdor ve kaj je cilj Telemacha in njenih lastnikov dobro ve, da to ni najvišja možna kvaliteta.

Kar je poceni ni vedno dobro...
Jabi

Jabi

Moški

Prispevek: #56   Objavljeno 20.10.2015 13:10:19
turi je napisal/a:
Če imaš telefon namenjen samo za klice in tu pa tam pogledat na facebook je Telemach super. Če veliko brskaš po spletu prek telefona in ti je pomemben hiter 4G signal je Telemach zelo slaba odločitev (zaenkrat). Sicer obljubljajo veliko a gdor ve kaj je cilj Telemacha in njenih lastnikov dobro ve, da to ni najvišja možna kvaliteta.

Kar je poceni ni vedno dobro...

To ni res, razn če si na območju kjer še ni omrežja (cca 1% prebivalstva). Spodaj printscreen speedtesta iz telemach lte omrezja v Logatcu. Zame glede na ceno še vedno najvišja kvaliteta. Če gledamo izključno kvaliteto omrežja vsi vemo da je to na večini območjih Telekom, ker so tudi najdlje časa na trgu.

Lahko se zgodi da so kje še vedno težave z omrežjem npr tudi v LJ ker poteka optimizacija omrežja po zamenjavi opreme. Tudi Telekom ima kje luknje s signalom, kjer jih Simobil ali Telemach nimata.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #57   Objavljeno 20.10.2015 15:15:54
512 kbps jaz nebi mogel potrpeti. Res pa so potrebe različne in zato pravim, da če si je prebral drobni tisk in mu je to ok potem naj menja. Težko pa zagovarjamo, da "isto" dobiš za 15 evrov.

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #58   Objavljeno 20.10.2015 16:42:24
scotapipa je napisal/a:
512 kbps jaz nebi mogel potrpeti. Res pa so potrebe različne in zato pravim, da če si je prebral drobni tisk in mu je to ok potem naj menja. Težko pa zagovarjamo, da "isto" dobiš za 15 evrov.

Kot kaze je omejitev na Telekomovem omrezju na 1 Mbps ... >> http://telemach.si/Binary/456/Posebni-pogoji-za-narocniske-pakete-VEC.pdf

Ceprav nekje imajo pa se napisano tudi 512 kbps ... >> http://telemach.si/Binary/427/TM-splosna-brosura_september-2015_mail.pdf

Je pa kot kaze novejsi tisti dokument, kjer pise 1 Mbps Smile ...

Se vedno je to veliko bolje kot na starih Tusmobilovih paketih, kjer se podatkovni promet pri gostovanju v Telekomovem omrezju posebej zaracunava ... Tole velja samo za nove pakete "Več"

Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #59   Objavljeno 20.10.2015 18:40:24
Tudi na tušmobilovih paketih je bila vedno omejitev hitrosti prenosa podakov v nacionalnem roamingu. Pri novih paketih se na srečo ne zaračunava posebej.
Zgleda pa, da so res dvignili mejo na 1 Mbps.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #60   Objavljeno 20.10.2015 19:55:52
Jaz sem bil pred tremi let na tušmobilu. 3g jim je na njihovem omrežju čist korektno delal. Po Ljubljani ni bilo težav. Sem imel pa roaming odklopljen, ker je ob preklaplanju metalo ven med pogovorom.

Po avtocestah pa ni blo glih tko idealno. Tam še signala ni blo zmeri.

Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani