Jabuk
uTorrent skrivno nameščal bit(lite) coin miner
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.05.2015 17:45:39
uTorrent skrivno nameščal bit(lite) coin miner
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Staro 2 meseca .. nisem tega zasledil na jabuk.si.

Za vse, ki uporabljate uTorrent ... lejte kaj vam delajo barabe. Ob instalaciji se je skrivno namestil bitcoin miner. Baje so z verzijo 3.4.2 to odstranli .. jim se zaupate?

http://www.kitguru.net/channel/generaltech/matthew-wilson/utorrent-update-secretly-installs-bitcoin-miner/

https://www.youtube.com/watch?v=GyynDDwm5Uc

še
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 15.05.2015 17:49:38
Re: uTorrent skrivno nameščal bit(lite) coin miner
Jaz sem še tisti dan preklopil na Deluge, pa tudi vsem, ki jim delam kaj na računalniku prenesem Deluge in povem zakaj.
Zaslužek jih je premamil, če bi idejo dobili prej, ko se je bitcoine še splačalo rudarit, bi verjetno lahko govorili o nepredstavljivih vsotah. Barabe so ja!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 15.05.2015 17:59:09
jaz ne zaupam več, čeprav odkar sem na macu ne uporabljam utorrent. sem ga pa pred tem mining razkritjem uporablju na windows, sedaj nikjer več.

mac transmission bt, http://www.transmissionbt.com
enako tudi na windows transmission bt http://sourceforge.net/projects/trqtw/
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 15.05.2015 18:02:04
Pa če smo že pri izkoriščevalcih, Adblock Plus dodatek za brskalnike se tudi prodaja in lahko firme kupijo prikazovanje njihovih oglasov, uBlock je hitrejša in boljša alternativa.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 15.05.2015 18:08:08
hvala @iApple, že zamenjal.. Wink
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 15.05.2015 18:08:26
Jaz ga ne posodabljam več, odkar so začeli siliti s plačilom za izklop reklam.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: ThePirateBay....
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 15.05.2015 19:17:43
hhsk je napisal/a:
jaz ne zaupam več, čeprav odkar sem na macu ne uporabljam utorrent. sem ga pa pred tem mining razkritjem uporablju na windows, sedaj nikjer več.

mac transmission bt, http://www.transmissionbt.com
enako tudi na windows transmission bt http://sourceforge.net/projects/trqtw/

Enako pri meni Wink

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 16.05.2015 10:02:19
Pa saj ni tako crno... pri uTorrentu moras (tako kot danes pri vecini brezplacnih programov) ob instalaciji ali nadgradnji malo bolj pocasi in previdno iti skozi vsak dialog box, preden kliknes NEXT - vcasih je pac treba kaksno kljukico izkljuciti ali dati DECLINE. Pri meni ni nobene reklame in drugih dodatkov.

Pri AdBlock Plus pa je tista opcija "allow non-intrusive ads" ali nekaj v tem stilu, ki jo lahko brez problema izklopis.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 16.05.2015 10:11:37
Pri uTorrentu je to šlo skozi samo tako, da si se strinjal z pogoji uporabe, če se nisi programa nisi mogel namestit. Ni bilo v stilu dodatnih ponudb, prenosov itd.
Pri Adblocku pa tudi ni misljeno to med allow non-intrusive ads, ker to so tiste reklame, ki so lepo vgrajene v samo stran, problem je v nasilnih reklamah, ki jih vseeno kaze, ker jim je pač neko podjetje plačalo neko vsoto, da njihovih oglasov za določeno področje ne blokira (je pa res, da je tega več v ZDA, mi smo manj pomembni). Pa tudi če damo to na stran je uBlock hitrejši pri nalaganju strani.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 16.05.2015 12:13:29
iApple je napisal/a:
Pri uTorrentu je to šlo skozi samo tako, da si se strinjal z pogoji uporabe, če se nisi programa nisi mogel namestit. Ni bilo v stilu dodatnih ponudb, prenosov itd.
Pri Adblocku pa tudi ni misljeno to med allow non-intrusive ads, ker to so tiste reklame, ki so lepo vgrajene v samo stran, problem je v nasilnih reklamah, ki jih vseeno kaze, ker jim je pač neko podjetje plačalo neko vsoto, da njihovih oglasov za določeno področje ne blokira (je pa res, da je tega več v ZDA, mi smo manj pomembni). Pa tudi če damo to na stran je uBlock hitrejši pri nalaganju strani.

Sem probal že prej in zdaj spet ta ublock pa neznam uporabljat na bolhi, ko gledam oglas ne morem pogledat slik mi blokira kje to nastavim in mu dopovem da na določeni strani določene vsebine ne blokira oziroma jo blokira Addblock plus ma to lepo rešeno.

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 16.05.2015 12:40:02
Greš v nastavitve uBlocka, seznam dovoljenih (5 zavihek) in vpišeš v novo vrstico bolha.com in daš uporabi spremebe.

EDIT: BOLJŠA REŠITEV: v moji filtri (3 zavihek) dodaj vrstico "@@||bolha.com$~third-party" (brez narekovajev), v seznamu dovoljenih pa zbriši bolha.com če si jo napisal slučajno. Tako bo brisalo oglase, slike pa bodo delale.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 16.05.2015 17:40:39
iApple je napisal/a:
Greš v nastavitve uBlocka, seznam dovoljenih (5 zavihek) in vpišeš v novo vrstico bolha.com in daš uporabi spremebe.

EDIT: BOLJŠA REŠITEV: v moji filtri (3 zavihek) dodaj vrstico "@@||bolha.com$~third-party" (brez narekovajev), v seznamu dovoljenih pa zbriši bolha.com če si jo napisal slučajno. Tako bo brisalo oglase, slike pa bodo delale.

Če sem iskren do mi Addblock postori vse sam sem začel malo dvomit ko sem prebiral tole temo?!

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 16.05.2015 17:51:55
DeJc0 je napisal/a:
Sem probal že prej in zdaj spet ta ublock pa neznam uporabljat na bolhi, ko gledam oglas ne morem pogledat slik mi blokira kje to nastavim in mu dopovem da na določeni strani določene vsebine ne blokira oziroma jo blokira Addblock plus ma to lepo rešeno.

odpreš nastavitve od ublock, greš pod 3rd party filters, in izklopiš easyprivacy, pa ti bodo strani spet normalno delale/prikazovale slike itd. če maš pa easyprivacy vklopljen (v adblock plus je popolnoma enako) ti pa blokira vse cookije itd. in posledično ne vidiš slik..

azrael je napisal/a:
Pa saj ni tako crno... pri uTorrentu moras (tako kot danes pri vecini brezplacnih programov) ob instalaciji ali nadgradnji malo bolj pocasi in previdno iti skozi vsak dialog box, preden kliknes NEXT - vcasih je pac treba kaksno kljukico izkljuciti ali dati DECLINE. Pri meni ni nobene reklame in drugih dodatkov.

Pri AdBlock Plus pa je tista opcija "allow non-intrusive ads" ali nekaj v tem stilu, ki jo lahko brez problema izklopis.

kot so ti že odgovoril, nič ne moreš naredit da ne bi dobil v paketu bitcoin mining client. no lahko, inštaliraš kej druzga kot utorrent. in DA, tudi ti ga imaš čeprov tega ne veš.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 16.05.2015 22:07:08
hhsk je napisal/a:
kot so ti že odgovoril, nič ne moreš naredit da ne bi dobil v paketu bitcoin mining client. no lahko, inštaliraš kej druzga kot utorrent. in DA, tudi ti ga imaš čeprov tega ne veš.

No ja... pri stari 2.0.4 verziji malce dvomim v to... drugače pa ja, vse kar je nad 3.X pa je vprašljivo... če ni drugega, pa te posiljujejo s razno raznimi reklamami...

iPhone X 64GB Silver
iPhone 7 Plus 128GB Jet Black
iPhone 6 Plus 128GB Silver
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 17.05.2015 10:42:22
hhsk je napisal/a:

Povej mi ime in priblizno lokacijo fajla, da preverim. Ker povezave in dovoljenja, kar jih imam pod nadzorom, niso nic odstopale glede na reden promet. Razen ce ga v MHT
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 17.05.2015 14:21:55
azrael je napisal/a:

azrael je napisal/a:
Povej mi ime in priblizno lokacijo fajla, da preverim. Ker povezave in dovoljenja, kar jih imam pod nadzorom, niso nic odstopale glede na reden promet. Razen ce ga v MHT

preverjaj verzije, probavaj, išči sam.. komu hudiča se še da ubadat z vso windows nesnago.
http://forum.utorrent.com/topic/95041-warning-epicscale-riskware-installed-with-latest-utorrent/

jaz sem ti samo hotu jasno dopovedat, da je bitcoin mining client (epic scale.exe) šel preko teh tvojih kljukic med inštalacijo dotične verzije utorrent clienta.
kaj ma pa adblock+ pa non intrusive ads pri mining clientu pa tud sam bog si ga vedi.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 17.05.2015 19:31:25
jaz uporabljam qbittorrent kot alternativo utorrentu pa sem zadovoljen. ma vse kar rabim - pomembno i je bilo, da lahko posamezne fajle dam na različne prioritije.

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani