Jabuk
"Reset all settings" ali "Erase all Content
Jabuček

Jabuček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 19.09.2015 09:14:31
"Reset all settings" ali "Erase all Content
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Zanima me kakšna je razlika med izbirama "Reset all settings" in "Erase all Content". Kaj naredi katera izbira. In tudi če opravim Erase all Content and restore Settings ali bom lahko potem dobil nazaj slike in nastavitve brez da bi vse pipal ena po ena.

Glavno rabil bi eno domačo razlgo kaj naredi katera opcija in kako lahko na keteri povrneš slike, nastavitve.

Hvala in LP!
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 19.09.2015 09:21:06
Re: "Reset all settings" ali "Erase all Conte
Reset all setting pobrise samo nastavitve (razna shranjena gesla, nastavitev wallpaperja, mail racunov,...) erase all content and reset settings pa postavi iPhone nazaj v prvotno stanje... Torej popoln reset...

V nobenem primeru ne mores povrniti tistega, kar si izbrisal (torej v prvem primeru ne more spovrniti nastavitev, v drugem pa nicesar). Razen tako, da Restoras iz orej narejenga backupa...

Ti pa to tudi napise, ko zelis narediti eno ali drugo...

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 19.09.2015 09:30:42
Kaj pa če naredim backup na icloud in imam tam slike ter sedanje nastavitve pač poln backup in dam erase all content in ko telefon zgleda spet kot iz škatle namestim ta zadnji backup. Kaj bo zopet na telefonu? Se je potem sploh splačal erase all če bom uporabil backup? Kajti ta erase all zbriše vse in namesti zadnjo clean verzijo iOSa in če potem uporabim zadnji backup sem naredil sploh kaj ali samo zapravljal čas? In kaj vse dobiš nazaj na backupu po erase all?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 19.09.2015 09:36:21
Ce bos povrnil backup, bo spet vse tako kot prej... Torej vse nastavitve in vsebine bodo povrnjene... V redkih primerih je to potrebno narediti, ce se pojavijo kaksni problemi... Ni pa nujno, da se s tem resijo.

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 19.09.2015 09:49:11
Torej dejansko nisem naredil potem nič razen zapravljal čas .

Sem prebral nekje da je ta erase all data pa set up as new za takrat če prodajaš, podarjaš telefon nekomu drugemu da se vse nepovratno pobriše. Lahko pa ga nastaviš nazaj iz backupa, torej je to rešitev zgolj če maš težave s telefonom, ker definitivno nočem začet iz škatle.

Mogoče veš če dam reset all setting in mi ponovno zažene telefon če takrat tudi vpraša set up as new device ali pa restore backup ali pa takrat samo ponovno zažene telefon.

Ker sem včeraj nekaj delal in sem mel pozdravno sporočilo HELLO pač tisti in se povezoval na wifi in dal tam restore from i cloud ne set up as new device če se spomnim vendar nisem siguren če je bil delete all data ali reser all setting in me zanima sedaj to predvsem, če sem naredil clean install iOSa in nato ponovno dal gor backup ali kaj drugega, ker nastavitve vem da mi je vse zmetal ven, alarme mi je pobrisal, reminderji npr. pa so ostali (verjetno so v backupu). Mi je tudi pobrisal vse naložene aplikacije, vendar pa npr. ohranilo razvrstitev prednameščenih aplikaciji kot sem jih imel.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 19.09.2015 10:04:32
Najorej bi bilo fajn, ce napises, kaj tocno te sploh zanima... Oz. Kaj bi rad naredil...

Erase all data and settings naredis takrat, ko zadevo prodajas ali dajes naprej nekomu drugemu... In ta zacne znova...

Ali pa ce imas kaksne probleme, ki so softverske narave in ne mores ugotoviti, kateri od namescenih programov dela probleme...

Ce pa vse deluje OK, potem tega ne rabis Wink

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 19.09.2015 10:17:24
Ja no sam sem osodobil na iOS9 včeraj in potem downgradal nazaj na iOS8. Vendar sem si želel narediti clean install iOS9.

Prvo sem navadno updatal na 9 nato pa preko pcja in ipsw slike downgradal na 8, ker mi sprva ni bil všeč 9 je deloval laggy in sem hotel počakat na 9.1, no ko sem downgradal mi je nekaj brkala tista osmica in ni mela nobenih aplikacij več gor četudi sem mel backup.

Predvidevam da se v backup zapišejo zgolj nastavitve aplikacij glede na majhne velikosti backupa in glede na to da po ponovni namestitvi včasih dobiš nazaj prednastavljene nastavitve.

No potem pa sem dal reset all setting in nato komaj naložil iOS9 vendar ko sem ga naložil pač sem mislim da še dal nek reset in to me zanima kaj sem storil ker ja hotel sem met clean install ura je bla pozna in sem pozabil oziroma nisem 100% repričan kaj sem izbral. Vem samo da sem v eni točki ali pri prehodu z 9 nazaj na 8 ali pa potem pri končnem nameščanju 9 moral zbrat as new device ali pa restore from backup pa sem dal z backupa in mam sedaj npr. reminder app, razvrstitev ikon enako, nisem pa imel naloženih nobenih dodatnih aplikacij, alramov več ni blo, nastavitve so ble privzete vse in tud glasbe ni blo. So pa bile začuda slike gor (zaradi backupa? ali slik na iCloudu?) Pač nekaj je bilo nekaj pa ne in me zanima kaj sem torej naredil reseterial samo nastavitve ali popoln restore z brisanjem in naložil clean iOS ter dodal zadnji backup kot sem to sprva želel. Ker sem bil že zaspan in se mi je dolgo časa nameščal in vse pa sem se malo spozabil kaj sem točno kdaj izbral ker sem večkrat šel v ta reset meni. Very Happy

Upam da me kaj zastopiš Smile
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 19.09.2015 10:33:48
Si delal restore iz backupa preko iTunes ali iz iClouda? PriiTunes vem, da je potrebno potem, ko je postopek restore-a konca, se pustiti iPhone prikljucen, ker se takrat zazene sonhronizacija programov... in to potem lahko se traja kar nekaj casa (odvisno od stevila namescenih aplikacij)... Torej ko izgleda, da je rstore koncan, je potrebno iPhone se pustiti prikljucen... da se sinhronizacija konca ... Seveda je pogoj, da se je pred backupom upostevalo navodila, da je potrebnoa programe najprej prenesti na racunalnik... ponavadi vprasa nekaj v tem stilu:

Sedaj kaj tocno si delal pa ne vem... Smile Ce imas popoln backup, ga lahko kadarkoli povrnes (backup mora biti narejen z enako ali starejso verzijo iOS... ne sme pa biti narejen z novejso verzijo... Torej backup, ki si ga naredil v iOS 9... ne bos mogel prenesti na napravo, ki ima nasmecen iOS 8.x Smile ... obratno pa gre ...

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 19.09.2015 10:41:49
Ne delal sem preko iclouda. Preko iTunesa sem naredil samo ko sem šel nazaj na 8 z 9. Ko me je pa vprašal za set up as new al pa restore pa sem restore backup from icloud dal zadnjega ki sem ga sam naredil. Ohranilo mi je tudi SMSe verjetno backup vsebuje tudi to.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani