Jabuk
Wifi extender + zunanji disk
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 27.04.2015 17:24:57
Wifi extender + zunanji disk
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Za stanovanje, kjer sem le občasno moram kupiti wifi extender, ker je v eni sobi signal preslab. Zadeve so relativno poceni, recimo: https://www.mimovrste.com/ojacevalniki-wifi-signala#!?menuItemId=15576210

Zdaj pa sem razmišljal, da bi bilo super, če bi lahko nanj priklopil še en zunanji disk, da bi ga imel kot mrežnega za uporabo recimo z iPadom, občasno laptopom ...

Ima kdo kakšen konkreten predlog? Nobeden iz linka ne podpira priklopa diska ...

Že vnaprej se zahvaljujem.

Lp!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 27.04.2015 18:41:51
Re: Wifi extender + zunanji disk
uh, podaljševanje wifi signala je tko tko.. odvisno kakšne hitrosti te zadovoljijo. hitrost prenosa je za extenderjem pol manjša.. še posebi poceni zadeve so dobesedno "poceni". še posebej v okolju z veliko wifi povezavami.. tako da prideš do naslednjega problema, disk priklopljen na router.. disk boš pomoje moral priklopit na primarni router.. hitrost na pol = zelo neučinkovito/počasno prenašanje podatkov iz/na usb disk. ne verjamem da je kak extender sposoben sharat na njega priklopljen disk, mogoče tudi, vendar boš moral kupit "navaden" wifi router, ki podpira usb ter ddwrt/openwrt formware, naložiti ddwrt/openwrt firmware in se poigrati z nastavitvami na le temu firmwareu.
mene osebno 3-4mbyte/s prenosa iz pcja na usb disk ne zadovolji, ker imam enako hiter internet.. če imaš pa počasnejši internet se ti pa tudi mogoče splača..
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 27.04.2015 19:27:18
Se mi je kar zdelo, da ne bo tako simpl.

Primarni router je v sosednjem stanovanju - net si delim s sosedi, ker sem bolj redko v tem stanovanju, tako da priklapljanje nanj karkoli odpade ...

Glede extenderja mi je pomembno samo to, da imam v spalnici signal, v glavnem za preprosto brskanje po netu (telefon, iPad ...). Koliko sem bral reviewe na amazonu o parih poceni artiklih z linka na mimovrste, so bile večinoma pozitivne ocene.

Torej, na nek extender, ki bi omogočal tudi disk v mreži lahko najbrž kar pozabim ... :S
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 27.04.2015 20:44:03
pomoje tole z usb diskom ni nemogoče, samo jaz osebno nisem še počel kaj takega.. verjetno se boš za te bolj podrobne informacije moral obrniti na enega od openwrt oz ddwrt forumov.
wireless prenos podatkov je zelo zakomplicirana stvar, pri kateri sodeluje veliko faktorjev zato je težko nekaj na pamet govoriti, če nisi preveč občutljiv na hitrosti, ti bo verjetno res delalo s čist osnovnim repeaterjem.
še čist tko za informacijo, vsak wifi router, ki podpira ddwrt podpira tudi repeater mode oz. extendanje signala
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 27.04.2015 21:46:06
Tale zadeva kaže, da je nekaj podobnege, kar ti rabiš.

http://www.aliexpress.com/item/World-smallest-Nexx-WT1520-portable-mini-WIFI-repeater-USB-flash-drive-wireless-router-repeater-English-interface/1691403427.html

Samo glede diska sem skeptičen, ker že resnejše naprave imajo težave s podporo file sistemov.

Pa v tem smislu imaš še kar prevej variant:
http://www.amazon.co.uk/EasyAcc%C2%AE-Wireless-Storage-Repeater-External/dp/B00N0CPHTY

http://www.amazon.co.uk/RAVPower-FileHub-Internal-Portable-Micro-SD/dp/B00OIN292W/ref=pd_rhf_ee_s_cp_1_VSPQ?ie=UTF8&refRID=11C27YA27TPBS0VAH673

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 28.04.2015 18:27:02
Najprej hvala "hhsk"...
Doma se mi valja WRT54GL (S/N CL7B), ki bi sodeč pa wikipediji naj podpiral ddwrt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_WRT54G_series#WRT54GL

Zdaj nastavit ga kot repeater, pa je druga zgodba Smile

"macata", sem že sam gledal podobne zadeve na amazonu in bil enako skeptičen o delovanju z diskom ... Še posebej glede na cene.

Recimo tale ima kar precej dobrih ocen.

http://www.amazon.co.uk/HooToo®-TripMate-Wireless-Storage-Sharing/dp/B00I00J8DW/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1430241520&sr=1-1&keywords=hootoo

Bom mogoče poskusil, za teh par evrov Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 28.04.2015 19:49:24
Meni je uspelo nastavit omenjen router v repeater!
A si že flashal router z dd-wrt softwerom? Tukaj imaš LINK, katerega sem sam prenesel ter namestil.
(dd-wrt.v24_mini_wrt54g.bin (SVN revision 14896))
Poročaj kje si, da ti pišem dalje..

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 28.04.2015 20:38:40
@Kr-Neki: seveda se da router WRT54GL flashat s dd-wrt, pri meni je sflashan že od prvega dneva nakupa Very Happy Pri flashanju pazi samo to, da daš najprej dd-wrt mini gor in šele nato čez to dd-wrt VPN: Firmware: DD-WRT v24-sp2 (10/10/09) vpn (še več opcij na razpolago), kr drugače ga boš zaflashal in bo problem Smile

iPhone X 64GB Silver
iPhone 7 Plus 128GB Jet Black
iPhone 6 Plus 128GB Silver
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 28.04.2015 21:13:29
malo off

Eni bi tlačli disk preko wifi extendera v net, jaz pa "jamram" kak je počasen NAS z gigabit povezavo.

Dajte povejte mi uporabniki DDWRT-ja kak se vam kaj odnesejo nastavitve delovanje WDS-a z naprimer tremi routherji, ker meni ni šlo nikak nastavit da so na istem SSID. Delalo je na treh SSID, in medsebojna povezava ter na enem DHCP in priklop v WAN.

Sedaj sem prešaltal na Mikrotik in zadeva v WDS-su dela BP, trije routherji in mi z enim SSID-jem pokriva dve bajti in gospodarsko poslopje, pa še linijo zna delit tak da ni strikno pola pola. Imam pa dva v brezžični navezi eden pa je s gigabitom povezan SSID pa enak.

lp
bluub

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani