Time machine in mrežni disk
|
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 08.04.2015 11:27:44 Re: Time machine in mrežni disk |
|
no9 je napisal/a: | Če jst kej vem, ko ti iz eksternega diska importaš v iTunes on kopira fajle v svoj library iz katerega nato pobriše (če brišeš te vpraša ali želiš fajle brisat tudi iz diska). Se motim? |
Odvisno, kako imas nastavljeno v nastavitvah ...

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Jesenice |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 08.04.2015 11:42:09 Re: Time machine in mrežni disk |
|
Ja ...to oboje zdaj imam odkljukan.
Pred tem sem imel samo prvega aktivnega "Keep iTunes ....bla bla..."
In je on delal svoje mape (v tem primeru "User-thomas ..." ) in hkrati brisal izvorne datoteke ki jih imam na disku. Pa še preimenoval jih je v audio track
Tudi zdaj ko imam neaktivna (odkljukana) je treba biti pozoren ko brišeš mp3je iz iTUnesov, ker ena opcija je da tudi zbrišeš izvorno datoteko!  Neumnost!
V vindowsih pa že po defoltu tega ni, tako da ne moreš narediti to napako.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 08.04.2015 12:56:33 Re: Time machine in mrežni disk |
|
Jaz sem se vdal v usodo in uporabljam iTunse tako, da vse file kopirajo v svojo knjižnico. Od takrat (5 let) nimam nobenih težav več.
Prej je blo pa vse živo narobe. Sem mel na mrežnem disku polinkane file, pa je iTunes stalno zgubljal povezavo. Sem mel na zunanjem disku, pa sem po nesreči zamenjal ime folderjev in so se iTunsu vse povezave podrle. Je prišel upgrade iTunsev, pa so šle spet vse playliste u maloro.
Tko da, moj nasvet je, da iTunsu pustiš, da dela po svoje. Na koncu ugotoviš, da sploh ni tko slabo. Pa še backup ti zna TimeMachine lepo narest.
Sicer nisem probal, a kakor jaz razumem, imaš lahko iTunes knjižnico tudi na mrežnem disku. Verjetno bi šlo tudi, da dostopaš do iste knjižnice tako iz dveh mašin. To naj bi omogočala ta podpora za iTunes, ki jo zagotavljajo mrežni diski.
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 08.04.2015 14:35:11 Re: Time machine in mrežni disk |
|
Ja, to je najboljša varijanta....ampak jaz imam preveč tega in bi preveč zasedal disk na MBP.
V bistvu zadovoljivo dela tudi brez tega shranjevanja. Vsako malo nekaj zašteka, ampak je v redu.
Ne vem.....res se mi zdi brezveze, recimo daš noter 20-30 GB muske in potem imaš vse to spet še enkrat na disku.
Še bolj absurdno bi bilo če bi te iste GB že imel na prenosniku in jih potem dal v iTunese.....namesto 20 GB imaš 40 GB  bedarija!
A je sploh kakšen player za musko ala winamp da se ga da instalirat na MACa?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 09.04.2015 00:30:18 Re: Time machine in mrežni disk |
|
Knjižnico od iTunsev ni nujno, da imaš na mašini. Lahko določiš tudi zunanji ali pa mrežni disk. In to (isto) knjižnico se da pomoje dostopat tudi iz več mašin hkrati.
So pa resnično iTunsi trenutno na najnižji stopnji, odkar jih uporabljam.
Rešuje jih edino to, da so na Macu standard.
Jaz pričakujem še letos krepko prenovo predvsem zaradi BeatsStreaminga.
Če pa ne bodo nič ukrenili, je pa tes čas, da poiščem lako drugo zadevo za poslušat musko. Na iOS sem začel uporabljat Groove. Je dost zanimiva zadeva, a še vedno pogrešam funkcionalnost iz časov, ko je imel Apple še iTunes DJ.
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 12.04.2015 23:00:35 Re: Time machine in mrežni disk |
|
Goran je napisal/a: |
Je pa zanimivo, da kakšen film predvaja na tv dost dobro ...... kopiranje na ali z maca pa obup. Tudi kopiranje iz wd na ali z USB diska priklopljenega na wd je katastrofa. Skratka kupte karkoli drugega sam wd ne  |
no jest sem se iz obupanega uporabnika spremenil v povsem zadovljnega. Najprej sem na netu nekje prebral, da wdcloud upočasni grozen software, ki stalno indexira in tega nikoli ne konča. Tako je bilo tudi v mojem primeru. To naj bi se dalo izklopiti preko SSH oz. terminala.
Ampak ful je tudi komentarjev, da narediš full factory reset in zadeva proradi. V to nisem najbolj verjel ampak ..... sem naredil quick factory reset in zadeva je začela delovat kot mora. Kopiranje je hitro, dostop do slik preko iphona praktično enak kot da jih imam na mobiju .....
Bojim pa se, da če naredim še backup preko time machine, da bo to zadevo spet upočasnilo glede na to da TM kar pogosto piše po disku.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 12.04.2015 23:06:33 Re: Time machine in mrežni disk |
|
A lahko še meni poveš kako se to naredi?
Bo treba spet podatke prenašat, ali ostanejo?
Edit:
Citiram: | dostop do slik preko iphona praktično enak kot da jih imam na mobiju ..... |
Drugače jaz ima že zdaj tako prek iPhone-a, kot tudi z windowsi ki so povezani z kablom.
MBA in MBP pa katastrofa!
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 13.04.2015 19:04:04 Re: Time machine in mrežni disk |
|
Ja saj sem mel jaz tudi ampak so se slike obračale na 10 min
Tole je en doktorat o tem kaj je treba narediti ampak kot rečeno meni je vse poštimal factory rest.
|
 |