Če na macu šeraš mapo z filmi, bi ti jo box moral videti... Poiskusi.
| SiOL Box | |||||
Če na macu šeraš mapo z filmi, bi ti jo box moral videti... Poiskusi.
_________________ My old house is now my smart home |
|||||
Sem pošeraj pa ni najdlo nič...povežev BOX brezžično pa najde...ne razumem zakaj žično ne najde...
|
|||||
Ker je žični dostop na SIOL BOXu namenjen izključno IPTV, če želiš uporabljati BOX kot media center, moraš imeti povezano tudi brezžično povezavo.
|||||
Če vključim brezžično pol mi žično odklopi....tu bi pa lahko štekalo...
|
|||||
OK. Box in računlanik morata biti v istem LAN-u (lokalnem omrežju). V kolikor uporabljaš za modemom še router (usmerjevalnik) napravi nista v istem omrežju in je nemogoče, da se bosta povohala. Torej je edina možnost, da se box poveže v tvoj LAN preko wifi-ja. _________________ saj ni res pa je iPhone 6 Space Gray 64 GB iPad Air 2 128 GB Cellular MacBook Pro with touch bar |
|||||
V istem omrežju mora biti BOX samo zaradi Media Centra, drugače ga itak vežeš (privzeto) na port 3 oz. 4 na SIOL modemu. Brezžično pa dostopa v tvoje omrežje, kjer imaš računalnike, NASe itd...
Torej, žična povezava BOXa direktno na SIOL modem, brezžična povezava na tvoj router.... To, da ti žično odklopi te naj ne moti. Žično povezavo uporablja samo zaradi IPTV-ja... Brezžično, kot sem že opisal pa potrebuješ za streamanje... In full HD filmi lepo tekoče delujejo preko streamanja.... _________________ My old house is now my smart home |
|||||
Opažam pa tudi, če streamam direktno na Smart TV preko NASa, deluje lepše kot če streamam na Smart TV preko SIOL BOXa. Verjetno novejši hardware v NASu... Razlika je samo pri predvajanju datotek z kakšnim čudnim kodekom, s katerim je film kompresiran...
|||||
Aha torej, če vredi razumem...BOX pustim povezanega žično in to služi za predvajanje kanalov...istočasno povežem brezžično (čeprav mi javi, da odklaplja žično) in sem povezan v domače omrežje ter lahko strimam filme, slike...prav razumem? Hvala ti. |
|||||
tako je...
|||||
Meni ne najde nič tud če sem povezan na omrežje preko wifija? Rabim kak program za to?
_________________ iPhone 4 ich liebe dich |
|||||
Ne. Poglej, če imaš mapo s filmi v skupni rabi....
|||||
Imam, ampak ga ne najde na boxu...
EDIT: je mogoče problem to da imam nekako zaščiteno z geslom. Recimo če se hočem iz Windows PCja povezat na MAC moram password pa user name upisat. _________________ iPhone 4 ich liebe dich |
|||||
Tudi možno, probaj brez gesla...
|||||
Ja sej neznam ga odstranit
_________________ iPhone 4 ich liebe dich |
|||||
A je možno dostopad do datotek na PCju/Macu tudi z Siol Box S? Ali je to možno samo z "tavelkim" Box-om?
_________________ MacBook Pro iPhone Apple Watch |
|||||
Samo s tavelikim _________________ Lp Andrej ______________ Iphone 15 Pro Max Ipad 9 wifi 256gb |
|||||
Eh, se mi je zdelo. Škoda _________________ MacBook Pro iPhone Apple Watch |
|||||
Vcasih sem bil siolov narocnik, sedaj sem Telemachov.
Imam pa doma siol box, ki bi ga dosti raje videl kot tega Telemachovega Cisca. Zato sem ga tudi priklopil, vendar ne dela, oz. ne prepozna Telemachovih programov, poveze pa se z modemom. Je kdo kaj takega ze delal, kaj je potrebno, da bi delal na Telemach omrezju? Videl sem, da se prodajajo tam po 100€ na bolhi. Ne vem pa zakaj bi ga kdo kupil, ce dela samo na siolovem omrezju. Razen, ce je komu crknil. |
|||||
Pozdravljeni.
Imam siol box in bi rad gledal filme na boxu. Na PCju imam plex media server, preko katerega sem že uspel predvajati film na siol box (preko media centra). Problem nastane pri podnapisih, ki jih ne predvaja, niti jih ne morem izbrati ko na daljincu od boxa pritisnem ok, čeprav sem jih poimenoval enako kot film. Morda kdo ve, kaj moram narediti, da bi podnapisi delovali? |
|||||
100€ boš dobil samo za novega, za rabljenega pozabi. Če imaš prav box potem bi ti DVB-C kanali morali delovati. Malo poglej navodila |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |