VPN za mac-a | |||
Ze kar nekaj casa iscem kako bi na OSX-u zagotovil, da se mi ob prekinitvi VPN omrezja ustavi tudi kompleten pretok interneta? Primer: Downloadas nekaj z neta in naenkrat VPN povezava pade! Zadeva bo sla naprej in tvoj IP bo odkrit tvojemu ISP-ju. Nekega pravega programcka za OSX zal ne obstaja, sem pa videl, da si razni uporabniki to resujejo s skriptami, ki so zelo razlicne, in po tem takem tudi ne zanesljive... Ima kdo kaksen nasvet? Mikrohard? _________________ iPhone 5S,32Gb-Spacegrey iPhone 4, 32Gb iMac 27", i5 mid 2011 Macbook Air 13, late 2008 New iPad , 32Gb WiFi iPod nano, 8Gb Apple TV 2013 Ipad Pro 64 Iphone X |
|||
![]() |
|||
Recimo, da se tvoj nemški router skonekta kot VPN klient na slovenski router. Pri tem v bistvu samo podaljša LAN slovenskega routerja v Nemčiji. Vse mašine, ki so v Nemčiji, dobijo podatke (IP, dns in predvsem gateway) od DHCP serverja na slovenskem routerju. Potem pa moraš na nemškem routerju disejblat dhcp server. In če VPN povezava pade, nemške mašine iščejo dhcp server po LANu na nemškem routerju. Ker dhcp serverja ni, tudi nimajo podatkov, dabi prišle do interneta in to je to, kar hočeš. Rabiš samo v Nemčiji router, ki je sposoben delat kot VPN klient. Moj Asus to možnost ima. Pomoje bi ti šlo. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
![]() |
|||
To te skripte verjetno delajo. |
|||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Programska oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |