Jabuk
safari se samodejno izklapa
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 02.03.2015 06:39:53
safari se samodejno izklapa
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Spoštovani!
V zadnjih 2-3 mesecih se začelo dogajati naslednje: imam odprto eno ali več strani na safariju. Ne glede ali ravno uporabljam safari ali pa je vse v mirovanju, se safari izklopi, kot da ne bi poprej bil vklopoljen. Danes sem ravno gledala film na TVIN-u ko je vse kar izginilo.. Vse ostalo je ostalo vklopljneo in deluje, samo TVIN je izginil (danas sem samo njega imela odprtega. Mogla sem ponovno odpreti safari da bi lahko nadaljevala z gledanjem.
Prosim za mnenje in nasvet.
Hvala

Jabi

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 02.03.2015 13:39:44
Re: safari se samodejno izklapa
Ja tudi meni se dogaja, da ce imam odprtih vec zavihkov oz ce grem samo nazaj po strani, se safari sam od sebe zapre. Ponavadi je to Avto.net
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 02.03.2015 15:09:55
ponavadi je to zaradi addonov/extensionov.

https://support.apple.com/en-us/HT203353
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #4   Objavljeno 02.03.2015 16:23:04
Hvala za link ampak.......moje znanje je precej "skromno".
Verjetno sem vse zmešala, ko sem, zaradi filma na You.tubu neodgovorno posnela nek progam (nekaj na "t"--nekaj kot "Tomahow"---)in od takrat ko odprem Safari mi se ne prikaže Google, kot je bilo nastavljano ampak neka druga oblika. Poskušala sem to zaobiti na ta način da nisem čez to izkala zadeva ampak extra odpirala Google. Ne vem pa, kako to treba umakniti.
Ali bi mi mogoče na ta način (prek foruma) lahko dali kakšne "bolj konkretne" napotke?
Hvala

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 02.03.2015 19:37:21
Ko imaš oprt safari v meniju (gor pri jabolki) klikni safari/preferences in izberi zavihek extensions (puzzle ikona). Tukaj so razširitve, ki si jih namestila v safari. Označi tisto kar ne rabiš (po pravici povedano ne verjamem, da rabiš karkoli drugega od Adblock plus, ki ti prepreči vse reklame/oglase) in klikni uninstall.

Če adblock plus še nimaš si ga namesti (razen če ti je fajn gledat reklame in ostalo sranje):

https://adblockplus.org (in nato zelena tipka).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #6   Objavljeno 02.03.2015 20:40:05
V extensionu imam samo "Searchme" in nič drugega

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 02.03.2015 21:24:13
searchme je sranje (malware), ki ga opisuješ. To je tisto, ki se ti odpira namesto googla. To takoj odinštaliraj ker ga ne rabiš. Inštaliraj si adblock plus in to je to. Drugega ne rabiš.

"SearchMe Toolbar is a browser hijacker, which is promoted via other free downloads, and once installed it will add the SearchMe Community Toolbar, change your browser homepage to search.conduit.com, and set your default search engine to SearchMe Customized Web Search."

Aja pa še to. Če si dejanasko namestila kak program v aplikacije (ne samo extension v safari) potem najdi tudi ta program in ga pobriši. To najdeš v finderju v mapi Applications. Verjetno ti bo že po datumu jasno kateri je pravi. Na macu zbrišeš aplikacijo tako, da jo preprosto vržeš v koš in jo nato pobrišeš iz koša.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #8   Objavljeno 03.03.2015 05:12:15
To sem naradila.
V aplikacijah se je izpisal samo datum modifikacije ne pa namestitve. Ali obstoji nekje kak seznam/opis kaj je za kaj in kaj je to česa se treba izogibati?, ali način kako prepoznati kaj je napačno?
Sicer, VELIKO VAM HVALA za vašo pomoč

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 03.03.2015 06:47:45
zdrava kmečka pamet.

ničesar ne klikaj (popupov) in ne nameščaj, če ne veš kaj delaš. In uporabljaj adblock, ki ti dejansko zablokira to avtomatično. če nisi ziher … google.

V aplikacijah ga pa le najdi (saj praviš, da se spomneš imena). In ga flikni v koš. Btw, mislim da je skrajno desno še "Date Added". Če ni si ga vklopi tako, da narediš desni klik na vrstico z naslovi stolpcev in obkljukaj "Date Added". Nimaš desnega klika? To se lahko vklopi v preferencah (jabka, system preferences, mouse…).

lp,
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #10   Objavljeno 03.03.2015 07:18:42
Oprosti mi, da bom "nesramna". Saj si mi dal "mali prst", jaz pa hočem "celo roko" (saj do komolca Smile .
Namreč, imam še en ogromni problem kjer mi je zdrava kmečka pamet v popolnosti zakazala. Intenzivno sem izkala pomoč in nasvete ampak je nisem dobila, samo so mi pod nos vrgli, naj se še sama malo potrudim in mi dali preproste napotke (brezplačna e-knjiga). In ko sem se hudo zavozlala, so mi spet pod nos metali kako sem se sploh lotila nečesa takšnega kaj ni za mene. Rada bi pisala blog iz svojega strokovnega področja. Pa, ker so me skritizirali, sem se odločila stopiti naprej saj samo tako se lahko naučim. Po NAPOTKIH sem hotela kupiti domeno na GoDaddy, pa sem klikala, platila okoli 75 evra in šele po tem sem ugotovila da sem se popolnoma zavozlala in da pojma nimam kako iz tega ven.Problem je, da niti to ne vem kako naj vprašam, saj se nič ne spoznam in niti na meterinjem jeziku ne spoznam se v ta besednjak.Iščem pomoči pa je ne najdem. Morala bi pokazati kaj sem naredila, saj opisati ne znam. Prosim lepo, ali mi lahko daš kakšen konkretni nasvet kaj naj naredim? Ali pa mogoče poznaš kerga z Gorenjske kateri bi bil pripravljen pomagati (pa da ni preveč drag) ali pa---saj niti ne vem kako naj vprašam in ne vem kakšno pomoč dejansko potrebujem. Vem samo, da sem se pripravljena naučiti ampak tudi to vem, da nekaj bom pa mogla plačati ker jaz to "po instant metodi" ne bom uspela obvladati. Ali pa--ne vem!
Še enkrat se opravičujem, da sedaj še z tem nadlegujem. in Hvala

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 03.03.2015 08:25:51
to pa ni tako simple.

kot prvo ne verjamem da si kupila samo domeno. Za 75 eur si verjetno kupila tudi gostovanje (hosting). To pomeni, da si na godaddy za določen čas zakupila prostor na njihovih strežnikih. Preveri kaj si kupila (imaš na računu, ko se logiraš na godaddy oz. na emailu ki so ti ga poslali - raznih passwordov nikar ne pejstaj sem oz. kamorkoli).

Naredila si dve napaki. Prvič kupila si pri godaddy ki niti ni poceni. Drugič njihovi strežniki so locirani v USA, zato bi bilo veliko bolj smiselno, da bi to kupila pri slovenskem ponudniku (recimo hostko).

Rada bi postavila blog ... super. Obstaja vsaj ducat opcij. Osebno je najbol smiselna Wordpress.

Kaj bi storil v tvojem primeru? Če še ni prepozno na godaddy zahtevaj refund. Reci, da nisi zadovoljna in naj ti vrnejo denar. Potem na hostko vzameš paket S. Domeno lahko teoretično preneseš iz godaddy na hostko (obrneš se na hostko, pomagajo tudi telefonsko ali po mailu).

Lahko pa ostaneš na goddady ta čas in se odločiš kasneje. Ker ne vem kaj si kupila in ker goddady ne uporabljam si preračunaj sama. Za uspešno blogiranje potrebuješ: 1. Domeno, 2. Gostovanje z podatkovno bazo (PHP+MySQL) ter pripravljenost na učenje.

Večina ponudnikov ti nato omogoči dostop do cPanel (nadzorne plošče) kjer si urejaš spletne strani emaile ipd... Ponavadi imajo možnost namestitve Wordpress direktno iz cPanela. Mislim, da vpišeš samo še lokacijo kam hočiš namestit blog in ime baze ... oz. par opcij je nevem iz glave trenutno.

Ko imaš wordpress nameščen se prijaviš v administracijo tvojega bloga. Naprimer "www.tvojadomena/admin". Od tu naprej si pa potem pogledaš kako se uporablja wordpress. Dejansko gre za preprosto klikanje brez programiranja (recimo kako narediti podstran, kako narediti nov post na blogu, kako si namestiš neko zastonjsko temo na blog ipd).

Zastonj ti bo težko kdo pomagal, saj se firme ukvarjajo s postavitvijo spletnih strani/blogov in konfiguracijo tega. Cene se vrtijo tam okoli 200, 300 eur - odvisno od zahtev uporabnika. Seveda se vsega lahko lotiš sama ampak zahteva nekaj branja.

Tukaj imaš nekaj linkov:

Kako na Godaddy namestiš wordpress:
https://www.youtube.com/watch?v=Ql7Y4qzCjDs

Osnova wordpresa:
https://www.youtube.com/watch?v=G8o8u7OtuZY

lp.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #12   Objavljeno 03.03.2015 08:35:38
Hvala!
Sedaj se moram pobrigati kako konktaktirati GoDaddy. Nikjer nisem najdla mail naslova. Treba bo klicati. Tudi to sem že probala pred 2-3 tedni pa niti po polih urah čakanja nisem prišla na vrsto.
Hostko bom pa kontaktirala. Ostalo kaj si napisal pa moram počasi preštudirati.
Hvala še enkrat

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #13   Objavljeno 03.03.2015 09:51:13
Ali je možno da je kaj narobe z SrtPoint-om, saj se je on javil in mi se prikazuje namesto Googla, po tem ko sem to nekaj instalirala?

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 03.03.2015 09:52:37
Prijavi se v godaddy in poišči za online chat - lahko da imajo to opcijo.

Pred leti sem bil na BlueHost (podoben kot GoDaddy) in tam omogočajo live chat z njihovim supportom.
Dejansko se ti oglasi nekdo pri njih in z njim chattaš...

SetPoint ... ne poznam. Prvič slišim.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #15   Objavljeno 03.03.2015 14:28:33
Še enkrat sem preverila, ne najdem možnosti za kar koli drugega, kot za tel. pogovor. To pa nisem v stanju speljati.
Ta program za čiščenje od StrtPointa sem posnela ampak ali zato noče delati ker sedaj nisem hotela še nič "donirati" ali pa ne vem z njim.

Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani