Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Naslednja
iPad Pro
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #141   Objavljeno 10.09.2015 22:31:16
Re: iPad Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
croco je napisal/a:
Ta primerjava med desktop in mobile proci je BS. Ne da niso v isti ligi, to sploh ni isti šport. Že to da desktop proci trošijo skoraj 100W (ali pa recimo 60W če vzamemo mbp) tiste igračke pa 5W pove vse. Mobilni čipi so specializirani za tistih par operacij ki jih zmorejo in to je to. Tam ni prave procesne moči. Že če primerjaš ultrabooke (cpuji z oznako Y) in workstatione (HQ) če to čisto nekaj drugega.

no to si dost po domače po neki barski logiki raztolmaču, če neki žre več (šnopca) pomeni da je boljše.

prva bistvena razlika je v tem da en uporablja risc drugi pa cisc procesiranje in kot sem uspel razbrati iz prebranega je risc novejša izboljšana verzija, z manj inštrukcijami, kjer so navodila za operacije in mikrokodiranje dosti bližje, zato procesor hitreje opravlja s tistm mikrokodiranje. posledično so procesorji bolj učinkoviti in porabijo manj energije.

kaj so pa slabe lastnosti pomankaja inštrukcij? ne da se mi raziskovati, ampak kukr jaz dojemam ta svet, bi reku, da je risc (arm procesorji) korak naprej, vendar ga mega korporacije ala intel za voljo dobička s svojo staro tehnologijo zavirajo. možno, da se motim.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #142   Objavljeno 10.09.2015 22:38:01
Nekaj me zanima.
Kakšne so trenutne možnosti, da dobiš na iPadu virtualni desktop od ene OSX mašine? Najbrž v iOS še ni VNC klienta.

In če se to da, kako potem zadevo krmiliš?

EDIT:
Sem videl, da je Youtube poln tega.
https://www.youtube.com/watch?v=bD0j1Yh_mk4
https://www.youtube.com/watch?v=f0CCBH35sfI

Za iPadPro bi blo kar zanimivo. Idea

Nazadnje urejal/a macata Čet 10. Sep 2015 22:49; skupaj popravljeno 2 krat

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #143   Objavljeno 10.09.2015 22:41:40
seveda, da je, tisoč in eno opcijo imaš, vtipkaj vnc v appstore. dela pa tko kot vnc dela, počasi, veliko latencya. jaz sem svojega prvega iphona 2g lih zaradi tega razloga in parih dolarčkov na pokru, razbil (ja bebec, nimaš kej).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #144   Objavljeno 10.09.2015 23:01:46
Ja, sam na dopustu ti pa koristi ravno tko, kot če delaš vnc na MBP.

Kaj me matra. Na vsakem dopustu se mi pojavi par zadev, ki jih moram rešit iz dopusta. Itak vseh filov ne moreš imeti s seboj, zato je najenostavneje, da se preko vnc-ja priklopim v pisarno in naredim tistih par malenkosti.

Letos sem iz Grčije še sprintal nekaj nalepk, ki jih je enastranka "nujno" potrebovala.

Ampak to iz MBPja še kar nekako gre. Kako bi pa to zgledalo na iPadPro, si pa sam na pol predstavljam. VNC dela, tipkovnico imaš. V bistvu bi mogla bit še miška. Ker v Illustratorju brez nje ... si ne predstavljam.

Vem, da bluzim, sam če ne drugega, me pa zadeva zanima teoretično.

EDIT: recimo takole: https://www.youtube.com/watch?v=Hb_PDJ1poBg

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #145   Objavljeno 10.09.2015 23:04:36
Jest uporabljam parallelse in ob nakupu so mi šenkal naročnino na njihov access in je prav dobra zadeva .... je pa ne uporabljam prav pogosto.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #146   Objavljeno 10.09.2015 23:11:02
Goran je napisal/a:
Jest uporabljam parallelse in ob nakupu so mi šenkal naročnino na njihov access in je prav dobra zadeva .... je pa ne uporabljam prav pogosto.

Kako to zgleda? A to v smislu screensharinga?

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #147   Objavljeno 10.09.2015 23:28:52
macata pa naloži si vnc pa sprobaj.. so plačljivi? lahko tudi jaz,če se ne bo nobenega najdlo, ki bi imel kako več informacijo.
vem, da imajo nekateri čisto zadovoljivo zrihtano tipkovnico in miško. z miško na malem iphonu se seveda zajebavaš, ampak za osnovne klike je čist ok, verjetno je na ipad še boljše.

edit: evo bom sprobal zdele, remoter pro za 14$, potem pa še vnc viewver, free. pa ti poročam Smile

Nazadnje urejal/a hhsk Pet 11. Sep 2015 00:01; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #148   Objavljeno 10.09.2015 23:47:28
evo tole je odgovor prek vnc, moram rect da remoter pro, mi je vsec. out of box, samo zagnal sem screen shareing v osx in se povezal.
sedaj imam tezave s popravljanjem prej napisanega teksta.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #149   Objavljeno 10.09.2015 23:56:48
no evo pa se sporocilo iz free vnc viewera, priblizno podobna zadeva, preko bonjour takoj naslo mon server.
ima pa mal drugacno upravljanje z ĆmiskoĆ kot prejsni placljivi vnc viewer.
oba sta ok, za moj mini test Č=
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #150   Objavljeno 11.09.2015 00:04:20
pač test je bil res na hitro, da vidiš kaj se, da, torej post na jabuku se da enostavno napisat Smile mogoče je bil celo boljši tisti zastonjski vnc, čeprav sem sedaj videl, da je dosti napak v sporočilu.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #151   Objavljeno 11.09.2015 00:21:37
Uf.
Sem šele zdaj videl, da si šel potestirat.
Hvala.

Torej gre dost korektno iOS naprava spremenit v približek OSX.

A miško si tud priklopil?
A gre res samo z Jailbreakom, al se da kako brez tega?

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #152   Objavljeno 11.09.2015 00:57:23
aja ti si dejansko skos govoril o fizični miški Idea pardon. ampak, nisem priklopil miške, bi tudi to probal če bi imel kako bt pa jb.
touch deluje pa kr ok, še posebi v vnc viewer (free), ker podpira multouch. pri plačljivem (remoter pro) nisem zasledil podpore multitouchu. sicer imata pa oba tudi opcijo s prosojnimi virtualnimi gumbi in sledilno ploščo, to ima pa malo bolje porihtat tisti plačljivi.
zdej, ne vem koliko dela ti lahko tako opraviš, kako natančn moraš biti s kurzorjem ipd. tko,da najbolš bo pa, da si tist vnc viewer inštaliraš ker je free in sprobaš sam Idea https://itunes.apple.com/us/app/vnc-viewer/id352019548?mt=8
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #153   Objavljeno 11.09.2015 07:34:33
Ja. Fizično miško bi mel. Zgleda da brez JB ne gre. VNC pa vidim da ni nek problem (sem sprobal s telefonom). Sistemsko sicer ni podprt, a se da zrihtat.

Tko da ta možnost obstaja. Čeprav je bolj v smislu "A je to" rešitev. Smile
Hvala za pomoc. Like

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #154   Objavljeno 11.09.2015 13:21:02
Nummy je napisal/a:
Emm... w00t? Sorry, samo močno dvomim, da bo tanov ipad pro močnejši od mac pro-ja. CPU hitrost je tam tam, s tem, da ima mac pro lahko tudi do 12 jeder. RAM-a ima mac pro bistveno več, grafična pa je tudi bolj zmogljiva. Računaj, tisto je mobile procesor, ki nikakor ne more biti po 2 letih izida močnejši kot dekstop.
Na predstavitvi so rekli, da je CPU in GPU performance par with desktop, samo mac pro še vedno pelje scat ipad proja na kar precej nivojih.

No, mogoče ne pet let. Kar sem hotel povedat je, da postajajo mobilne naprave izredno uporabne. Iphone je v žepu, pa lepše predvaja video kot 10 let star pc. In jasno je, da se bo s podobnim tempom razvijalo vse naprej. Ne trdim, da bo čez pet let iPadPro linija izdelkov močnejša od workstationov tedanjega časa. Ne bi pa dal roke v ogenj, da tudi procesorsko ne bo blizu MP 6C. (tele logike razmišljanja sem se naučil tam enega 1997, ko sem kupil računalnik s 3GB diskom, pa še 3 1GB iOmega Jaz medije, zato "da bom mel mir z diski za naslednjih par let". Ja, seveda... trenutno mi 9TB komaj zadošča. Sad

Ko sem imel PowerMac-a G5, 2x1,8 GHz, sem si omislil belega macbook-a, prvo generacijo z intel procem... Mali macbook je peljal scat velikega PowerMac-a. Ne vem, če sta bila razvojno 2 leti narazen. In če apliciram podobno logiko na prenosne naprave, potem se mi zgodba ne zdi dosti drugačna. Čez pet let bo Xeon v MacPro-ju zastarel. V tablicah pa bodo zadnje generacije mobilnih procev. Bomo videli. Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #155   Objavljeno 11.09.2015 19:43:24
@macata, evo prvi vtisi so bojda fenomenalni. še boljši kot na wacom tablicah..? Smile
http://www.macrumors.com/2015/09/11/apple-pencil-30-mins-battery-life-15-seconds/
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #156   Objavljeno 11.09.2015 20:26:02
hhsk je napisal/a:
@macata, evo prvi vtisi so bojda fenomenalni. še boljši kot na wacom tablicah..? Smile
http://www.macrumors.com/2015/09/11/apple-pencil-30-mins-battery-life-15-seconds/

Glih se prepričam, da tega Proja res narabim, pa mi pošlješ tole. Smile

Hvala ti, res; "zli duh". Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #157   Objavljeno 11.09.2015 21:13:36
macata je napisal/a:
Glih se prepričam, da tega Proja res narabim, pa mi pošlješ tole. Smile

Hvala ti, res; "zli duh". Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

hehehe. prosim Idea
sej bi slej kot prej zvedu iz kakega drugega vira Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #158   Objavljeno 11.09.2015 22:31:54
hhsk je napisal/a:
no to si dost po domače po neki barski logiki raztolmaču, če neki žre več (šnopca) pomeni da je boljše.

prva bistvena razlika je v tem da en uporablja risc drugi pa cisc procesiranje in kot sem uspel razbrati iz prebranega je risc novejša izboljšana verzija, z manj inštrukcijami, kjer so navodila za operacije in mikrokodiranje dosti bližje, zato procesor hitreje opravlja s tistm mikrokodiranje. posledično so procesorji bolj učinkoviti in porabijo manj energije.

kaj so pa slabe lastnosti pomankaja inštrukcij? ne da se mi raziskovati, ampak kukr jaz dojemam ta svet, bi reku, da je risc (arm procesorji) korak naprej, vendar ga mega korporacije ala intel za voljo dobička s svojo staro tehnologijo zavirajo. možno, da se motim.

Zadeve niso ravno tako preproste Smile Procesor je precej komplicirana zadeva s 1000 forami za optimizacijo delovanja ipd.

Če pogledamo benchmarke (ki so res da sintetični in ne odražajo pravega stanje v resnični uporabi ampak vseeno nekaj povedo):
- primer mbp 15'' http://browser.primatelabs.com/geekbench3/3416868
- primer ipad air 2 http://browser.primatelabs.com/geekbench3/3418353
- primer moj prejšnji 6 let star komp http://browser.primatelabs.com/geekbench3/3412775

se lepo vidi da je tukaj cca 6 let razlike. Poleg tega je tudi bistveno to, da telefoni/tablice/ultrabooki lahko samo kratek čas (telefon doseže max temperaturo po 10 do 20s) delajo na max, ker potem se pregrejejo in začnejo zbijat frekvenco, desktop mašine pa lahko non stop delajo s turbo boostom na max.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #159   Objavljeno 12.09.2015 22:11:30
http://mashable.com/2015/09/10/ipad-pro-8-things/?utm_cid=mash-com-Tw-main-link#wV2veMO_xPkI
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #160   Objavljeno 11.11.2015 21:15:37
iPad Pro od danes naprej v prodaji

« Poglej prejšnjo temo - iPad, Watch, ... - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani