Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Tablice (iOS - Android - Win)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 21.02.2015 08:55:35
Tablice (iOS - Android - Win)
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Žena bi rada tablico. Jo bo treba kupt, če sem bil že za dedka mraza škrt.
Vem, da vas bo večina preferirala apple ampak vseeno nekaj alinej, kaj naj bi tablica omogočala oz. za kaj naj bi se uporabljala.

- brskanje po spletu
- email klient za kopico email predalov (ne samo gmail)
- dobra za branje pdfjev, docxov, excel, da delajo šumniki
- da predvaja mp3je, avije, divx, mp4 … uglavnem muzko, risanke, filme, serije
- da se da uštekat usb disk (v povezavi s prejšno točko) in slušalke
- dost velik ekran in da baterija zdrži dost časa
- da ima wifi … 3g mi ni pomemben

Nagibam se na Win stran, vendar po pravici povedano nimam pojma. Vemo pa da vsak hvali tisto ki jo poseduje … Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 21.02.2015 09:00:40
Re: Tablice (iOS - Android - Win)
Vse bo lahko, kar si napisal, le usb ne mogla uporabljat tako enostavno, edino če kupiš poseben usb, ki je kompatibilen ali jailbreak-"odklep naprave"
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 21.02.2015 10:52:32
Jaz sem dal ze vse omenjene tri "tabore" skozi in nisem vernik nobenega, tako da sem menda lahko nepristranski. Wink Bi rekel, da se kar lepo pozna pri vseh njihova starost oz. zrelost: Najzrelejsi iOS, potem Android, Windows se pa se malo lovi.

-Kot ze receno... vse bi pokril iPad, ampak pri zunanjem USB disku se veselje konca. Imas pa brezplacne in placljive appe, s katerimi lahko recimo preko wifi dostopas do sharov v lokalnem omrezju (na vgrajenem ali zunanjem disku Windows racunalnika ali NAS v hisi).
(Pa za nekatere multimedijske fajle se vedno rabis kaksen tretji app, ker vseh formatov Apple ne podpira...)

-Pri Androidu je priklop zunanjih diskov lazji, delo s fajli je bolj podobno tistemu na navadnem racunalniku. Ima pa sistem - za tiste, ki smo "obcutljivi" na zasebnost in pravice appov - pomanjkljivost, da (brez "hekanja") ne mores omejiti posameznih pravic aplikacij (kot npr. dostop do mikrofona, kamere, imenika, SMS...), ampak je "take it or leave it". iOS ima to ze nekaj casa lepo reseno - ce ne pustis appu pravice do kamere, fotogalerije, itn., pac ne pustis. Cool

-Windows: Tu dobis v bistvu sistem "2 v 1": Imas "metro" vmesnik, ki je prilagojen za touch, poleg tega imas se vedno gor navaden desktop, kjer lahko laufajo vsi ostali Windows appi, samo s prsti je tam malo tezje. Glede dela s fajli in zunanjimi diski je to cisto navaden Windows racunalnik (z vsemi dobrimi in slabimi stranmi tega). Letos naj bi izdali Windows 10, kjer bo seveda en kup stvari spremenjenih...

Torej, ce je opcija, da namesto zunanjega diska dostopas do lokalnega omrezja (diskov/racunalnikov) in je pomembna enostavnost, potem bi rekel, da je iPad najoptimalnejsa izbira. Android je OK, ce te ne gane, kateri app ima dostop do imenika, kamere, mikrofona in vseh ostalih segmentov sistema in podatkov. Windows je Windows (mene je na metro vmesniku malo motila odzivnost, ker sem bil navajen, da razni Flipboard, predvajanje videa, browserji in ostali appi hitro reagirajo na dotik, tam je pa vcasih trajalo sekundo ali dve za odziv) in pred ene pol leta sem mislil, da bo pri meni nadomestil iPada, pa sem ugotovil, da rabijo se nekaj casa, da na tem podrocju dozorijo. Wink Tudi baterija se ni mogla primerjat s tisto na iPadu.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 21.02.2015 16:08:57
Jaz bi vseeno priporočil ipad glede na napisano, kljub pomanjkanju zunanjega diska.

Se to da rešit kako drugače, mogoče dropbox ali podobni servisi. Drugače pa mi nekak zunanji disk ne sodi zraven tablice. Very Happy Kljub temu, da nima povezave z zunanim diskom, ravno tako predvaja različne formate. (kolega ma kr cele serije na ipadu oziroma deli itunes library preko mreže)

Ena elegantna rešitev, da se zunanji disk poveže v mrežo in se podatki streamajo na iPad.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 21.02.2015 19:13:51
hvala za napisano.

Zakaj zunanji disk? Za na morje, za risanke za tamalga.. preprosto zaradi shrambe (ker jih imam v predalu nekaj ključkov in diskov in mi je bedno, da jih ne morš uporabt pri tablici). 500giga disk je poceni... Preko dropbox to ne gre … je prepočasen in imam premalo placa.

Po pravici povedano gledam "Dell Venue 11 PRO", ki ima vse kar potrebujem za podobno ceno kot je iPad. Zadeva je dejansko PC s dokupljivo tipkovnico zato že razmišljam, da bi prodal prenosnik in si nabavil to zadevo.

Androida sem že odpisal, iPad je še v igri če mi kdo pokaže kaj pridobim z nakupom iPad napram zgoraj omenjeni windows tabli.

lp,no9
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 21.02.2015 19:22:29
Nedvomno dobis boljsi device kot windows tablica (moje mnenje).

Drugace kupis tistega z vecjo kapaciteto (128gb) in gor direkt na tablico nalozis risanke itd itd... Bolj prakticno kot neke kable gor priklapljat in strli nek usb iz tablice (not safe).

Sicer pa tvoja odlocitev. Ce bos zadovolje z windows tablico potem kupi Smile ampak nekak mam obcutek da deluje slabse in ni tako brezcasna kot ipad.Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Dragomelj
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 21.02.2015 19:29:04
še en glas za ipad-a (128Gb varianta)

 Macbook M1 pro 14 (2021)
 Thunderbolt display 27
 iPhone 11pro
 Apple TV 4th generation
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ženska

Prispevek: #8   Objavljeno 21.02.2015 20:24:24
+1 za iPad....ker dela, dela, dela in še kar dela Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 21.02.2015 21:35:00
Jaz drugega kot ipad še nisem imel. Občasno me zamika microsoftov surface ampak potem na dekletovem prenosniku hitro vidim zakaj sem sam prešel na mac in ob tem me tudi misel na surface mine.
USB ne pogrešam na tablici, ker res lahko vse prenesem preko itunsov ali preko wireless. Baterija je pa itq zakon na ipadu.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 21.02.2015 22:07:07
Občasno dobim v roke kakšno android tablico in vedno probam z usbji ..... kakšen dela kakšen ne, tko da je vprašanje kolk si lahko pomagaš z njimi. MS tablice pa še nisem imel prilike probat.
Ampak 128 giga na ipadu mora bit čez glavo dost risank, drugače je pa brez veze hodit na morje, ostan doma pa naj na tv gledajo risanke Smile
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljutomer
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 21.02.2015 22:22:04
+1 za ipad

Glede win pa...bodo še morali marsikaj izpopolnit da bo delalo kot treba. Nemores nikakor primerjat z ipadom.

Drugace pa si vzami cajt pa pojdi testirat nekam v big bang ali kako prodajalno,pa se na koncu sam odloci kaj ti odgovarja za tvoje potrebe..
Da nebos pol reko "eh toti ipad meni ni vredu..ste me nap#####i " Smile
Mogoce bo tebi win al pa android bol odgovarjo...zato pa pojdi pa testiraj Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 21.02.2015 22:32:24
Jaz bi za tvoje potrebe sigurno izbral Windows. Če imaš iPhone potem se boš lažje odločil, ker je iPad ista stvar.

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 22.02.2015 09:04:58
hvala za odgovore.

iPhone nimam, ker sem tip človeka, ki telefon uporablja le za klicanje (nimam FB, twiterja ipd). Imam star androidni tel in bob.

iMaca imam že od leta 2008 kot primarni komp, ter službeni prenosni PC na Win7.

Win 8 še nisem vidu (z izjemo server2012, ki mu je dost "podoben"), vendar sem metro ugasnu po 2 minutah.

Tablice nikoli še nisem imel... in jo tudi nebi imel, če mi žena nebi izrazla želje. Alineje, ki sem jih napisal so njene... in moja naloga je zdej naredit research... sej bom res jo pelu v bigbang al pa nekam mal poklikat...

Eno dodatno vprašanje ... kako na iPad prenesem recimo serije. Preko iTunes? Direkt kopiranje preko mreže? Delajo standardni formati BP ali bom mogu vsakič konvertat s recimo permute? Kaj pa podnapisi? Na win tablici bi to preprosto laufal na VLC ... kaj pa na iPad?

še 1x hvala za odgovore in sory za tiskarske napake ker sem vstal 4 minute nazaj.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 22.02.2015 09:26:13
Jaz na svojem iPadu tudi uporabljam VLC player, kateri dela v nulo, tudi podnapisi, tako da ne vidim problema.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 22.02.2015 09:40:38
Na app storu ni več VLC ja že neki časa. Jaz uporabljam na macu VLC. Tablici in pa iphone mam pa infuse res je plačljiv vendar edini program ki sem ga nasel da je prežveči vse formate in se sam išče podnapise. Filme se pa prenasa preko wifi ali pa kabel in itunes sedaj mislim da ima celo dodano podporo za dropbox.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 22.02.2015 12:35:38
Če se ne motim se VLC vrača na app store. Smile Ampak ja bolj zanesljiva zadeva pa vrjetno res INFUSE. (še zastonj je koliko vidim) Smile

http://www.macrumors.com/2015/02/16/vlc-returning-app-store/
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 22.02.2015 18:22:44
Nvidia Shield

Proper grafika, gledas 1080 MKV fajle brez problema (nevem kako je se pri iOS, ampak pred leti ko sem mel iPada sem moral streamat 1080 MKVje z PCja v mrezi, dost lame), front-face zvocniki, bolje sede v roko, micro SD reza, mini HDMI & micro USB izhod, podpira 4K Ultra-HD, ceneje kot iPad itd

E: lihkar videl da OP noce Andorid. Oh well...

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 23.02.2015 06:42:20
$829 za 128giga iPad Air 2 model? Se pravi okol jurja za nas slovenčke? Rolling Eyes

token: tole zgleda dost gejmerska zadeva Smile hvala, zanimivo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 23.02.2015 07:19:08
Ce iphone predvaja 4K , nevem zakaj ne bi ipad air2 1080p predvajal. Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 23.02.2015 10:34:18
a .mkv ?

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani