Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Android OS vs. iOS oz. Google vs. Apple
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Cannot Determine Loaction
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #81   Objavljeno 28.07.2015 19:18:48
Re: Android vs. iOS
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V zadnjem letu se imel Samsung Galaxy Tab 3. Ker gre v bistvu za tablico, bom primerjal z iPadom.
Torej, SGT3 je prišel leta 2013, po tem bi ga lahko primerjal z Apple iPad Air.
Pa vendar se mi zdi to neprimerljivo. Primerjal bi ga lahko le z iPad 2.
Zdi se mi, da je naprava precej štekala (malo več kot iPad 2 na npr. iOS 8). Sicer to Android zelo "elegantno" pokrije s svojimi (tudi preko) 1 sekundo dolgimi animacijami. Seveda se meni za vsako stvar ne da toliko čakati, zato sem izključil animacije. In, ja, odkrilo se je vse štekanje.

Glede Software Update-a:
Na iOS dobiš update povsod hkrati, ne glede na to, kje živiš, kje si kupil napravo itd. Na Android nisem do konca junija (naprej ne vem, nimam več) dobil Androida 5 (Lolipop).

Zelo težko mi je bilo surfati po spletu. Ko sem odprl brskalnik in izbral že prej odprt zavihek, se je kazal krogec in se je nekaj sekund nalagalo. Uganete, kaj se je naložilo? Ne, ne posodobljena spletna stran, ampak tisto, kar je bilo, ko sem zadnjič bil na spletni strani.

Smeti. Smetje. Na Androidu sem dobil mnogo mnogo, preveč že prednaloženih aplikacij, ki jih tudi odprl nisem, potem pa še vsaj enkrat toliko aplikacij od Mobitela. Slednje se sicer da izbrisati, ampak: po software update-u se pojavijo nazaj. Vsaka posebej se še enkrat namesti, torej gre ves trud v nič in posodablja se sistem dlje.
Na iOS do nedavnega tega ni bilo, sedaj pa dodajajo appe v stilu Helath, Watch itd., ampak jih je zaenkrat vseeno še zelo malo, tako da zaenkrat ni problema.

Glede podpore: Apple ima lepo objavljeno telefonsko številko za podporo. Na Androidu (Google) nisem nikjer ničesar našel (razen potem ene številke od Bogve kod, ki je sicer delala).

Edina stvar, ki mi je pri Androidu bila boljša (ne vem, ali je to software ali hardware), je bila WiFi antena. S povezovanjem oz. sploh odkrivanjem nekoliko oddaljenih omrežij nisem imel težav.

Je pa odločitev seveda tvoja, zgoraj sem za primer vzel nekoliko že star SGT3. Lahko da so se stvari že nekoliko spremenile, ali pa je bila to zgolj težava naprave.
(drugače pa, kot jih je že nekaj dejalo, @Nummy, dobro napisano)

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #82   Objavljeno 28.07.2015 20:08:27
Nummy je napisal/a:
iOS vedno dela bolj hitreje, saj je optimiziran za točno določen hardware.

Kar poglej specifikacije telefonov med sabo in boš videl, da imajo Apple izdelki bolj slabe specifikacije a kljub temu delajo tekoče, medtem ko za android, da ti dela tekoče rabiš imeti skorajda 2-4x boljše specifikacije hardware-a in po veliki verjetnosti custom ROM naložen, ki ima gor popravke, ki si jih google-u in proizvajalcu telefona ne da delati.

Nummy je napisal/a:

Sicer trenutni android telefoni bojda delajo malce hitreje, ampak še vedno je precej sesuvanja aplikacij, reklam, virusov, itd...

lih danes sem mel nekega kao super blaznega (vsaj po izgledu in specifikacijah) 5,5" lgja v rokah z quad core 2,5ghz, no sunspider v chrome je pokazal 1700ms, v brskalniku z imenom mislim da "browser" oz. "internet" pa 1200ms..
medtem pa iphone 5 z, core duo 1ghz, na ios 9 pa dobrih 900ms..
ni čist realen benchmark, samo vseeno, da novi lg s 5x boljšimi specifikacijami ne sledi staremu iphone-u, žalostno.

maartin je napisal/a:

Sam imam Nexus5 s stock Lolipop 5.1 in od prvega dne pa do danes dela fantastično, brez da bi enkrat kaj zaštekalo, se sesulo, javilo kakšno napako.

maartin je napisal/a:

2 leti na Nexus 5, imel sem mogoče 3 sesutja aplikacij, spomnim se trenutno samo za aplikacijo rtv4d

Nikoli resetiral Nexus5, resetira se samo v primeru, da se izprazne baterija

sem ti hotu napisat, en post, da pač lažeš, ker je nemogoče da se v 2h letih ne sesuje niti ena aplikacija niti enkrat.. no pa si, kr sam pokazu, da lažeš..
a potem pa kr misliš, da ti bom verjel, da tudi telefona nisi niti enkrat restartal za potrebe boljšega delovanja? haha.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #83   Objavljeno 28.07.2015 20:37:13
1700ms mam še jaz na iphonu 4s z iOS 6.. lol..

Own (history):
iPhone 4s, 32 GB, iOS 6.1.1
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #84   Objavljeno 28.07.2015 20:43:33
f0r3st727 je napisal/a:
1700ms mam še jaz na iphonu 4s z iOS 6.. lol..

sej pravim:
prvič, jaz sem bil kr šokiran, pričakoval sem čist drugačen rezultat, zato sem potem po testu v chromu, odpru še tist stock browser, ki je dal boljši rezultat.
drugič, zame ni opravičila, da novi lg z bolanimi jedri, v kateremkoli testu, ki mu ga vržeš na pladenj, najmanj, da ne razbije tistega starega iphone 5, kaj šele 4s.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #85   Objavljeno 28.07.2015 20:57:11
hhsk je napisal/a:
sem ti hotu napisat, en post, da pač lažeš, ker je nemogoče da se v 2h letih ne sesuje niti ena aplikacija niti enkrat.. no pa si, kr sam pokazu, da lažeš..
a potem pa kr misliš, da ti bom verjel, da tudi telefona nisi niti enkrat restartal za potrebe boljšega delovanja? haha.

Število tri glede na obdobje dveh let limitira precej močno proti 0. In ne, za potrebe boljšega delovanja nisem resetiral telefona, ker ni nobene potrebe. Trenutno imam naloženih 71 aplikacij, od katerih jih 40 odprem minimalno 1x na teden, 15 pa praktično vedno in povsod. Pač vse deluje tako kot je treba, vsaj na mojem telefonu ki še ni imel nobene težave in servisa za sabo.

Resno, če ti neka stara tablica šteka to ni nobeno merilo za novega uporabnika, ki bi rad kupil telefon v 2015. Poznam vsaj 20 ljudi, ki uporablja Nexus 5 in edini pritožbi, ki sem jih slišal sta na račun slabše kamere in baterije, kar je recimo pri Nexus 6 in bo pri naslednjem Nexusu 5 odpravljeno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #86   Objavljeno 28.07.2015 21:07:51
maartin je napisal/a:
Število tri glede na obdobje dveh let limitira precej močno proti 0. In ne, za potrebe boljšega delovanja nisem resetiral telefona, ker ni nobene potrebe. Trenutno imam naloženih 71 aplikacij, od katerih jih 40 odprem minimalno 1x na teden, 15 pa praktično vedno in povsod. Pač vse deluje tako kot je treba, vsaj na mojem telefonu ki še ni imel nobene težave in servisa za sabo.

Resno, če ti neka stara tablica šteka to ni nobeno merilo za novega uporabnika, ki bi rad kupil telefon v 2015. Poznam vsaj 20 ljudi, ki uporablja Nexus 5 in edini pritožbi, ki sem jih slišal sta na račun slabše kamere in baterije, kar je recimo pri Nexus 6 in bo pri naslednjem Nexusu 5 odpravljeno.

za nexusa ljudje radi govorijo o teli nuli. pa me je mal zmotil..
čene pa če si prebral vse kar sem napisal.. tale lg, ni prav nič stara tablica.. sem šel zdele pobrskat, in to je pomoje LG G3. zdej a spada med tiste "skret" telefone, tko kot se android deli (flagship pa skret) al ne jaz ne vem, samo očitno da je Idea

Nazadnje urejal/a hhsk Tor 28. Jul 2015 21:09; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #87   Objavljeno 28.07.2015 21:09:16
Maartin, dej poženi test od sunspiderja.. Me zanima kaj bo ven prišlo.. Smile

Own (history):
iPhone 4s, 32 GB, iOS 6.1.1
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #88   Objavljeno 28.07.2015 21:11:06
f0r3st727 je napisal/a:
Maartin, dej poženi test od sunspiderja.. Me zanima kaj bo ven prišlo.. Smile

more pridt neki boljšiga... ker je samsung galaxy "alfa neki" v kromu pokazu slabih 900ms.. mislm da 880.

zdele sem šu gledat še za tega samsuga alpha gelexy, ta ma pa kr.. 2 x štiri-jedrni prosecor (1,8GHz in 1,3 GHz).. vir simobil.si (copy/paste.. prosecor je njihova izpeljanka)
pa sej to je neverjetno, sej niti ne vejo kaj bi z vsemi temi jedri, procesorji in gigaherzi..

Nazadnje urejal/a hhsk Tor 28. Jul 2015 21:20; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #89   Objavljeno 28.07.2015 21:19:26
hhsk je napisal/a:

Kot sem napisal, niso pomembne specifikacije, če jih software ne izkoristi...
Na iPhone-u je HW utilization nad 50%. Treba je tud razumet, da je sama arhitektura iOS-a narejena za multitasking, medtem ko android še vedno bolj kot ne šiba na enem jedru, kot navadni PC-ji. Zelo slabo izkoristi jedra, forsira se vse na eno jedro če se le da.

Probite tanov El Capitan in glejte kako je tanov sistem z Metal-om veliko bolj multithreaded kot je bilo prej. Sedaj dejansko nuca vsa jedra in sistem se trudi čimbolj porazdeliti stvari po jedrih, prej je vse sililo na eno ali dva jedra, medtem ko so ostala 4 čohala jajčka...

Potem pa še optimizacije prinesejo... Sam nisem mogel verjet, ampak dejansko lahko tudi nad 50%.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #90   Objavljeno 28.07.2015 21:24:30
@nummy, ja jaz sem pa samo še potrdil tvoje pisanje, Cool hecen mi je blo, ker se res redko srečam z android aparaturami, ampak lih danes se je to zgodil, pa pridem sem na jabuk pa vidim, ios vs android. veš da sem mogu pristavit neki zravn Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: ThePirateBay....
Moški

Prispevek: #91   Objavljeno 28.07.2015 21:47:45
večni problem Adnroida in verjetno vedno bo je Java.

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #92   Objavljeno 28.07.2015 21:49:36
Ja to od sesuvanja je res malcek za lase privleceno. Na mojem 5S (8.4) se mi je tudi ze zgodil bel ekran z jabuckom na sredini sam od sebe. In to ne samo enkrat (brez JB-a). Pa aplikacije tudi kdaj pa kdaj crashnejo. Ni pa to vsakdanjik in pac to vzamem v zakup. Z iphonom 4 na ios 6 teh problemov naprimer nisem imel.

Je pa tako, da je zame ios se vedno sistem, ki mi nudi tocno tisto, kar potrebujem. Nic vec, nic manj. In ne predstavljam si, da bi sedaj imel androida. Imam pac raje enostavne stvari, ki mi jih Apple nudi. Nekdo drug pa se raje igra s telefonom, nalaga custom rome, ima 500 widgetov in drka na 15 jeder in 5 gb rama. Vsak ve zase kaj mu pase in kaj ne. Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #93   Objavljeno 28.07.2015 21:58:47
DeJc0 je napisal/a:
večni problem Adnroida in verjetno vedno bo je Java.

Ah ni samo java problem, to je samo na aplikativni strani. Potem pa še na sistemski strani, pa potem sam compile time, pa run time,...

Že recimo če je kdo gledu WWDC, so dali v tanov swift compiler optimization, ki optimizira zanke tako, da namesto vsakič preverja counter ali iterator to naredi na začetku in naredi statično polje v spominu. Torej namesto da vsakič na novo dela overhead z poizvedbami ima stvar narejeno da samo leti čez in si shrani stvar v CPU registru. Pri velikem številu zank je to lahko do 20% off.

Jabi

Jabi

Kraj: Trbovlje
Moški

Prispevek: #94   Objavljeno 28.07.2015 21:59:00
Dobro ste zagrizli v tole temo, ni kaj. Lepo je videti, da se še najdejo konstruktivni forumi. Smile Naj povem, da sem prebral prav vse poste in dobil nekaj zanimivih informacij. @Nummy, ti si zakon! Razz

Ste me pa še malo bolj navdušili za nakup iPhona in res mislim, da mi ne bo žal. Verjamem, da bo Nexus 5 2015 odličen kot vsi prejšnji, a imam Androida v vseh oblikah za nekaj časa dovolj. Torej, grem na iOS! Sedaj pa on topic:

Bluetooth pošiljanje: Na Androidu se lahko povežem in pošiljam stvari vsem napravam z bluetoothom, na iNapravah pa naj bi bilo (v originalu) to omogočeno le drugim iNapravam. Je res zadeva 100% rešljiva z aplikacijo iBlueNOVA (correct me, if I', wronng)?

P.S. Naj še omenim, da s sesuvanjem aplikacij nisem imel težave še niti enkrat. Pa imam na telefonu (Samsung Galaxy S4, maj 2013) kup stvari.

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #95   Objavljeno 28.07.2015 22:05:49
NK15 je napisal/a:

Bluetooth pošiljanje: Na Androidu se lahko povežem in pošiljam stvari vsem napravam z bluetoothom, na iNapravah pa naj bi bilo (v originalu) to omogočeno le drugim iNapravam. Je res zadeva 100% rešljiva z aplikacijo iBlueNOVA (correct me, if I', wronng)?

ja res je, bluetooth "pošiljateljski" protokoli v osnovi ne obstajajo v ios.. če narediš jailbrake, obstajajo aplikacije, ki dejansko to omogočajo in delujejo ok, airblue sharing recimo..
glede na oceno ibluenove, bi pa reku, da bolj ne dela kot dela..
jaz recimo sem že čisto pozabil, da se je bluetooth nekoč uporabljalo kot povezavo za prenos različnih podatkov.. 170kb/s.. lepo te prosim.. sej nismo leta 2000 Idea
bluetooth se uporablja bolj v napravah, ki morajo imeti res male porabnike energije.. fitnes trackerji, prenosni zvočniki, brezžične slušalke.. in apple ga tako tudi tretira..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #96   Objavljeno 28.07.2015 23:07:42
Glede bluetootha; sem bil goreč zagovornik in uporabnik tega protokola na symbianu. Na iOS pošiljanja čez BT ne rabim. Vse pošiljam čez mail. Pa tudi fili so postali tolk velki, da pošiljanje čez BT odpade.

Opazim pa pri hčerki, ko si prjatlce pošiljajo med sabo mp3 musko, naša dobi pa sam mal dolg ksiht s svojim iPhonom. Pač ne gre. Pa je raj kar tiho. Kao ji ni všeč komad. Devil

Je pa pri iOS bistven LTE. Če tega nimaš, zadeva povsem zgubi uporabno vrednost.

Bi bilo pa fino, če bi se prijel kak standard v smislu Applovega AirDrop, ki ne bi deloval samo med Applovimi napravami, ampak tudi širše. Še bolje, če bi šlo direkto čez WiFi prenašat podatke.

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #97   Objavljeno 28.07.2015 23:43:54
macata je napisal/a:

Je pa pri iOS bistven LTE. Če tega nimaš, zadeva povsem zgubi uporabno vrednost.

Bi bilo pa fino, če bi se prijel kak standard v smislu Applovega AirDrop, ki ne bi deloval samo med Applovimi napravami, ampak tudi širše. Še bolje, če bi šlo direkto čez WiFi prenašat podatke.

ok, LTE pa res ni lih bistven.. 3g je čist ok Smile a misliš mobilni prenos podatkov? Idea
se pa strinjam ja, da bi lahko nardil nek standard, ki bi deloval med sistemi.
sicer pa prvo bi lahko apple že v svojem okolju mal porihal, pa ukinil potrebo bluetooth 4.0 za uporabo airdrop-a (osx-ios), enako z handoff. ker če dela airdrop na osx-osx, ne razumem zakaj ne more še osx-ios, to mi je kr ena bedna applovska fora, kupi novi telefon/pc..
potem bi pa lahko še naredil airdrop aplikacijo za android in bi rešil marsikatero težavo. Idea
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #98   Objavljeno 29.07.2015 00:14:23
Ma ok. Celular kakorkoli. Sam LTE se mi zdi pa tko lepo deluje, da je za vse smartphone na steroidih skor nujen.

Kako ima pa Android rešen prenos podatkov pri uporabi NFC? A pošilja podatke čez BT, al gre preko WiFi? Mislim to varianto, ko se naprave dotaknejo in pol prenašajo file med sabo.

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #99   Objavljeno 29.07.2015 00:22:45
macata je napisal/a:
Ma ok. Celular kakorkoli. Sam LTE se mi zdi pa tko lepo deluje, da je za vse smartphone na steroidih skor nujen.

Kako ima pa Android rešen prenos podatkov pri uporabi NFC? A pošilja podatke čez BT, al gre preko WiFi? Mislim to varianto, ko se naprave dotaknejo in pol prenašajo file med sabo.

android beam očitno uporablja bt.. medem kot s-beam uporablja wifi direct..
https://en.wikipedia.org/wiki/Android_Beam
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #100   Objavljeno 29.07.2015 00:30:54
Ja. WiFi Direct bi mogla bit osnova, za vzpostavitev povezave pa lahko BT, NFC, whatever. Upam, da bo šlo v to smer.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_Direct

Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani