Jabuk
Prenos posnetkov iz PC na iMac
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 26.10.2008 21:11:20
Prenos posnetkov iz PC na iMac
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hello!
Sem novopečeni uporabnik iMaca (pred tem PC). Posnetke iz PC-ja bi rad prenesel na iMaca. To sem naredil prek zunanjega diska. Toda ko posnetke predvajam na iMacu je občutno slabša kvaliteta slike, čeprav je format DV, in je velikost enaka kot na PC-ju. Enako slaba kvaliteta slike je, ko posnetke dajem na Maca iz kamere (FireWire 4 pin to 6 pin).
Pomoč?!
Hvala!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 27.10.2008 00:34:48
Re: Prenos posnetkov iz PC na iMac
Louka je napisal/a:
Hello!
Sem novopečeni uporabnik iMaca (pred tem PC). Posnetke iz PC-ja bi rad prenesel na iMaca. To sem naredil prek zunanjega diska. Toda ko posnetke predvajam na iMacu je občutno slabša kvaliteta slike, čeprav je format DV, in je velikost enaka kot na PC-ju. Enako slaba kvaliteta slike je, ko posnetke dajem na Maca iz kamere (FireWire 4 pin to 6 pin).
Pomoč?!
Hvala!

Kakšna je resolucija posnetkov, ki jih imaš na PC-ju? In kateri program si uporabil za predvajanje? Ker če si samo kopiral zadevo, bi morala delovati enako ko prej na PC-ju. Lohk pa se ti zdijo slabi samo za to ker si imel prej na PC-ju drugačno resolucijo na monitorju? Povej kaj več, pa bomo videli, če se da pomagati.

LP, JJ
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 27.10.2008 08:20:23
Snemano je z kamero Panasonic NV-GS 180 3CCD (2.3 megaPix)
Na PC-ju sem uporabil Windows Media Player, na Macu sem poizkusil z QuickTime in VLC. Pri VLC je lepša slika. Nevem zakaj JE PRI QuickTime popačena.
Drugač je pa na PC-ju resulucija 1280 x 1024, na Macu pa 1680 x 1050
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 27.10.2008 08:38:44

Slika iz VLC

Slika iz QuickTime

Na screeshotih se opazi, da je pri QuickTime-u bolj široko razpeta slika. Mogoče je to razlog? Zakaj je razvlečena?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 27.10.2008 12:42:24
Mogoče je težava v tem, da pri QuickTime nimaš prav nastavljen denterlacing ali kaj podobnega? Poskušaj pogledat pod Preferences->General->Use high quality video settings when avaible. Mogoče bo to pomagalo. Vem, da je tudi meni včasih DV film zgledal malo zrnat, ko sem ga predvajaj preko QT in mislim, da je bil težava v deinterlacigu.

Slika v VLC je pa verjetno prava in enaka tisti na PC-ju. Mogoče se ti zdi tam boljša samo zaradi razlike v resoluciji.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 27.10.2008 15:54:48
Blackrider je napisal/a:
Mogoče je težava v tem, da pri QuickTime nimaš prav nastavljen denterlacing ali kaj podobnega? Poskušaj pogledat pod Preferences->General->Use high quality video settings when avaible. Mogoče bo to pomagalo. Vem, da je tudi meni včasih DV film zgledal malo zrnat, ko sem ga predvajaj preko QT in mislim, da je bil težava v deinterlacigu.

Slika v VLC je pa verjetno prava in enaka tisti na PC-ju. Mogoče se ti zdi tam boljša samo zaradi razlike v resoluciji.

To je to. Hvala za hitre odgovore.
Problem rešen.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani