macbook se ne zažene | |||||
Imam težavo, kolegu poizkušamo usposobit macka na kateremu je izbrisal OS, mislim da je celo vzel sam hdd iz računalnika in fotmatiral vse na windowsih. Gre za model A1286 Sam nisem uporabnik macka, zato dosti predznanja nimam. Do zdaj sem ustvaril particije z programom MacDrive 10 (izvedel sem neko inicializacijo diska, je to ok? pred tem je bila na disku NTFS particija, sem mislil da je to problem) Ko zaženem računalnik v internet recovery, izberem wifi omrežje, nekaj časa dela, ko pride tista "črta" dokonca se pokaže apple logo z nekim krogcem iz črt, po tem se računalnik ponovno zažene in ostane na belem ekranu, dalje ne gre, mislim da bi moral priti v OSX utilities ampak se to ne zgodi. Probal sem ustvariti tudi nek bootable usb z OSX lion (tega sem na hitro našel dmg file) vendar mi ni uspelo zagnati inštalacije, držal sem tipko alt ampak mi ni odprlo nobene možnosti, le white screen z mapo Kaj storiti? Kako naložiti OS? Obstaje kje kak vodič, ki sem ga spregledal? Na razpolago imam zgolj PC z win7 brez cd pogona. lp Blaž |
|||||
![]() |
|||||
_________________ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Razmišljam, disk je sicer ok, je možno da bi bila napaka hardwerska v kablu od hhdja do matične plošče, in računalnik enostavno nebi mogel komunicirati z hddjem? edit: Za hec sem probal pognati recovery brez da imam HDD v računalniku in je isto.. |
|||||
![]() |
|||||
Podobno težavo sem imel, le da je meni javljaj eror pri internetni povezavi. edin kar lahko probaš je to da ga konektaš na drug wifi al pa hostpot ( meni je to delalo). Problem je ta da ko je formatiral disk je pobrisal vse datoteke, tudi disk utility kot orodje za nalaganje sistema _________________ |
|||||
![]() |
|||||
lahko bi iz drugega računalnika na routerju preveru če je kaj dogajanja na liniji.. |
|||||
![]() |
|||||
Načeloma na nobenem od testiranih wifi omrežij (na obeh sem probal tudi ethernet) težav z internetom ni, na drugih računalnikih vedno deluje Ima zadeva kakšne zahteve glede nastavitev omrežja? Tole da je bilo z formatiranjem pobrisano orodje, se pravi če crkne disk in ga zamenjaš internet recovery ne deluje? Če dobim bootable cd ali usb bi torej naj rešilo problem? |
|||||
![]() |
|||||
ne dam roke v ogenj.. ampak, kuker se spomnem, ko sem menjal hdd, za ssd, je internet recovery na novem ssd opravu svoj posel bp.. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |