NUJNO! Težave z dostopom do map na omrežju Yosemite | |||||
Nedavno se je službeni Mac posodobil na Yosemite (os X 10.10.4). V službi uporabljamo omrežje za shranjevanje datotek (Icy Box IB-NAS4220-B Network Storage). Od posodobitve ne morem dostopati do map v omrežju. Pokaže se omrežje v Shared - lahko kliknem - vidim mapice (prvi nivo), nato kliknem in pridem v drugi nivo, kjer lahko kliknem na posamične datoteke, ne morem pa klikniti na mapice (rdeč znak, da ni dostopa). Ko kliknem Get Info - Sharring and Permissions piše - You have custom access. Na tujih forumih sem zasledila, da bi naj bila ključavnica, ki jo pritisneš, vneseš password in spremeniš dovoljenja - a te ključavnice ni. Prijavljena sem z administrativnim računom. Repair permissions v Utilityju ni pomagal. Prosim za pomoč (morda kako preko terminala?) Vnaprej se zahvaljujem! |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Očitno ima omogočen guest access na ta share, tako si ti sigurno dobila pravice gosta, kar ti onemogoča vpogled v datoteke, v katere kot gost nimaš pravic vpogleda. Zmeni se z adminom NAS-a oz. naprave, ki deli, da ti pomaga odpraviti težavo. _________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro Apple TV 4th generation |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Čudno je, ker lahko grem v mape in odprem datoteko (prvi level), drugi level pa mape vidim - datoteke lahko odprem (če niso v mapi in so kot posamične), v mapice pa ne morem.... Žal se ne spoznam dovolj, da bi vedela kakšen tip prijave je. Gre za deljen disk preko NAS-a, prijave ni (najbrž je bila neka prijava, ko se je računalnik prvič prijavil v omrežje, ampak zdaj po posodobitvi me ni vprašalo po prijavi in tudi sicer se ni potrebno prijavljati za dostop - že sam dostop do službenega interneta omogoča dostop do NAS naprave in datotek). Žal nimamo lastnega računalničarja, ne admina NAS-naprave. Poskusim z domeno in sporočim. HVALA. |
|||||
![]() |
|||||
Shranjene prijave so sicer v "Keychain Access"... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |