NellyPT je napisal/a: |
Če na avastija kliknem je tudi Ejeckt. Ko pa ne te, pa je brez "Eject" samo to Open, open with, mowe to Trash...... |
Probaj narest eject.
silverlight | |||||
Probaj narest eject. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
So pa to vse dmg-ji. Torej fili, ki se namountajo kot navidezni diski. Če so namountani, se teh filov ne da zbrisat. Poleg tega ti laufajo dovnloadi torrentov. Čr se ne motim celo dva klienta naenkrat. Microtorremt in še eden. To tudi pogasi. Če ta Silverlight downloadaš čez torrente, potem se bo vedno znova pojavil, čeprav ga vztrajno brišeš. Drugače je pa 8,5gb premalo prostora na disku. Najprej sama malo poglej, kateri fili večji od 1gb gredo lahko v smeti. Ne pozabi izpraznot koš, ker se šele takrat sprosti prostor. Potem pa javi, koliko si ka pridobila prostora. Potem bomo pa še s search pogledal, če se kje skrivajo kaki veliki fili. Ampak to pa malo kasneje, ker mam zdaj eno drugo zabavo. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
mene zanimajo 2 stvari: 1. koliko velik disk imaš. 2. koliko ti od tega zasede downloads folder. Kako pogledaš? http://osxdaily.com/2014/01/11/see-mac-disk-usage-storage-summary-os-x/ Potem pa v "Finderju" klikni na downloads (z desnim gumbom) in izberi "Get Info" oz. CMD+I. Prilepi slikico, da vidmo kolk ti dejansko "Downloads" požere. Tole je moj Downloads in to me zanima: ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Vmes sem zbrisala nekaj filmov ali prenesla kam drugam, tako da sedaj v vseh file-jih kaže da je okoli 25 GB praznega prostora. Avasti sem sedaj ejektirala. Ostalo kaj sta napisali, bom sedaj takoj preštudirala |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
To ne razumem. To sem brala da prek torenta po tem tudi od mene downloadajo in da tako mora biti, saj če hočem dobiti, moram tudi dati. Mogoče si mislil da imam dva programa katera posnamejo filme? Jaz vem samo za ta mikrotorent. Ta ikona od Silverlighta imam že od nekdaj v spodnji vrsti ampak v zadnje čase se jo je nekaj prekrilo pa ne vem več kje je. Nič se je nisem dotaknila--tako so mi "naštelali" a nisem vedla čem služi. Kot sem že napisala, ta Mikrotorent mi se nastavil ko sem hotela dol potegniti film kako je učitelj na računalniškem seminaru omenil. (Ni nas o tem učil. Program za ostale je bil drugačen, meni pa je kot ekstra dodatek samo na hitro omenil . |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Movies (35giga), Pictures (verjetno iPhoto Library), Music ... Verjetno uporabljaš iPhoto, iMovies, iTunes ... pri 128giga boš morala redno čistit za sabo, ker drugače bo vedno problem s placom. Za začetek bi pregledal Movies folder, ki se nahaja na istem levelu kot Downloads... Predlagam, da si nabaviš zunanji USB disk velikosti 1TB (1000 Gb), ki stane tam recimo 50 - 100 eur. In torrente preusmeriš tja gor, prav tako shranjuješ nanj muziko, filme, ki jih delaš ipd ipd... lp |
|||||
![]() |
|||||
Kaj pomeni iMovi pa ne vem. Ti filmi so tudi saj 5-6 let gor (prenešeni iz prejšnjega prenosnika). Sedaj jih bom popolnila z podnapisi---saj se sedaj lahko igram, pogledam in brišem. Fotografij imam veliko, saj ko sem se hotela izseliti v tujino, sem vse albume skenirala. Torej, to so slike ki so se nabrala v 60 letih. Sedaj pa imam samo nekaj iPhotoja v prvi vrsti od vnučke. Mislim, da ne bo problema, če se lotim velikega spremanja. Sedaj bom imela malo več časa za to. |
|||||
![]() |
|||||
Res si nabavi en zunanji disk. Jaz sem sicer precej paranoičen glede izgube podatkov, zato bi to zadevo rešil z dvemi diski. En disk nameniš za ARHIV. Na njem imaš vse stare slike, filme in projekte, ki jih ne rabiš stalno. Drugi disk nameniš za BACKUP Backup je na OSX sistemsko rešeno s TimeMachine. To je en "program" ki ti na eno uro kopira vse spremembe na en zunanji disk. Se pravi vse kar imaš na računalniku in tudi vse, kar imaš na Arhivskem disku. S tem imaš vse podatke podvojene. To je popolnoma dovolj zaščite pred običajnimi izgubami podatkov. Za tak primer je dost praktično nabavit zunanji disk, ki podpira JBOD. To po domače pomeni, da sta v eni škatli dva diska, na računalnik pa se priključi samo z enim kablom. Je pa to že bolj redka zadeva, ker zdaj vsi prodajajo mrežne diske. Nazadnje urejal/a macata Ned 22. Mar 2015 20:22; skupaj popravljeno 1 krat _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
Vse eno pa imam še eno vprašanje. Tamo na Downlodsu so neke stvari za kaj pojma nimam kaj naj bi bile. Po tem so tudi programi kot tisti Adware Medick pa še kaj. Ali oni ostajajo tukaj ali bi mogli biti v Aptsotru. Torej, prosim če pogledaš kaj je pmenbni program in kaj je še kaj za stran metati. In bi še prosila odgovor kaj to pomeni z dvema torentoma pa da se presnima prek silverlighta. Vprašanja sem napisala zgoraj eno za drugim. Če bi bil tako dober pa še to pogledaš. Sicer pa za danes velika hvala. Častim vas z kremšnitam če pridete na Bled. Zalo ste mi veliko pomagali. Tudi te "vaje za prste" na začetku. Imam občutek da sem dejansko več pridobila od vas kot kaj ste dejansko napisali. Neki "energetski dodatek" kaj je omogočilo da mi bolj sednejo zadeve in to na bolj pravo mesto. Hvala vsem še enkrat. |
|||||
![]() |
|||||
Glede Downloads folderja. Najbolje je, da je vedno prazen. Spravi si file, ki veš kaj so. Vse ostalo pa komot zmečeš v smeti. predvsem vse dmg-je, ki so ponavadi neke inštalacije. Iz njih se software skopira tja, kjer mora biti, tko da te inštalacije komot zmečeš stran. Predvsem pa setup.exe, ki je nek windows file, ki se na OSX sploh ne more zalaufat. Pogosto je v takem filu distribuirana kaka škodljiva koda za Winse. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
cmd-shift-4 A to zdaj znaš uporabit, al delaš samo cmd-shift-3? Razlika je, da 3 slika cel ekran, 4 pa samo del ekrana, ki ga obkrožiš. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
![]() Lahko noč. Čisto sem hin od današnjega "pouka" |
|||||
![]() |
|||||
Vsi relevantni programi so v Applications ... TimeMachine je pa res super zadeva in je razlog, da sem tudi sam prešaltal na Mac. https://www.youtube.com/watch?v=gZkFvBLdQ4o |
|||||
![]() |
|||||
Sej nisem jezen samo takole na daljavo ne boste ni rešili ker bo nabijanja ijn nabijanja in nabijanja in nikoli konca.Od kje Macata jemlje energijo mi ni jasno ampak svaka mu čast. No jaz bi ti v eni uri razložil in pokazal in seveda naučil veliko več kot bi ti preko foruma.V enem letu se ne boš toliko naučila kot bi se v eni uri z obiskom nekoga iz foruma. |
|||||
![]() |
|||||
Razen tega, če si čisto mlad, pa še spsosoben, niti pomisliti ne moreš kako se težko spreminajo stare strukture v človeku. Lahko je to tudi pri mladih, ki so bolj trmaste sorte. In niti zamisliti nemoreš, kako je to strašno doživetje, ko vidiš kako si glup ko pa dejansko nisi. In, ko je nekdo potrpežljiv, po tem čutiš kako ta rigidnost popušča in se stvari odpirajo. In tudi to je strašno, ko se nisi učil nečesa sistematično. Veš, pa ne veš kaj vse veš. Marsikjer mi manjka samo besednjak, saj načila sem kako se dela ampak nisem naučila izraze za to. Sedaj bom se vsedla in počasi preštudirala vse to kaj mi je bilo rečeno, pa še te predložene spletne strani. Po tem te bom z veseljem prejela za besedo: PRIDI, PA MI RAZLAGAJ. Ali pa grem do tebe, pa mi razlagaj! ---pač to, kaj bo aktuelno ali kaj bo potrebno za nadaljevanje. Resnično mi je v čast, da ste vsi tako pripravljeni pomagati |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |