Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
E-Germinal: V peklu kitajskih podjetij
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Mengeš
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 30.11.2014 20:11:28
Re: E-Germinal: V peklu kitajskih podjetij
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Vidiš, nekako sva prišla do jedra problema: že v osnovi se sklepa NAROBE. Potem pa ni čudno, da je tako, kot je.
Namreč, če sem lani prodal 100 jabolk in imam zase recimo 30, za zaposlene pa po 10 na vsakega so vsi zadovoljni. Če jih letos prodam enako 100, imam spet zase 30 ter za zaposlene po 10. Torej je spet vse OK. Koliko so jih drugi prodali me pa zanima natanko toliko kot če bi vprašal kaj je nek kitajc danes jedel za zajtrk (v bistvu še manj kot toliko). Pomembno je samo da imam jaz dovolj.

Seveda se tukaj spet zatakne: človeška požrešnost nima meja, zato jih letos zase hočem 50, drugo leto pa 100... Mad tukaj so nam vzgled afriški domorodci: samo da so danes siti. Kaj bodo jutri jedli, bodo razmišljali jutri.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 30.11.2014 20:34:54
protoncek je napisal/a:
Meni se čudno zdi že dejstvo, da recimo država ali firma MORA imeti gospodarsko rast, sicer je v minusu. Ne vem...to nekako ni logično. Recimo da ima nekdo 30% dobiček in s tem dobro živi. Zakaj vraga bi hotel naslednje leto imeti 40%, če mu je že 30 povsem dovolj? Ni čudno, da je tako če že država to zahteva...

Ker se je povečalo število ljudi, ki hočejo enako blagostanje.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 30.11.2014 21:35:27
Ne. Zato, ker je tako nastiman financni sistem s svojimi obrestmi in delnim kritjem denarja. Zato je potrebna neprestana rast. Tu pa je ena stvar, ki jo ima menda islamsko bancnistvo v redu porihtano - 0 obresti.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Mengeš
Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 30.11.2014 21:39:17
Če se je povečalo število ljudi to nima veze, ker potem pač večje število ljudi dela, več zasluži in teoretično ima spet enako blagostanje. Logično da če povečam število zaposlenih bom hotel prodati več banan in imeti več dobička, da lahko plačam te ljudi, kar pa mi ne bo problem, saj mi bo več ljudi delalo.

Ima pa Azrael prav. Vse to je narejeno umetno in nalašč.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 30.11.2014 22:44:10
Povečevanje števila ljudi šteje, če delajo v neproizvodnih dejavnostih.

V zahodnem sistemu je ogromno trgovine (in ostalih dejavnosti), ki živijo od razlike vceni.

Večina ljudi na zahodu ne proizvaja ničesar. Zame trgovina, svetovanje, bančništvo, državni servisi, državna uprava, vremenarji, televizijci, itd. ne proizvajajo ničesar(čeprav bodo ekonomisti dokazali, da tudi policaj nekaj ustvarja s svojim delom). Vse to živi od OGROMNE razlike v ceni, ki jo zahod ustvari na globalnem nivoju Z IZKORIŠČANJEM in se preko vseh teh servisov preliva na vedno nižje nivoje družbe.

To kar govorite o proizvodni banan, jabuk in hrušk je vse lepo in prav. Samo Evropa ima tega pomoje bistveno manj, kot stvari, ki sem jih prej omenil.

Zato sem rekel, da bo treba začet delat.

Me prav zanima, koliko od forumašev kaj proizvaja, kolk nas je pa nekih storitvenikov. Jaz sem že. Moje delo je večinoma povezano s podporo prodaje. Torej živim od razlike vceni, ki jo ustvari nekdo drug.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani