| MacBook Pro problem | |||||||
Pomoje ti začne zmankovati RAMa in začne uporabljati caching na HDD-ju. Ker si napisal samo količino RAMa, ne pa kakšen disk uporabljaš (SSD ali HDD). Predlagam vsaj 8Gb RAM-a in seveda če uporabljaš navaden HDD, da ga zamenjaš za SSD. Vsaj jaz bi tako naredil. _________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro Apple TV 4th generation |
|||||||
Original disk je še notr (HDD). Spremlam tudi ram in ga je 2-2,5 GB še prostega, dvomim da je to problem, ker tudi nisem zahteven uporabnik. Bolj se bojim, da je kaka okvara nevem sicer česa, ker do nedavnega je ta komp laufal ko urca...ali pa tale yosemite...nebi zgublal besed...
_________________ Jure Zakrajšek |
|||||||
Naredi hardware test. |
|||||||
yosemite je kr požrešen z ramom.. moj mbp s 4gb rama pa hdd diskom po 3h dneh uptime, normalne uporabe (browser, filmi, mail,..) obožuje restart. ostane ti da upgrejdaš disk na ssd, oz. ram na 8-16gb, odvisno od financ.
pa čist tolk, preden se odločiš upgrejdat prvo ram.. poglej ta video tudi branje/pisanje cacha je na ssdju hitreše, zato se verjetno manj pozna na hitrosti, ko ti zmanjka rama |
|||||||
Problem. Od danes naprej se mi non stop odpirata ti dve okni za vpisat geslo, vedno ko prižgem računalnik, pa tudi če je samo na sleep ali lock screen. Vpišem geslo in vse kul. Potem pa spet isto. Sej nč tazga, ampak ni mi jasno zakaj se non stop prikazuje in zakaj moram vedno vpisovat geso za eno in isto stvar? Hvala za pomoč.
![]() _________________ MacBook Pro 16 2021 iPhone 16 Pro 128gb Apple Watch 9 |
|||||||
ponovni zagon in tiščim D tipko ane? noče mi narest....??? _________________ Jure Zakrajšek |
|||||||
_________________ MacBook Pro (Late 2016) 2.7 GHz, 16 GB, SSD 512 GB, Radeon 455 2 GB |
|||||||
ja preden se ti pokaze sivo ozadje moraš držat tipko D in bi te moralo preusmerit v sam postopek |
|||||||
Sem ga naložil...ampak še vedno ne prime D...oz. ne naredi hardware test...? _________________ Jure Zakrajšek |
|||||||
A pa to res gre, da daš noter 2x8 GB v tako star model? Uradno Apple pravi, da podpira samo 2x4 GB. Glede diska - jaz bi ohranil veliko prostora, zato ne morem na SSD, ker bom bankrotiral, pač pa sem razmišljal o temle http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_6018_et51dwfj9bch_seagate_sshd_hibridni_1tb_2_5__disk Ima kdo kakšno izkušnjo s SSHD hibridi? O tem razmišljam, ker je moj MBP 13 early 2011 2,3 GHz i5 s 4 GB RAM-a in 750 GB HDD prepočasen na OSX Yosemite, že vseskozi pa se mi dogaja, da mi iz ljubega miru zmrzuje sredi dela z Logicom. Upam, da bi nadgradnji RAM-a in HDD > SSHD to rešili. Vnaprej hvala za odgovore. |
|||||||
Po tem sodeče podpira do 16Gb RAMa. http://eshop.macsales.com/shop/memory/Apple_MacBook_MacBook_Pro/Upgrade/DDR3_1333MHz_SDRAM Uradno pa Apple podpira samo do 8Gb. _________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro Apple TV 4th generation |
|||||||
Res gre.
Nimam izkušnje sem pa pred nakupom SSDja tudi jaz razmišljal o SSHD. Za SSD sem se odločil ker če sem že zapravil 100eur potem želim da je to sigurno to to. Ne pravim da SSHD ni vredu, če bi tudi jaz potreboval veliko prostora bi si verjetno omislil prav SSHD, tako pa ker mi 256GB za enkrat zadostuje, sem izbral najbolj zihr varianto. _________________ MacBook Pro iPhone Apple Watch |
|||||||
Pozdrav!
Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj. Apple je predstavil force touch na prenosniku Macbook Pro 13-inch, nikjer pa ne najdem kdaj, oz. ali je to sploh predvideno tudi na Macbook Proju 15-inch? Zanima me ker kupujem Proja 15½ in nevem ali se mi splača počakati krajše obdobje, v primeru da bo force touch tudi na Macbook 15-ki?ž Hvala za vse info! |
|||||||
Tudi Pro in Air bota imela, ker so na predstavitvi povedali, da so posodobili obe verziji. Kdaj pa bomo v Sloveniji dobili nove modele pa je dobro vprašanje. V Bigbangu še zdaj prodajajo stare
|
|||||||
Pomoje bodo na voljo novi macbook pro-ji ob izidu novega macbook-a, torej enkrat aprila. Drugače pa najbolje, da vprašaš pri prodajalcu, ker verjetno nihče tu od nas točno ne bo vedel, kdaj bodo dobili novo robo, razen če so pač zaposleni tam. |
|||||||
Danes sem bil v i-Storu v Cityparku v Ljubljani. Prodajalka mi je rekla da Macbook pro 13-inch s force touchom že imajo v skladišču a a nimajo še razstavljenega (pomojem zato da vturijo strankam še stare modele).
Glede mojega vprašanja se pa nismo prav razumeli... Zanima me ali force touch poleg 13-inčne različice Macbook Proja, bo force touch tuni na 15-inčni verziji? Prodajalka mi je sicer rekla da ga 15-inčna varianta ne bo imela (sam kaj pa ona ve)... Hvala še enkrat za odgovore:) |
|||||||
Ona ve, da nove 15ke nimajo force touch trackpada, samo 13ke.. |
|||||||
Vem vem da je apple napovedal force touch na pro razlicici le na 13". Mene zanima le, ali naj kupim pro 15" zdaj ali naj pocakam se malo casa, ce se force touch namerava pojaviti na 15"?
|
|||||||
Ve le papez in TC
|
|||||||
|
|||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |