Jabuk
Menjava aparata in nova garancija
Jabuček

Jabuček

Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 12.04.2015 17:07:36
Menjava aparata in nova garancija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hej ljudje Smile

Sem vam pišem, ker vem da se vas dosti spozna na te stvari glede menjave aprata, upam da ne zamerite Smile

Torej moja zgodba:

Po dvoletnih 'mučkah' z xperio T, mi je dokončno počil film in sem po preteku naročnine na simobilu kupila iphone 6, dva dni zatem pa so mi iz servisa toptime poslali nov aparat, kot zamenjavo za mojo xperio T in sicer Xperia Z1 Compact. Vse lepo in prav, ampak v škatli NI garancijskega lista, prejšnja xperia pa je bila na servis dostavljena še v garancijskem roku. Ali je to zakonito, ali mi po njihovi logiki na nov aparat ne pripada nova garancija? Namreč telefon bi sedaj rada prodala, brez garancijskega lista pa je to, jasno, nemogoče -.-

Hvala vsem za odgovore Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 12.04.2015 17:19:36
Re: Menjava aparata in nova garancija
Pokliči na servis direktno in vprašaj kako je z garancijo. Meni, ko so pred 3 leti na Simobilu menjali iPhone sem garancijo uveljavljal z starim garancijskim listom in potrdilom o menjavi telefona iz servisa, kjer sta napisani obe IMEI številki, starega in novega. Pri tebi se pa gre za drug model in je možno, da je kaj drugače. Imaš kakšno potrdilo o menjavi aparata iz strani servisa?
Jabuček

Jabuček

Ženska

Prispevek: #3   Objavljeno 12.04.2015 17:20:42
Imam potrdilo in novi IMEI je gor in vse, ampak tega ob prodaji ne bi rada dala zraven, ker so vsi moji podatki, telefonska in naslov gor napisani. Plus tega tudi navodil v Slovenščini ni bilo zraven...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 12.04.2015 17:29:50
Jaz sem pri prodaji tistega iPhona dal original garancijo in potrdilo o menjavi, za sebe sem ohranil kopijo obojega, pa je bilo vse v redu! Pomojem ti garancija velja z starim garancijskim listom in potrdilom o menjavi telefona, pokliči pa na servis, da boš dobila 100% informacijo, mi tukaj lahko samo predvidevamo. Če pa nočeš svojih podatkov podajat pa ne bi vedel za rešitev. Ampak samo toliko da ti povem; jaz od tebe ne bi kupil telefona v večji vrednosti, če mi ne bi dala svojih osebnih podatkov na kupoprodajno pogodbo (http://www.bolha.com/dl/prodajna-pogodba-20120920.pdf).
Je preveč prodajalcev in kupcev na bolhi, ki bi radi goljufali. Tukaj se napiše pogodba, informacije in stanje aparata, podpiše in je to to. Problemov do zdaj še nikoli nisem imel, je vse črno na belem!
Jabuček

Jabuček

Ženska

Prispevek: #5   Objavljeno 12.04.2015 17:40:02
Stari aparat, če bi ga dobila nazaj danes ne bi bil več v garanciji, zato ne vem kako bi s staro garancijo nekdo uveljavljal popravilo za nov telefon, samo to mi ne gre v račun in zato me bega, da ni novega garancijskega lista. Na tistem listu, ki sem ga dobila iz servisa pa tudi ne piše, če velja kaka nova garancija in nič.
Cena telefona pa nebo tak visoka, ker ga drugače ne bom nikoli prodala Smile ni mi pa problem podpisati pogodbe, telefon je itak nov in v škatli Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 12.04.2015 18:54:49
Po zakonu dobiš ob menjavi novo garancijo, zato je logično, da je potrdilo o menjavi aparata hkrati tudi dokazilo o garanciji, sploh če je izdano na istem servisu pri katerem se bo uveljavljalo. Za 100% informacije pa boš mogla poklicat ali napisat email (boljša izbira, ker imaš pisno potrdilo o izjavljenjem in ga lahko priloziš kupcu).
Jabuček

Jabuček

Ženska

Prispevek: #7   Objavljeno 12.04.2015 20:07:23
Najlepša hvala Smile sem že poslala sms Smile
Jabuček

Jabuček

Ženska

Prispevek: #8   Objavljeno 12.04.2015 20:46:15
miss.T je napisal/a:
Najlepša hvala Smile sem že poslala sms Smile

mail seveda haha sem šele zdaj opazla napako xD
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani