Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Hackintosh na PC-ju
Jabuček

Jabuček

Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 30.11.2014 13:55:54
Re: Hackintosh na PC-ju
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej bi z mojo matično šlo ali ne? Ker na Tonymacx86 piše, da so te matične popolnoma podprte.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #42   Objavljeno 30.11.2014 13:58:39
Pa še nekaj... kako je z ostalimi driverji? Kakšne so možnosti, da mi bo še vedno delal wi-fi, audio, usb 3.0, optični pogon...?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 30.11.2014 14:06:49
blueberry je napisal/a:
Pa še nekaj... kako je z ostalimi driverji? Kakšne so možnosti, da mi bo še vedno delal wi-fi, audio, usb 3.0, optični pogon...?

Spodaj imaš link pa si malo poglej kako se vse začne...

http://www.insanelymac.com/forum/topic/301138-new-usb-installer-os-x-yosemite-chameleon-r2510-v5/

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #44   Objavljeno 30.11.2014 14:27:10
blueberry je napisal/a:
Torej bi z mojo matično šlo ali ne? Ker na Tonymacx86 piše, da so te matične popolnoma podprte.

Stare matične nimajo UEFI-ja, torej pomeni da niso zmožne bootat EFI sistema same po sebi, kar OS X je.
Torej edina možnost preostane, da uporabiš legacy boot, ki ti na koncu emulira EFI. Je veliko več telovadba, kot na UEFI platah.

Če imaš novejšo plato, ki podpira UEFI, potem ni skrbi in samo naštimaš BIOS pravilno, narediš zagonski ključek in gasa. Zelo verjetno že imaš UEFI plato, preveri v BIOS-u.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #45   Objavljeno 30.11.2014 14:28:52
blueberry je napisal/a:

Wi-fi, audio in USB3.0 ti bi moral načeloma delovati. Obstajajo "generic" driverji, ki jih lahko naložiš gor, v zelo skrajnih primerih, pa če si kaj hekerja, lahko naložiš celo kak linux driver gor. Za zvok vem da je folk to počel.

Meni na mojem hackintoshu ni deloval USB3.0, ampak samo kot 2.0.

Optični pogon bi ti moral delovat BP, če ti bodo diski deloval, ti mora tudi optični pogon. Poskrbi samo, da bodo nastavitve v BIOS-u pravilne.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #46   Objavljeno 30.11.2014 14:31:24
blueberry je napisal/a:

Slabo si pol tam gledal ... Smile

Own (history):
iPhone 4s, 32 GB, iOS 6.1.1
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #47   Objavljeno 30.11.2014 15:07:47
Nummy je napisal/a:
Stare matične nimajo UEFI-ja, torej pomeni da niso zmožne bootat EFI sistema same po sebi, kar OS X je.
Torej edina možnost preostane, da uporabiš legacy boot, ki ti na koncu emulira EFI. Je veliko več telovadba, kot na UEFI platah.

Če imaš novejšo plato, ki podpira UEFI, potem ni skrbi in samo naštimaš BIOS pravilno, narediš zagonski ključek in gasa. Zelo verjetno že imaš UEFI plato, preveri v BIOS-u.

ja, plošča je nova kupljena 2 meseca nazaj. Na spletni strani piše da ima UEFI:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4954#ov
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #48   Objavljeno 30.11.2014 15:30:09
To stran si tudi malo poglej je lepo opisano postopek za instalacijo EFI in Legacy Bios z Bootloaderjem.

Sam sem od začetka mislil, da ni možno spraviti OS X na navadno mašino ki ni od Appla, ampak sem vstrajal in z veliko pomočjo našega forumaša Nummy mi je tudi istalacija popolnoma uspela. Sedaj ko vem kako se zadevi streže gre vse OK.

http://www.tonymacx86.com/yosemite-desktop-guides/144426-how-install-os-x-yosemite-using-clover.html

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #49   Objavljeno 30.11.2014 17:03:17
blueberry je napisal/a:
ja, plošča je nova kupljena 2 meseca nazaj. Na spletni strani piše da ima UEFI:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4954#ov

Potem pa vse kar rabiš je, da vklopiš UEFI boot mode, seveda daš security off, da lahko load-aš custom OS.

Disk nastavi v AHCI mode (nujno!).

Vtakneš notri USB in zalaufaj. Smile
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #50   Objavljeno 05.12.2014 20:08:52
Jaz sem na svojega sicer uspešno namestil Mac os 10.9.5, vendar lahko grem samo notri preko -x, kar pomeni da gre v safe boot. Preko multibeasta inštaliram driverje, vendar še vedno noče loadati v OS razen preko safe boota:/. Če ima kdo kako idejo ali pa izkušnje kar na dan z njimi Smile

DDR3-RAM KIT 8 GB, 1600 MHz, CL9, CORSAIR Vengeance
Mainboard S-1155 ASUS P8Z77-V LX, ATX
Procesor INTEL Core i7 - 3770, 3,40GHz, LGA1155, Quad-Core, Boxed
Grafična kartica PCI-E 3.0 ASUS GTX650 TI-1GD5, Retail, 1024MB
Trdi disk WD Res 2TB SATA3 8,89 cm 64MB
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #51   Objavljeno 05.12.2014 23:06:29
markic22 je napisal/a:
Jaz sem na svojega sicer uspešno namestil Mac os 10.9.5, vendar lahko grem samo notri preko -x, kar pomeni da gre v safe boot. Preko multibeasta inštaliram driverje, vendar še vedno noče loadati v OS razen preko safe boota:/. Če ima kdo kako idejo ali pa izkušnje kar na dan z njimi Smile

DDR3-RAM KIT 8 GB, 1600 MHz, CL9, CORSAIR Vengeance
Mainboard S-1155 ASUS P8Z77-V LX, ATX
Procesor INTEL Core i7 - 3770, 3,40GHz, LGA1155, Quad-Core, Boxed
Grafična kartica PCI-E 3.0 ASUS GTX650 TI-1GD5, Retail, 1024MB
Trdi disk WD Res 2TB SATA3 8,89 cm 64MB

Problem je pri grafiki, sam sem imel enak problem.
Disable-aj graphics injection.

Fora je v tem, da OS X ima že notri dobre driverje za skoraj vse nvidia kartice. Jaz sem imel GTX660, tvoja 650 uporablja enak driver.

Daj namesto "-x" napiši tam: "GraphicsEnabler=No" pa poveč je ti pride skozi Smile

Ker če ti pride v safe mode, to pomeni da je sistem "kompatibilen", samo zelo verjetno ti bootloader vsiljuje ene druge driverje, ki ne delajo.

Če ti tole ne bo delovalo, prosim napiši notri samo "-v" in magari naredi sliko s telefonom, da vidim če še kak drug driver dela probleme.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #52   Objavljeno 05.12.2014 23:08:21
Aja pa še tole: pazljivo pri teh multibeast driverjih in podobnih rečeh. Namreč pri OS X-u je manj bolje oz. manj driverjev ki jih dodatno daješ gor pomeni manj stvari gre lahko narobe. Če že daješ gor driverje, dajaj gor enega pa po enega in vedno testiraj če dela. V kolikor fail-a na enem driverju potem veš kateri kext pobrisati Smile

Druga stvar pa še: si že prekopiral bootloader na EFI particijo na disk ali še vedno boot-aš iz USB-ja?
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #53   Objavljeno 06.12.2014 08:41:36
Nummy je napisal/a:
Aja pa še tole: pazljivo pri teh multibeast driverjih in podobnih rečeh. Namreč pri OS X-u je manj bolje oz. manj driverjev ki jih dodatno daješ gor pomeni manj stvari gre lahko narobe. Če že daješ gor driverje, dajaj gor enega pa po enega in vedno testiraj če dela. V kolikor fail-a na enem driverju potem veš kateri kext pobrisati Smile

Druga stvar pa še: si že prekopiral bootloader na EFI particijo na disk ali še vedno boot-aš iz USB-ja?

Tisto z GraphicEnabler je bilo eno prvih zadev kar sem sprobal + še ene 10 različnih kommand notri vnesti pa ni nič pomagalo. :/

Sem pa probal že ful različnih driverjev, sem tudi dal cuda driverje tanovejše dol, pa nič sreče. Je pa res da bootam iz usb-ja, kar sploh nisem vedel zakaj ne more avtomatsko. Bom pogooglal kako prekopirat bootloader na EFI particijo na disk, pa da vidim če bo to razlika:). Ful hvala za pomoč, sem praktično že obupal po neštetih urah brskanju za rešitvam Smile.

Mogoče bom še probal potem dati grafično fizično ven iz računalnika... hm..., če je v tem verjetno problem. Evo še slika ko bootam z -v.

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #54   Objavljeno 06.12.2014 08:54:09
Prvo bootloader namesti, bo ti potem lažje za grafično
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #55   Objavljeno 06.12.2014 09:11:58
warcanoid je napisal/a:
Prvo bootloader namesti, bo ti potem lažje za grafično

Kolikor sem jaz razumel to že multibeast naredi, sem naložil chimero 4.01 preko njega, vendar verjetno na na EFI.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #56   Objavljeno 06.12.2014 10:27:50
markic22 je napisal/a:
Tisto z GraphicEnabler je bilo eno prvih zadev kar sem sprobal + še ene 10 različnih kommand notri vnesti pa ni nič pomagalo. :/

Sem pa probal že ful različnih driverjev, sem tudi dal cuda driverje tanovejše dol, pa nič sreče. Je pa res da bootam iz usb-ja, kar sploh nisem vedel zakaj ne more avtomatsko. Bom pogooglal kako prekopirat bootloader na EFI particijo na disk, pa da vidim če bo to razlika:). Ful hvala za pomoč, sem praktično že obupal po neštetih urah brskanju za rešitvam Smile.

Mogoče bom še probal potem dati grafično fizično ven iz računalnika... hm..., če je v tem verjetno problem. Evo še slika ko bootam z -v.

OK poleg driverja za grafično ti še dela probleme ACPI oz. RTC. Nekaj ni kompatibilno tam notri, ampak gremo od začetka.

Prvo inštaliraj bootloader:
http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=3101&start=490#p32417
Tole je sicer za Clover, ampak mislim da je princip isti tudi za chameleon ali katerikoli drug bootloader.
Daš notri USB, mountaš obe EFI particiji (od USB-ja in diska), skopiraš vsebino EFI particije iz USB-ja na EFI particijo diska, voila imaš bootloader na računalniku in ne rabiš več zaganjat s pomočjo USB-ja.

Naslednji korak je, da v samem bootloaderju nastaviš stvari pravilno, torej CPU, GPU,...
Pravilo manj je bolje velja tudi tu, zato čim manj izbranih opcij. Pravilo je najbolje, če ne izbereš ničesar v GPU menuju.
Če lahko bi te prosil za slike bootloader menujev, da vidim katerega imaš in kakšne opcije imaš na voljo tam.

Zaženi tudi z: "-f GraphicsEnabler=No"

Naslednji korak je kot si omenil:
če še vedno ne bo delovalo, izklopi integrirano grafično v BIOS-u in uporabi samo dedicated, če še to ne bo delovalo, lahko probaš dat dedicated grafično ven in laufat samo z integrirano.

Kar se tiče ACPI, boš moral pofixati kext-e glede power managementa:
Za tole downloadat se boš moral registrirati na ta forum:
http://olarila.com/forum/download/file.php?id=4510
Tukaj notri imaš kext, ki je default ACPI, torej bi moral delati na vsakem računalniku. Nekaj funkcij ti zelo verjetno ne bo potem delovalo kar se tiče procesorja in plate ampak boš preživel.
Če ti bo še vedno metal ven napake glede ACPI potegni dol še tole:
http://olarila.com/files/10.6/PM/NullCPUPowerManagement.kext.zip
Ta ti izklopi power management, kar pomeni da ti sleep ne bo delvoal in še par funkcij glede tega. Jaz na svojem nisem nikoli usposobil sleep-a, tak da sem fural tole.

Kext fajle daš v: /System/Library/Extensions
Lahko uporabiš tudi "kext wizard" app.

Tukaj še prečekiraj nastavitve BIOS-a:
http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=4084
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #57   Objavljeno 06.12.2014 10:29:25
markic22 je napisal/a:
Kolikor sem jaz razumel to že multibeast naredi, sem naložil chimero 4.01 preko njega, vendar verjetno na na EFI.

Jaz sem mojega hackintosh-a usposobil brez multibeast-a, ampak sem na roke kopiral kext fajle notri.
Na mac-u sem kopiral ročno, kasneje sem uporabljal "kext wizard" app da sem popravil tudi disk permission-e in pobrisal cache.

Na windowsih obstaja program "transmac" vendar je plačljiv, takda boš moral najti kako verzijo na travnikih.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #58   Objavljeno 06.12.2014 11:20:22
hm... Če pravilno razumem te zadeve urejam v terminalu v OS-u. Ko hočem mountat disk naletim na težavo, evo screenshot.

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #59   Objavljeno 06.12.2014 12:15:36
Ma sej si bom raj od koga sposodil mac-a za kak teden. Namen tega da si naredim hackintosh je bil to, da sprobam kak bi mi mac sedel kot mašina za programiranje + mac naj bi mel dober virtualc za poganjat windows okolje tako da bi blo win win, ampak preden zapravim 2k+ sem želel okusiti zadevo.

Hvala za pomoč vseeno.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #60   Objavljeno 06.12.2014 13:16:19
markic22 je napisal/a:
hm... Če pravilno razumem te zadeve urejam v terminalu v OS-u. Ko hočem mountat disk naletim na težavo, evo screenshot.

Mislim da v safe mode nimaš naloadanega msdosfs kext-a, ki dela z FAT particijami.

Zdej lahko še probaš v windowsih preko program transmac ročno gor skopirati kext-e za ACPI in nullpower, torej na disk in potem ponovno zagnati z -f GraphicsEnabler=No.

Lahko pa da imaš napačne nastavitve že v samem bootloaderju.
Hec je v tem, da če ti safe mode dela, potem pomeni da v navadnem zagonu ne loadaš pravih driverjev (verjetno kakega preveč), ker safe mode load-a samo tiste najbolj potrebne driverje da sistem dela in če safe mode dela, potem se da v skoraj 99% primerov hackintosha usposobiti da dela tudi v normal boot.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani